Natte weersomstandigheden in Alphen aan den Rijn.

Natte weersomstandigheden in Alphen aan den Rijn.

Met een buitje af en toe had iedereen wel rekening gehouden. Maar de omstandigheden waren bar en boos in Alphen aan den Rijn. Het regende veel en hard. Dat in combinatie met de koude harde wind zorgden voor lastige omstandigheden bij de eerste wedstrijd van het baanseizoen.

Jorg (U18) verbetert eigen clubrecord 200m

Er stond te veel meewind op de sprint. Dat voordeel werd teniet gedaan door de koude regen. Mike evenaarde zijn PR op de 100m: 11.79. Net voordat Jorg in het startblok ging zitten kwam er een volle bak regen naar beneden. Desondanks een PR voor Jorg: 0.29 sneller. Ook op de 200m was het qua weersomstandigheden verre van ideaal. Gezien de omstandigheden was Mike tevreden met zijn tijd. Boven hadden ze in de gaten dat Jorg weer in het blok zat, ze gooiden weer een volle bak naar beneden. Toch verbeterde Jorg zijn eigen clubrecord van 24.77 naar 24.38. Het verspringen wilde bij allebei niet lukken maar dat was gezien de gladde aanloopbaan en afzetbalk geen verrassing. Na groei gerelateerde klachten is Sofie weer hard aan het werk om weer optimaal te gaan presteren op de 400 en 800m. Vandaag opende ze haar seizoen met andere onderdelen: 100, 200 en ver. Ze ervaarde dat ze nog kracht te kort komt.

Ook Marc (M45) weer vol aan de bak bij werponderdelen

Na zijn zware knieblessure, opgelopen bij een voetbalwedstrijd, was Marc niet ontevreden met zijn prestaties op kogel, discus en speer. Zeker gezien de weersomstandigheden die de prestaties op de werponderdelen flink drukten.

PR’s voor Kevin (U16) en Nina (U14)

Kevin (U16) is de winter goed doorgekomen en was zeer benieuwd naar zijn prestaties op de baan. Op de 100m was hij 1.07 sec. sneller dan zijn oude PR! Ondanks de gladde baan bleef hij bij ver slechts een paar centimeter verwijderd van zijn PR. Discus was moeilijk in de natte ring, dit onderdeel werd zelfs even stil gelegd. Bij de U14 was Nina goed op dreef. Op alle drie de meerkamponderdelen scoorde ze een PR. Op de 60m liep ze 0.31 sec harder, de kogel kwam 45 cm verder neer. Deze landde voor het eerst voorbij de 7 meter. Bij hoog evenaarde ze haar PR.

U12 jongens: winst voor Raven (meerkamp) en Dex (1000m)

Zowel Dex als Raven draaiden een goede meerkamp. Op alle onderdelen verbeterden ze hun PR’s. Op de 60m sprint was Raven 0.13 sec sneller, Dex zelfs 0.64 sec. De natte aanloop bij hoog kon Raven en Dex niet afhouden van een PR-verbetering. Raven sprong 10 cm hoger dan vorig seizoen. Dex 25 cm, maar dat PR is al van een paar jaar geleden. Ook het vortex-PR van Dex is al enkele jaren oud, vandaag + 9.97. Raven wierp 4.45 verder dan vorig jaar. Tot zijn grote verbazing was Raven vandaag de beste op de meerkamp. Op de 1000m nam Dex meteen de leiding. Hij kwam los te liggen van de rest. Met Dex op kop werkte Raven zich daarachter op naar de tweede plaats. Dex hield zijn voorsprong en won de 1000m voor zijn clubgenoot.

U12 meisjes: supertijd 60m voor Sophie

Zonder anderen tekort te doen, mag de 8.81 van Sophie op de 60m sprint toch wel de beste prestatie bij de U12 genoemd worden. Ze was zelf ook verbaasd toen ze na de finish de klok van de ET op 8.81 zag staan. Ze verbeterde daarmee haar PR van vorig seizoen met 0.18 sec. En ze was 0.16 sec. sneller dan het clubrecord van Merel Looijmans uit 2023. Daarachter haalde Sarah ook een vet PR: 0.43 sec. sneller. Dat lukte Daphne niet, Daphne vond haar draai niet in het natte weer. Hoogspringen was lastig voor Daphne en Sophie; natte gladde aanloop, natte mat. Sarah dacht daar anders over, bracht haar PR met 20 cm omhoog naar 1.20m. Sarah was in de winning mood. Bij vortex haalde ze haar derde PR, 2.69 verder. Nadat alle resultaten waren opgeteld kreeg Sarah de beker voor de derde prijs in de meerkamp. Op de 1000m sloot Sarah bij Raven aan. In zijn opmars naar voren nam Raven Sarah mee. Uiteindelijk moest Sarah hem laten gaan maar had ze een gat geslagen met de andere meisjes. Onbedreigd won Sarah de 1000m. Daphne kon in de kou en nattigheid op de 1000m niet laten zien wat ze in haar mars heeft.

Jarige Elias neemt bij de jongste jeugd twee prijzen mee

Lotte (U10) maakte na afwezigheid van anderhalf jaar haar rentree op de atletiekbaan. Ze begon met een PR op de 40m sprint: 0.70 sec sneller. M-bal had ze nog niet eerder gedaan. Na deze twee onderdelen stond ze op een derde plaats in de meerkamp. Toen kwam ver, wat niet helemaal ging als ze gehoopt had. Hierdoor zakte ze naar een vierde plaats in het eindklassement. Jarige Elias trakteerde zichzelf bij de U9 op een PR van 0.18 op de 40m. Hij won het vortexwerpen waarvoor geen PR nodig was. Dat haalde hij wel bij ver + 15cm. Hierdoor sloot hij de meerkamp af met een tweede plaats. Op de 1000m werd er door een jongen heel hard gestart. Elias schoof door naar voren, de koploper was te ver weg om nog in te halen. Ook op de 1000m werd Elias tweede. Bij de meisjes U8 maakte Noël haar baandebuut. Dan ben je sowieso verzekert van 4 PR’s. Ook voor Noël was het fijner geweest als dat debuut in beter omstandigheden had plaatsgevonden.

Mocht google maps de naam van Alphen aan den Rijn veranderen in Alphen in den Rijn dan weten wij hoe dat komt.

De uitslag vind je hier.

Venloop, Venlo

Bij de Venloop in Venlo namen Kevin en Abel deel aan de 5 km. Beiden liepen een nieuw PR: Kevin 16.12 en Abel 17.01. Ondanks zijn PR was Kevin niet helemaal tevreden, Abel had zijn vooropgestelde doel bereikt. De uitslag vind je hier.