Tim tijdens de Nederheidecross.

De zon scheen volop tijdens de laatste cross van het seizoen en Limbracircuit: De Nederheidecross in Milheeze.

Winst én circuit voor Jorg bij U18

Twee grote ronden, samen 4600 meter voor Mike, korte cross en Jorg U18. Voor beiden was de cross niet het hoofddoel afgelopen winter. Voor Jorg kon het winterseizoen al niet meer stuk. Als eerstejaars een vijfde plaats op de 800m bij het NK indoor met een hele mooie tijd: 1.58.69 was het seizoen geslaagd. De eerste vijf wedstrijden van het crosscircuit kwakkelde Jorg bovendien met zijn gezondheid. Daarna volgden drie goede resultaten. Bij winst vandaag zou Jorg het klassement alsnog winnen. Als je dan zo dichtbij bent… Zowel Mike als Jorg meldden zich meteen vooraan in het veld. Mike liep dichter achter Jorg maar zag gaandeweg de wedstrijd Jorg steeds verder weg lopen. Vandaag werd Mike zesde en vierde in het eindklassement. In de tweede ronde gaf Jorg zijn concurrenten het nakijken. Hij won met 15 seconden voorsprong. Dit keer geen beker maar een envelop met inhoud. Jorg hoopt dat de belastingdienst niet meeleest. Ondanks dat Anouk en Sanne vandaag niet deelnamen, werden beiden tweede in het eindklassement.

Twee podiumplaatsen U16

Bij de jongens was het een vertrouwd gezicht. Tim op een tweede plaats. Aan het eind van de wedstrijd met nog een paar honderd meter te gaan, kreeg Tim het zwaar. Toch kon zijn achtervolger niet dichterbij komen. Twee tweede plaatsen voor Tim: de wedstrijd van vandaag en het eindklassement. Kevin is gaandeweg het seizoen beter gaan lopen. Vandaag werd hij 13e. Ondanks de mindere resultaten in het begin een keurige 12e plaats in het klassement. Voor aanvang stond Lieve derde in het klassement. Ze kon nog een plek stijgen maar dan moest ze van haar concurrente winnen. Het was aanklampen voor Lieve bij de twee koploopsters. Met nog een ronde te gaan had Lieve een gaatje laten vallen. Dat werd in de laatste ronde groter. Lieve werd zowel vandaag als in het klassement derde.

U14 meisjes blijven in elkaars buurt

Het lijkt wel of Anne-Sophie, Imke en Nina erg op elkaar gelet en gelopen hebben. In het veld van 31 deelnemers werd Nina 23, Imke 25 en Anne-Sophie 26 met een tijdsverschil van 1 en 2 seconden.

Succes U12 jongens en meisjes

Bij de jongens is Dex na een ziekteperiode eindelijk weer op weg terug. Hij kon vandaag nog niet strijden om de winst. Maar een hele duidelijke tweede plaats was voor hem. Daarachter was Raven iets rustiger begonnen maar werkte zich strijdend naar voren. De houten medaille voor zijn vierde plaats droeg hij met trots om zijn nek. Daarachter moest Daan tot aan de finishlijn blijven strijden. Hij kreeg dezelfde tijd als de jongen die na hem finishte maar Daan was net iets eerder over de eindstreep. In het eindklassement werd Dex tweede en Raven, die in het begin wat mindere resultaten haalde, tiende.

Sarah en Sophie vormden al vroeg in de wedstrijd met Dohmen uit Maastricht de kopgroep. Sophie wilde ook deze, net als de acht eerdere wedstrijden, winnen. Ze bleef het veld aanvoeren en won naast deze wedstrijd ook het klassement met het maximale aantal punten. Sarah bleef volgen. In de wetenschap dat ze tweede moest worden om ook in het klassement als tweede te eindigen. Het lukte Sarah om haar achtervolgster voor te blijven. Na het geweld vooraan kwam Merel als zesde over de streep. In het Limbracircuit zijn er voor pupillen vijf podiumplaatsen voor het eindklassement. Daarin werd Merel vijfde en mocht ze haar clubgenoten vergezellen op het podium. In de laatste wedstrijden gaat het met Daphne steeds beter, ook vandaag liet ze weer een hele goede wedstrijd zien. Een tiende plaats waarmee ze op een 15e plek in het klassement komt. Een plaats na Daphne staat Lente in het klassement. Lente werd vandaag 16e.

Jongste jeugd weert zich kranig

Bij de jongens U10 liep Rick een hele goede wedstrijd. Hij finishte als zesde. Jammer dat de vijfde loper een grote voorsprong had op Rick waardoor er voor hem niks meer te strijden viel op het laatst. Rick is zevende in het klassement. Elias stond voor de wedstrijd tweede in het klassement. Hij kon het klassement winnen maar dan moest hij vandaag in Milheeze ook winnen. Maar de concurrentie liep hard vandaag. Elias werd derde en tweede in het eindklassement. Ook al haalde Storm vandaag geen resultaat toch werd hij vijfde in het klassement en mocht hij samen met Elias een beker gaan halen.

Tim (U8) liet zien dat hij al een stuk vooruit is gegaan sinds zijn eerste cross in Venray. Hij kwam vandaag als vierde over de finish en kreeg daarvoor de houten medaille omgehangen. Bij de meisjes U9 was Charlotte duidelijk de sterkste van allemaal. Ze finishte met een voorsprong van 22 seconden. Helaas heeft ze te weinig wedstrijden meegedaan om hoog in het klassement te eindigen. Dat deed Noël, U8 wel. Vandaag werd ze vierde maar in het eindklassement mocht Noël op het derde treetje van het podium gaan staan.

De uitslagen vind je hier.

Apeldoorn

Een dag eerder vonden in de Omnihal in Apeldoorn de Nederlandse Indoor Kampioenschappen voor studenten plaats. Kevin liep naar een nieuw PR van 8.58.79 en werd daarmee vijfde. Zijn outdoor-PR staat op 9.21.50. De uitslag vind je hier.