Gies 100mH Best

Gies 100mH Best

Door het prima herfstweer was het goed toeven tijdens het Brabants Kampioenschap voor C-junioren in Best. Daar bovenop zetten de drie AtH-deelnemers goede prestaties neer tijdens deze allerlaatste baanwedstrijd van het seizoen.

Voor C-junior Gies was het zijn laatste wedstrijd bij de C-junioren. Na een prima start op de 100m horden raakte hij na de eerste horde even uit balans maar vond daarna snel zijn ritme. De klok stond stil op 16.65 wat een nieuw PR betekende en een aanscherping van zijn eigen clubrecord. Met zijn 9e plaats (en als derde tijdsnelste) haalde hij net de finale niet, daarvoor had hij bij de twee tijdsnelsten moeten eindigen.

Op het Mila-onderdeel 800m voor C-junioren hadden de D-junioren Bo en Mike ingeschreven. Bo mocht als eerste de baan op. Meteen na de start was er al een aftekening met twee koploopsters waarbij Bo de eerste 400m alleen maar hoefde te volgen. Bij de bel van de laatste ronde nam Bo het initiatief over en bouwde haar voorsprong uit. Ze sloot de serie winnend af in een nieuw PR van 2.34.85 en met een voorsprong van 10 seconden op de concurrentie. Na haar startte de tweede en snellere serie, hier liepen de eindtijden minder ver uiteen. Bo nestelde zich met haar tijd op een vijfde plaats in de totaaluitslag, een prima prestatie voor een eerstejaars D-juniore.

Na Bo mocht Mike gaan proberen om zijn D-junioren tijd af te sluiten met een nieuw PR op de 800m. Hij vond in Rik van der Haven van Scorpio een prima haas die hem naar goede tussentijden loodste. Bij het uitkomen van de laatste bocht wilde Mike voorbij maar Rik van der Haven gaf zich niet gewonnen waardoor Mike ook het laatste stuk nog moest knokken. Ook al kwam hij niet voorbij zijn concurrent, op de finishfoto stond een nieuw PR: 2.24.07 en was Mike zijn missie geslaagd.

Na een lang baanseizoen start over twee weken het cross- en indoorseizoen.

Geef een reactie