Op een zonnige mooie atletiekbaan in Alphen aan den Rijn begon de dag goed voor de AtH-deelnemers. In een nieuw clubrecord werd er gezongen voor de jarige Sofie, die daarna de vlammetjes doofde op de verjaardagstaart. Maar daarmee ging het vuur niet uit onze jongens en meisjes, er volgde een dag vol persoonlijke en clubrecordverbeteringen tijdens deze laatste baanwedstrijd van het seizoen.

Voor Merijn en Timo was het hun allerlaatste pupillenwedstrijd. Beiden begonnen hun meerkamp met hoog niet zo goed en wilden revanche op de 60m sprint. Maar op de sprint werden de tijden gedrukt door een zijwind, gelukkig volgde hun “haat-”onderdeel kogel nog. Dit leverde zowel voor Timo als Merijn nog een PR-verbetering op, wat voor Merijn betekende dat hij bij iedere wedstrijd afgelopen seizoen met een PR-verbetering naar huis ging. Timo startte nog op de 1000m waarbij hij in de achtervolging moest op een kopgroep van 4 jongens. Dat tempo was voor hem net iets te hoog waardoor hij alleen kwam te lopen, hij bleef net iets boven zijn PR.

Claire, Marta en Sanne begonnen hun meerkamp met ver wat voor Marta meteen een flinke verbetering van haar beste sprong opleverde met 44 cm, ook Sanne kon een nieuw PR bijschrijven, Claire kwam daar net een centimeter voor tekort. Marta had iets met dubbele cijfers vandaag, bij kogel verbeterde ze haar eigen clubrecord met 27cm naar 5.22m. Claire deed daar nog een schepje bovenop, haar PR ging van 4.38 naar 4.81m. Hier was het Sanne die daar een paar centimeters vanaf bleef. Net als bij de jongens werden ook de sprinttijden bij de meisjes door de zijwind gedrukt, toch kwamen Claire, Marta en Sanne in de buurt van hun PR op de sprint.

Op het laatste moment besloot Marta alsnog mee te doen aan de 1000m. Samen met Claire en Sanne ging ze van start waarbij Claire harder van start ging dan Marta en Sanne. Maar tijdens de wedstrijd verloor Claire terrein terwijl Marta steeds beter ging draaien. Het verschil met Claire werd steeds kleiner wat voor Marta haar derde PR vandaag betekende. Ondanks haar doorzettingsvermogen had Sanne het vandaag niet gemakkelijk op de 1000m.

Bij de B-pupillen opende Abel zijn meerkamp met de tweede tijd op de 40m sprint 6.78 sec, gevolgd door een nieuw PR met de vortex. Ook bij hoog sprong hij met 1.10m hoger dan voorheen. Op het lange looponderdeel ging Abel iets te voortvarend op kop, de concurrentie kwam in de laatste ronde steeds dichterbij. Abel kon niet meer voorkomen dat hij werd ingehaald, wel kreeg hij op het podium een mooie medaille omgehangen voor zijn derde plaats. Bij de meisjes B-pupillen liet Carla in de meerkamp 3 persoonlijke records noteren, bij hoog sprong ze tot haar grote verrassing over 80cm.

Voor Jorg blijft het vervelend dat er een werponderdeel in de meerkamp zit. Met een derde tijd op de 40m sprint en een winnende sprong bij ver, waarbij hij als een kleine Bob Beamon de bak indook, verliest hij voor de meerkamp veel punten met het vortexwerpen. Maar bij het verspringen stond de jury, net als bij Beamon in 1968, even verbaasd te kijken toen hij na 3.54 landde, een kleine glimlach was Jorg z’n reactie. Ondanks zijn geringe werptalent ging de vortex 3,5 meter verder door de lucht dan voorheen. Voor Jorg een mooie vijfde plaats in een sterk bezette meerkamp. Een vijfde plaats was er ook op de 600m, na een snelle start van een kopgroepje waarbij hij net niet kon aansluiten kwam hij op het laatste stuk wel dichterbij maar het gat naar een podiumplaats was net iets te groot.

De C-pupillen meisjes hadden dezelfde onderdelen op het programma staan. Zowel Anouk als Sofie openden met een nieuw PR bij het vortexwerpen, waarbij de 10.76 van Anouk ook een nieuw clubrecord is. Ook voor de meisjes vielen de sprinttijden tegen, de teleurstelling bij Sofie was erg groot. Haar gezicht klaarde op toen ze met 3.10m voor het eerst over de 3 meter sprong (+ 35cm), Anouk sprong 3 cm verder. Op de afsluitende 600m nam Anouk gedecideerd de leiding en stond die, ondanks dat de concurrentie dichterbij kwam, niet meer af. Ze verbeterde haar eigen clubrecord met iets meer dan een volle seconde naar 2.09.22. Kort na de start liep Sofie nog op een vierde plaats maar met een ijzersterke wil knokte ze zich naar een tweede plaats, die net voor de finish nog heel even in gevaar kwam. Ze kwam achter Anouk als 2e over de finish met een voorsprong van 0.3 en 0.4 sec voorsprong op nummer 3 en 4. Samen met Anouk en Ketje stond ze op het podium met een heel mooi nieuw PR van 2.11.62 achter haar naam, een verbetering van vijf en een halve seconde.

De mini-pupillen werden vandaag apart geklasseerd waarbij de jongens een kwart van de deelnemers een blauw shirt aanhadden. Joep was met drie PR’s de beste meerkamper van de vier en haalde een 6 e plaats in het meerkampklassement. Hij opende met een verbetering van 0.17 sec op de 40m sprint. Bij het verspringen sprongen Tim en Joep 2 cm verder dan eerder, Pepijn vond dat niet genoeg en besloot het in de dubbele cijfers van Marta te houden. Hij landde na 2.56 in de bak en verbeterde zijn beste sprong met 19cm. Bij het laatste meerkamponderdeel, vortexwerpen, vond Adam het welletjes, hij wilde ook een PR en maakte er meteen een clubrecord van. Hij liet 11.53m opmeten, bijna 2 meter verder dan het oude clubrecord. Alle vier stonden ze aan de start voor het anderhalve rondje op de baan. Tim was met een vijfde plaats vandaag met een nieuwe beste tijd de snelste AtH-er, gevolgd door Adam, Joep en Pepijn.

Bij de allerjongste meisjes maakte Lieve haar wedstrijddebuut. Op haar allereerste onderdeel, verspringen sprong ze in haar tweede poging met 2.57m naar een nieuw clubrecord. Na een korte uitleg over de finishlijn en het in de baan moeten blijven lopen, wist ze ook op de 40m sprint het clubrecord naar 8.04 te verbeteren. Het vortexwerpen had ze nog niet zo goed onder de knie. Nadat ze had gezien hoe Anouk het aanpakte op de 600m, ging ze te hard van start en werd langs de kant gevreesd voor een inzinking. Maar dat viel mee, ze bleef goed doorlopen en wist ook hier het clubrecord te verbeteren naar 2.31.85.

Met 33 nieuwe persoonlijke records waarvan er 11 een nieuw clubrecord zijn werd afscheid genomen van een zonnig Alphen aan den Rijn en van het baanseizoen. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie