Vandaag was het weer zover: de eerste dag van het NK-estafette in Amstelveen. Vroeg in de ochtend zaten onze pupillen in de auto om op tijd op de baan te staan. Aangekomen bij AV Startbaan sloegen we ons kamp op en kon voor ons de wedstrijd beginnen. Als eerste stond er voor onze oudste pupillen een 10x 60m op het programma. Merijn-Timo-Abel-Jeroen-Thijmen-Dinand-Maebh-Claire-Sanne en Anouk wisselden het stokje zonder problemen. In het begin namen ze een mooie voorsprong, maar die konden ze helaas niet vasthouden. Ze behaalden een mooie 12e plaats in een tijd van 1.41.0 min.

Daarna was het de beurt aan de kleinsten, de jongens C-pupillen. Die hadden net de sloot gevonden, dus moesten we voeten afdrogen en droge sokken aandoen voordat ze klaar waren om naar de start te gaan. Jorg-Adam-Pepijn en Tim streden voor wat ze waard waren. Het stokje werd ook deze keer keurig gewisseld, waardoor de heren een 14e plaats behaalden in een tijd van 32,08 sec. Een nieuw clubrecord !!!

’s Middags gingen de jongens A-pupillen als eerste van start. Timo-Merijn-Thijmen en Jeroen namen deze voor hun rekening. Ondanks wat kleine haperingen in de wissels haalden zij ook een clubrecord binnen!!! De tijd van 36,31 sec. was goed voor een 12e plek. Na de jongens waren vrijwel meteen de meisjes A-pupillen aan de beurt. Voor Claire-Sanne-Veerle en Sofie verliep het iets moeizamer. Maar ja, wat wil je als je tegenstanders anderhalf keer zo lang zijn als jij!! Ze liepen een tijd van 43,84 sec. en daarmee haalden ze de 27e plaats.

Als laatste stond er een speciale estafette op het programma: 2x 40m  en 2x 60 m. We konden 3 teams vormen. Als eerste startte team 3 met Adam-Veerle-Dinand en Thijmen. De tegenstand was zwaar maar lieten zich er niet door uit het veld slaan en gingen stug door. Ze zetten een tijd neer van 35,23 sec., goed voor plek 36. In de volgende serie startte team 1 met Jorg-Abelo-Merijn en Timo. Ze startten met een voorsprong maar na de 2e wissel kon een tegenstander voorbijkomen waardoor ze als 2e in de serie eindigden met een mooie tijd van 31,40 sec. op plaats 11. De serie daarna startte team 2 met Sofie-Anouk-Maebh en Jeroen. Dit team had iets meer moeite met de wissels, waardoor ze wat vertraging opliepen. Toch zetten ze een mooie tijd neer van 34,57 sec., waarmee ze plek 35 behaalden.

Al met al een geslaagde eerste dag. Het weer zat mee, de stokjes zijn niet gevallen, de kinderen hebben goed gelopen en lekker gespeeld, de trainer kreeg voldoende aandacht en de ouders hebben gezorgd voor genoeg hulp en gezelligheid.

Geef een reactie