Jorg tijdens zijn razendsnelle 400m in Helmond

Jorg tijdens zijn razendsnelle 400m in Helmond

Het weer was bijzonder slecht bij de avondwedstrijd in Helmond. Het regende onophoudelijk. Het weer drukte de prestaties, zeker bij de technische onderdelen waar lang niet door iedereen alle pogingen werden gebruikt.

Snelle 400 meter Jorg en Sofie

De beste AtH-prestaties kwamen op naam van Jorg en Sofie, beiden U16 én op de 400m. Jorg had als PR 55.12 (indoor) staan, buiten 57.06. Daar ging een hele hap vanaf. Jorg liep in de stromende regen naar 53.77! Met deze tijd neemt hij clubrecord in de hogere categorie U18 over van broer Timo. Die liep vorig jaar 55.26. In de serie daarna ging Sofie in baan 6 van start. Een lastige baan op de 400 meter. Het weerhield Sofie niet om beneden de 60 te duiken: 59.88! Vorig jaar liep ze nog 1.03.02, indoor kwam ze tot 1.01.80. Ook Sofie staat bovenaan de bestenlijst in de categorie U18. Beiden komen hiermee hoog in de nationale ranglijst in de categorie U18.

Ondanks regen toch enkele PR’s

Op de 100m was Mike (mannen) 0.06 sneller dan tot nu toe. Ook Abel (U18) was sneller dan voorheen: – 0.18. Martin kon het voorbeeld van de jeugd deze keer niet volgen. Bij ver gebruikten zowel Abel als Mike niet alle pogingen. Kevin (mannen) bleef op de 400m maar net boven zijn PR. Na nog maar weinig training wilde Bo (U20) de 400m wel proberen. Zelf was ze niet helemaal tevreden. Sanne (U18) verloor op de 800m al vrij snel de aansluiting met een groepje en kreeg het zwaar.

U16

Behalve de PR’s van Jorg en Sofie op de 400m waren er nog enkele PR’s meer in deze leeftijdscategorie. Lieve nam meteen na de start van de 600m de kop en stond deze niet meer af. In een solorace was ze meer dan vier seconden sneller dan haar beste tijd. Op de 800m ging het niet zoals Anouk van tevoren gedacht had. Tim liet weer een prima 800 zien, ondanks het slechte weer liep hij bijna een PR. Dat lukte Adam niet op deze afstand maar wel bijna met de speer. Tim en Joep niet maar die konden het wel relativeren. Voordat Jorg een snelle 400m neerzette, sprong hij eerst nog naar 5.46 in de verspringbak, 5 cm tekort voor een PR. Joep sprong 6 cm over zijn PR heen en boekte daarmee toch een succesje. Ook de springonderdelen hadden veel last van het slechte weer, Anouk bleef ver uit de buurt van haar PR. Lieve lukte het op de gladde aanloop haar PR van 1.40 te evenaren.

U14: Flinke verbeteringen voor Lise en Roos

Op de 60m ontlopen Lise en Roos elkaar niet veel. Na vanavond is het verschil slechts 0.10 sec. Roos verbeterde zich met 0.51 en Lise met maar liefst 0.64 sec. Later op de avond haalde Roos ook nog eens vijf seconden van haar PR op de 600m. Op de springonderdelen was de invloed van het slechte weer groot: Lise en Elise bleven achter op hun beste sprongen bij ver en Elise vond het hoogspringen maar niks met die regen.

Ook bij de jongens was de invloed van de regen merkbaar bij de prestaties bij ver. Toch lukte het Thomas om bij hoog zijn PR te evenaren. Kevin kwam nee-schuddend terug van het speerwerpen. Zowel Aron, Guus als Thomas bleven op de sprint 0.20 seconde boven hun beste tijd. Kevin maakte zijn debuut op de 400m, Aron op de dubbele afstand.

Er volgen nog enkele wedstrijden deze week, hopelijk klaart het weer wat op.

De uitslagen vind je hier.