Martin sprint tijdens de 1e competitiewedstrijd

Martin sprint tijdens de 1e competitiewedstrijd

Na het mindere competitieseizoen 2022 hadden de mannen op papier een sterker team dan vorig jaar en keken ze uit naar de eerste wedstrijd in Gemert.

Het team

De eerste donkere wolk diende zich een paar maanden geleden aan. Marc liep een ernstige blessure op in zijn afscheidsseizoen bij het voetballen. Revalidatie gaat nog het hele baanseizoen duren. Marc heeft al laten weten dat hij daarna weer mee gaat doen. Er kwam versterking uit de eigen jeugd, eigen kweek zoals ze bij het voetbal zeggen. Maar om Abel nou eigen kweek te noemen. In het cross-seizoen sloot Kevin (Atletiek Leudal) onder het motto “samen is gezelliger dan alleen” zich bij de wedstrijden aan bij de AtH-groep. Dat werd al snel uitgebreid met een trainingsavond en kort geleden met een lidmaatschap. Kevin wordt “omarmd” door het mannenteam. Hopelijk is vandaag de “Batavierenrace” uit zijn benen. De donkere wolk boven het team klaarde nog verder op toen Daan zich meldde. Daan stapte na zijn atletiekjaren over naar crossfit. Hij wil zich vandaag testen hoe fit hij nog is met kogel en discus. Nog een versterking is Sam die zijn voetsporen in de atletiek al wel verdiend heeft. Hij kwam zomaar uit de lucht vallen maar werd dankbaar opgenomen als trainer. Natuurlijk doen ook de “oudgedienden” weer mee. Mike kwam het cross-seizoen prima door en liet al zien weer sneller geworden te zijn. Good-old-Martin wordt ondanks zijn leeftijd en nog steeds zonder carbon, steeds sneller. Hopelijk komt hij uitgerust terug van zijn 2 weken trainingskamp in Zuid-Frankrijk. Tijdens de laatste training verrekte Jordi een spier wat 1,5 tot 2 weken rust betekent. Jordi verstond 1,5 tot 2 dagen. Op het advies om niet te lopen kwam als antwoord: “Komt goed”. Een donker wolkje boven Jordi wat hij niet groter moet laten worden. Hopelijk is de donkere wolk die al twee jaar boven Niels hangt definitief weg. Al twee jaar is het niet “hoofd en schouders, knie en teen” maar “enkel, kuit, knie en kuit”. Hij wilde wel reserve staan al moest zijn spikestasje afgestoft worden. We zijn benieuwd.

Eerste onderdelen

Bij aankomst zag Mike de 10 horden van 1.07 hoog al netjes op een rijtje staan. Nadat hij deze 10 obstakels overwonnen had, waren de eerste punten binnen. Vanaf de finish moest hij meteen door naar hinkstap. Hij zette een mooie serie neer waarbij zijn laatste poging het beste was. 12.19 is een verbetering van zijn eigen clubrecord met 6 cm en leverde hem een tweede plaats op.

Abel’s plan op de 800m was om zolang mogelijk de groep te volgen. Helaas voor Abel liep de rest, die een snellere tijd hadden staan, niet. Hij moest alleen op weg. De laatste honderd meter kon Abel het hoge tempo niet volhouden en werden het zware meters. Hij liep 0.07 sec onder zijn indoorPR en meer dan 5 seconden harder dan vorig jaar. Zijn tijd van vandaag, 2.03.40 is iets meer dan 2 seconden sneller dan het clubrecord van Thijs van Lith uit 2017.

Ondanks het advies niet te lopen was Jordi aan een warming-up begonnen. Deze was aanzienlijk langer dan anders. Misschien ging hij toch niet van start. Martin deed dat wel. Hij kwam op de 100m heel erg dicht bij zijn PR. Een paar series later ging Jordi toch van start. “Ik kan geen 100% maar het komt wel goed”. Meteen na de finish zag het er niet goed uit. Ondanks alles liep Jordi toch nog 11.40 én nam het juiste besluit om niet te starten op de 200 en estafette.

Hoog in tussenstand

Herintreder Daan deed goede zaken met de discus. 31.39 was zijn verste worp, hiermee werd hij tweede in het totale deelnemersveld. Bovendien werpt hij Stefan Benders uit de clubrecordlijst. Stefan kwam in 2016 tot 27.74. Mike stond ondertussen al aan de start van zijn derde en laatste onderdeel. Indoor ging Mike afgelopen winter op de 400m al onder de 53 seconden. Vandaag stopte de klok op 53.10, iets harder dan zijn outdoor record.

Wat wilde Daan graag over de 10m stoten met de kogel. In zijn laatste poging was het raak: 10.69, een verbetering van zijn oude PR. En ook op dit onderdeel zakt Stefan Benders een plaats in de bestenlijst. Stefan liet in 2016 10 meter en 7 cm opmeten. Het duurde even voor de uitslagen verwerkt waren. Tot ieders verrassing ging het team aan de leiding.

De mannen voor de 5000m stonden al bijna aan de start toen Sam op zijn fiets het terrein opdraaide. Hij had voor de wedstrijd een andere afspraak en had het net niet gered om op tijd te zijn voor de start. Gelukkig was Kevin al vroeg aanwezig en ging wel van start. Na een aantal ronden begon Kevin in te leveren op zijn schema. Op de finish was Kevin niet helemaal tevreden met zijn tijd. Op de 200m gaf Martin flink partij aan de jongeren in zijn serie. Weer bleef hij maar net boven zijn PR. Voor Abel kwam nog een lastige opgave: hoogspringen, niet zijn favoriete onderdeel. Desondanks sprong hij een PR + 5 cm.

Donkere wolken boven Gemert

Er kwamen steeds meer donkere wolken naar Gemert gedreven. Er vielen een paar druppels. Dat werden er steeds meer met af en toe wat gerommel op de achtergrond. Gelukkig kon de wedstrijd gewoon doorgaan.

De lopers van de Zweedse estafette hielden het niet droog. Ondanks de regen wilde Daan de opengevallen plaats in het team wel innemen. Kevin ging van start voor zijn 400m, hij wisselde als 2e met Abel. Na 300m kreeg Martin het stokje van Abel. Het verschil met de koploper was minder geworden. Martin kwam in zijn 200 meter nog dichterbij. Daan kreeg het stokje om het karwei op de resterende 100m af te maken. Daan kwam nog erg dicht bij de eerste loper. De tijd van 2.15.30 was 1.62 sec. sneller dan het oude clubrecord.

Alle opgetelde resultaten leverde het team een derde plaats op in de poule, landelijk een 24e plaats met kleine onderlinge verschillen. Al waren de woorden van Jordi bij het horen van de totaalstand niet “komt wel goed” maar…

De uitslagen vind je hier.