Bo wisselt op Sanne tijdens de afsluitende 4x400m.

Bo wisselt op Sanne tijdens de afsluitende 4x400m.

Voor het eerst in de nog jonge geschiedenis deed een U20/U18 (AB) meisjesteam mee aan de competitie. Het team Bo (U20), Marta en Sanne (U18) werden gecomplementeerd door Anouk, Lieve en Sofie (U16). Het was prima weer op de atletiekbaan in Ede. Toen de eerste regendruppels vielen begonnen we net aan de terugreis.

Na een druk weekend i.v.m. examenfeesten haalde Marta op hss de eerste punten binnen. Ze verbeterde haar PR met 33 cm. De horden werden op de rondbaan gezet. Na haar volle programma van gisteren, werd Sofie ook vandaag flink bezig gehouden. Ze maakte haar debuut op de 400m horden waarvoor ze ruimschoots slaagde. 1.10.13 is een prima tijd, zeker als je U16 bent. Geen PR voor Sanne met de kogel maar wel weer boven de 7 meter. Tegelijkertijd ging het Lieve makkelijk af bij hoog. Zonder foutsprongen evenaarde ze haar PR. Op de 100m bleef Marta ruim boven haar PR, Sofie dook er 0.75 sec onder. Helaas had Sofie teveel rugwind. Na een korte pauze stond Sofie aan de start van de 800m. Dat ze geen PR zou lopen na zo’n zwaar weekendprogramma stond al vast. 2.25 is dan een keurige tijd. In de tussenstand draaide het team boven verwachting ruim bij de eerste helft mee.

Halverwege de wedstrijd

Ondertussen was Bo met een vol koffer gearriveerd. Zou ze weten dat de wedstrijd nog maar een paar uur duurde? Na noodgedwongen gestopt te zijn, heeft Bo de trainingen weer opgepakt. Voor Anouk begon het programma met speer waarbij ze een nieuw PR liet opmeten: 1.28 verder. Na al lang niet meer gesprongen te hebben evenaarde Marta haar PR bij hoog, maar verzekerde ze: “Volgende wedstrijd spring ik hoger”. Op de 200m sprint liep Lieve 0.60 sec sneller dan haar PR en slechts 0.09 sec boven het clubrecord. Het moet raar lopen als Lieve dat de komende vier jaar niet gaat verbeteren. Alhoewel Anouk geen werpster is stond ze in de ring voor haar tweede werponderdeel vandaag, ook dat is competitie. Van die gelegenheid maakte ze goed gebruik. Ze verbeterde het clubrecord van Lara Willems uit 2017 met 8 cm. Haar 8 meter 39 wordt de nieuwe uitdaging.

Nog twee onderdelen te gaan

Met nog twee onderdelen te gaan stond het team nog steeds goed in de tussenstand. Na een paar mindere jaren wezen de tussentijden van Sanne op de 3000m op een mooie eindtijd. Op de eindstreep verbeterde ze haar PR uit 2020 met bijna 12 seconden. Na een korte pauze en wat trillingen verder mocht ze zich bij het estafetteteam voegen voor de 4 x 400m.

In de tussenstand stonden de meisjes op de zevende plaats en was het van de estafette afhankelijk of ze nog een plaats konden klimmen, al was dat geen gemakkelijk opgave. Voor Bo was het bijzonder spannend om na een paar trainingsweken haar debuut te maken. Anouk ging van start, wisselde met Lieve. Lieve gaf het stokje door aan Bo, die terug kan kijken op een sterk debuut. Sanne nam het stokje over van Bo en bracht het over de finish. In de serie daarna kwam het team van VAV wat zesde stond in de baan. Het lukte niet om dit team voorbij te gaan in de eindstand. Een zevende plaats in de poule van de 17 deelnemende teams en landelijk 42e van de 111 is een mooie prestatie.

De uitslagen vind je hier.