Elise wisselt op Lise tijdens de 4x80m

Elise wisselt op Lise tijdens de 4x80m

Traditioneel beten de CD-junioren het spits van het competitieseizoen af, zij het onder een andere naam: U16 en U14. Zowel bij de jongens als meisjes werd met een team deelgenomen. Het begon met zonnig weer in Eindhoven. Na een paar kleine buien eindigde de dag met motregen.

Jorg grootverdiener

Zonder iemand te kort te doen kunnen we Jorg toch wel grootverdiener noemen. Hij scoorde maar liefst 2222 punten bij elkaar, dat was het hoogste aantal wat in Eindhoven op drie onderdelen door een deelnemer werd gehaald.

Jongens

Zes PR’s op looponderdelen

De dag werd geopend door het estafetteteam: Adam (U16), Guus, Kevin en Thomas (allen U14). Van de elf deelnemende teams namen er slechts vijf deel aan de estafette. Op de 100m boden Guus, Kevin en Thomas de oudere jongens tegenstand. Guus en Thomas maakten hierop hun debuut waarbij Guus een hele knappe tijd neerzette.

In de eerste serie van de 800m liep Adam een flink stuk van zijn PR: 9 seconden sneller dan een paar weken geleden. Tim en Jorg gingen beiden van start in de tweede serie. Tim ging hard weg en kon eventjes aansluiten bij de kopgroep van drie. Het ging te hard voor Tim maar we zijn van hem gewend dat hij niet opgeeft. Dat leidde naar een PR-verbetering van maar liefst 14 seconden. Nieuwe tijd 2.20.30. Jorg maakte deel uit van de kopgroep. Na 500m dreigde hij even de twee anderen te moeten laten gaan. Het “gaatje” werd dichtgelopen. Na de laatste bocht plaatste Jorg de aanval en liepen ze met z’n drieën naast elkaar op de finish af. Jorg werd na een felle strijd tweede in een hele mooie tijd: 2.05.52. Slechts 0.04 sec van het clubrecord.

Joep had zich opgeofferd om de 100m horden te lopen. Hij was wel tevreden met het resultaat.

Twee clubrecords en zes PR’s op technische onderdelen

Naast zijn blijdschap over zijn tijd op de 800m keek Jorg ook heel tevreden terug op zijn nieuwe PR bij hoog. Hij verbeterde zich met 15 cm naar 1.55, daarmee bleef hij slechts 1 cm onder het clubrecord. Thomas volgde het voorbeeld van Jorg en verbeterde zich ook met 15 cm. In een oplopende reeks sprongen bij ver verbeterde Guus zijn PR met 26 cm. Jorg sprong in drie van de vier pogingen over zijn oude PR. De verste sprong 5.50 is een verbetering van zijn eigen clubrecord met 11 cm.

Ook op de werponderdelen werden een aantal PR’s opgemeten. Bij kogel kwam er voor Tim 36 cm bij. Kevin kwam dichtbij zijn PR met de 4 kg kogel. Zijn tweede PR van vandaag liet Adam opmeten bij discus, bijna een halve meter verder. Joep zette een constante reeks neer met de discus. 25.34 is een PR-verbetering van 3.19 meter. Meteen na zijn 800m moest Tim direct naar speer waar hij niet zo ver van zijn beste worp afbleef. Joep overtrof ook hier zijn beste prestatie tot nu toe. Hij scherpte zijn eigen clubrecord met 42 cm aan naar 35 meter 50.

In het teamklassement werden de jongens vijfde.

Meisjes

Scoorde Jorg bij de jongens de meeste punten in Eindhoven, bij de meisjes U16 vinden we Sofie en Anouk terug op plaats 2 en 3.

Vijf PR’s en 1 clubrecord op looponderdelen

Ook het meisjes-estafetteteam bestond uit drie U14-deelneemsters: Elise, Lise en Roos vormden het team met Lieve (U16).

Na in Alphen aan den Rijn een nieuw PR op de 80m te hebben gelopen bleef Sofie er vandaag slechts 0.02 sec. boven. Lise en Roos maakten hun debuut op deze afstand. Beiden liepen bij de pupillen nog 60m. In dezelfde serie troffen Lise en Roos elkaar. Lise leek iets voor te liggen, op de streep bedroeg het onderlinge verschil slechts 0.01 sec in het voordeel van Roos. In haar serie op de 800m kwam Roos alleen te lopen maar in de laatste 250 meter liep ze in op twee meisjes voor haar, waarmee ze streed tot aan de finish. Anouk en Sofie liepen in de snelste serie. Anouk liet na een vervelende periode, weer een prima wedstrijd zien, ze verbeterde haar PR met ruim 2 seconden. Sofie nam meteen de leiding. Ondanks dat ze iets te hard opende kwam er een mooie 2.21.75 op de klok. Een outdoor-PR van meer dan 5 seconden. Indoor liep Sofie in de winter al 2.16.28. Haar tijd van vandaag is een clubrecordverbetering van 4.45 sec. Het clubrecord stond sinds 2017 op naam van Bo Spoor, die aanwezig was om Sofie aan te moedigen.

Op de 80m met horden was Sofie bijna een seconde sneller dan voorheen, Lieve kon net geen nieuw PR noteren.

Drie PR’s op de technische onderdelen

Met haar resultaat bij hoog was Lieve niet tevreden. Dat gold wel voor Elise die haar PR met 5 cm ophoogde. Bij ver liep het niet naar wens voor Lise, pas in de vierde en laatste poging had ze een goede sprong. Anouk had wel vier goede pogingen, haar verste slechts 2 cm onder haar PR. Met het resultaat op kogel was Anouk wel tevreden. Elise noteerde een PR met de discus, bijna een meter verder.

De meisjes nemen als team een vierde plaats in.

De uitslagen vind je hier.