In Best vonden de Brabantse Kampioenschappen voor D-junioren en pupillen lange afstand plaats.

Op de 600m mocht Sofie samen met Ketje op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen en zich een jaar lang Brabants Kampioen gaan noemen. Meteen na de start zette ze een hoog tempo in en liep weg bij haar concurrentes. Tussen de 200 en 400m leek het erop dat haar achtervolgster  dichterbij kwam maar Sofie gaf niet op en kwam winnend in een nieuw PR en met 3,5 seconde voorsprong over de finish.

Eerder die dag begon het programma met Mike bij de D-junioren op de 80m. Hij kwam niet in de buurt van zijn beste tijd en miste daardoor op 0.12 sec de finale. Na zijn aanloop bij ver uitgezet te hebben moest hij naar de start van de 1000m. Daar liep hij een goede race en verbeterde zijn PR en clubrecord met maar liefst 6.66 sec en gaat hij richting 3.20. Met de 1000m nog in de benen moest hij gelijk door naar ver wat natuurlijk niet helemaal meer ging lukken.

Na Sofie was het tijd voor de lange looponderdelen van de pupillen. Claire mocht als eerste de baan op voor de 1000m. Er werd hard vertrokken door enkele meisjes waardoor Claire een beetje overdonderd was en het goede tempo niet kon oppakken.

Bij de A-pupillen startte Dinand in de eerste serie en Jeroen in de tweede. Ook daar werd hard gestart maar Dinand liet zich niet gek maken en liep zijn eigen tempo. Verder komend in de wedstrijd vielen er steeds meer jongens terug en kon hij ze een voor een passeren en in zijn serie naar een tweede plaats lopen. Waar hij veel blijer mee was, was zijn PR dat hij met bijna 8,5 sec verbeterde en daarmee door de grens van 3.40 brak.

In de tweede serie wilde Jeroen met de koplopers mee maar dat ging nog iets te hard. Hij verloor gaandeweg de wedstrijd steeds meer terrein. Maar in het laatste gedeelte zagen we Jeroen zoals we hem kennen, niet opgeven en blijven vechten voor een goede tijd.

Geef een reactie