Nadat Dirk en Jordi gisteren te horen hadden gekregen dat ze geslaagd zijn voor hun middelbare school namen ze vandaag plaats in de startblokken bij de sprintmeerkamp van Asterix in Eindhoven.

Deze meerkamp begon met de 60m, Dirk mocht het spits afbijten en liep deze korte afstand in 7.75. In de serie daarna liet Jordi de klok stoppen op 7.76. Het volgende onderdeel was de 100m, waarbij ze in dezelfde serie waren ingedeeld. Ook nu waren ze weer aan elkaar gewaagd. In exact dezelfde tijd, 12.13 kwamen ze over de finish. Met de 200m nog voor de boeg moest Jordi de vervelende beslissing nemen niet te starten omdat een oude schouderblessure op begon te spelen. Dirk liep op deze lange sprintafstand zijn oude PR van 2 jaar geleden uit de boeken en bracht zijn nieuwe PR op 25.29 waarmee hij ook het clubrecord van Jordi overnam.

Op het middenterrein waren ondertussen de werponderdelen aan de gang. Bij discus kreeg Stefan een 2kg discus in zijn hand gedrukt wat een heel verschil is met zijn laatste discuswedstrijd als C-junior waarbij de discus slechts 1 kg telde en hij die toen 44.37m weg wierp. Vanavond bleef hij op 27.59 steken wat wel een nieuw clubrecord betekende, maar waar hij niet helemaal tevreden mee was. Bij zijn tweede onderdeel het kogelstoten bleef hij een paar centimeter onder zijn prestatie van drie weken geleden in Someren, 9.73m.

Geef een reactie