Op de prachtig gelegen atletiekbaan in Soest vonden de nationale A-games plaats, dat de afgelopen jaren bekendheid heeft gekregen als het onofficiële NK voor A-pupillen. Verschillende atleetjes kennen Soest van de ijskoude cross op Oudejaarsdag, maar vandaag scheen de zon en moest regelmatig de schaduw opgezocht worden.

Het wedstrijdprogramma voor de ATH-ers werd geopend door Dinand bij het vortexwerpen. Hij zette op dit onderdeel een nieuw clubrecord neer, dat deed ook Bo op de 60m horden die een hoogte hadden van 50cm. Kort na Bo ging ook Rion in een nieuw clubrecord over de horden. Na de hordenonderdelen was het tijd voor wat technische onderdelen. Dinand ging bij hoog samen met vier anderen over 1 meter, de 1 meter 5 sprong hij er maar net af. Ondertussen was Bo aan een goede sprongenserie bezig in de verspringbak. Ze verbeterde haar PR en clubrecord met 16cm. Iets verder op het veld verbeterde Rion zijn 1 week oude PR op kogel met maar liefst 61cm. Daarmee neemt hij ook het clubrecord van Ian op dit onderdeel over.

De startblokken voor de 60m sprint kwamen in de baan. Timo kwam in zijn serie winnend over de streep en bleef net iets boven zijn PR. Hij neemt in de einduitslag een keurige zevende plaats in. Clubgenoot Jeroen startte een serie later en ook hij kwam vlak bij zijn PR over de streep. Na zijn nieuwe clubrecord bij het kogelstoten kwam Rion niet in de buurt van zijn PR op de sprint. Samen met de rest kon hij naar de verspringprestaties gaan kijken van Dinand, Jeroen en Timo.

Waarbij Dinand pech had in zijn eerste poging, zijn landing was niet helemaal goed waardoor hij zijn enkel omzwikte. Omdat hij ook de 1000m nog wilde lopen besloot hij met ver te stoppen. Timo wist zijn sprintsnelheid goed te benutten in zijn eerste poging en verbeterde zijn beste prestatie met 26cm, Jeroen bleef 1cm van zijn PR.

Daarna kon iedereen zich op gaan maken voor de afsluitende 1000m. In de eerste serie eerstejaars jongens werd er bijzonder hard gestart. Jeroen koos een goede positie en zat goed in de wedstrijd. Hij leek op een vierde plaats en een nieuw PR af te stevenen maar een iets te harde openingsronde brak hem op het laatste stuk op, maar met een mooie tijd liep hij naar een keurige vijfde plaats. In de tweede serie vertrokken Dinand (ondanks zijn pijnlijke enkel) en Timo samen hard vanaf de start en liepen een stuk voor de rest. Timo kwam los van Dinand en bleef het tempo hoog houden waardoor hij 3,5 sec onder zijn PR bleef en in de uitslag naar een 8e plaats liep. Dinand bleef goed volgen en liep als derde ATH-er in de top tien van vandaag.

Na de jongens kwam Bo in de baan voor haar 1000m. Ook zij had na de start een goede uitgangspositie en leek naar een mooi nieuw PR en een goede positie te lopen. Helaas kreeg ze tijdens de wedstrijd ademhalingsproblemen en moest ze de wedstrijd staken. Onze laatste deelnemer van vandaag, Rion, had zijn zinnen gezet op een nieuw PR. Na twee en een half rondje werd hij dik beloond, vijftien seconden onder zijn tijd kwam hij over de finish. Terwijl de kinderen nog genoten van een ijsje getrakteerd door een sponsor, kon er al weer terug gekeken worden op een gezellige dag met goede prestaties bij deze sterk bezette pupillenwedstrijd.

Geef een reactie