Sinterklaasspel

Sinterklaasspel

Het was een spannende zaterdagochtend in de Stiphoutse bossen. Het spannendste gedeelte zat niet in het eerste deel van de training. Die begon met een lange rij kinderen met ingepakte cadeautjes die het bos inliepen. Aangekomen bij het onderlinge wedstrijdparcours had de thuiswerkende Sint zijn Spelletjespiet aan het werk gezet. Er was een bosstrook afgezet met daarin genummerde stokjes. Bij ieder stokje werd een cadeautje gelegd. Dit was de warming-up voor het latere Sinterklaasspel, maar eerst ging de jeugd nog aan de bak voor de onderlinge wedstrijd.

In de onderlinge cross-competitie is het iedere keer weer spannend wie met de dagprijs aan de haal gaat. Wie verbetert zich het meest? Vandaag kwamen de lopers de cadeautjes tegen op het parcours, dit zorgde voor extra spanning. Terwijl Aron een offday had, sloeg zijn broer Adam vandaag zijn slag. Een PR-verbetering van maar liefst 9 seconden en bijna 20 onder zijn gemiddelde tijd leverde Adam vandaag de eerste plaats op. Bram stond na zijn rondje tegen een boom leunend uit te hijgen maar haalde dan ook weer veel punten en een tweede plaats binnen. Guus scoort de laatste tijd gemiddeld goed waardoor hij in het tussenklassement vrij hoog staat. Vandaag haalde hij een seconde van zijn PR af waardoor hij 5 bonuspunten kreeg voor de dagprijs. Deze seconde leverde hem net genoeg op om als derde een medaille in ontvangst te nemen. In het algemeen klassement neemt hij de derde plaats van Haris over en kruipt dichter naar Anouk op 2 en Jamez op 1. Met nog 2 zaterdagen te gaan blijft het spannend.

Na de finish kreeg iedereen een bonnetje met een nummer erop, dit was al spannend. Dat nummer correspondeerde met de nummers bij de cadeautjes. Een enkeling dacht zijn cadeautje al te hebben maar Lieve snapte dat het zo niet werkte: “Je bent bij AtH daar houden ze van verrassingen”. En die kwamen er want spannend moest het blijven. De Spelletjespiet had de trainers de spelregels van de training uitgelegd maar eerst mochten de cadeautjes uitgepakt worden. Deze moesten uitgepakt weer bij de nummers gelegd worden. Iedereen had zijn bonnetje nog en werd er rustig een rondje gedribbeld. Na dit rondje volgde een tikkerspel waarbij de bonnetjes (en dus de cadeautjes) onderling geruild werden. Timo had (bij afwezigheid van Anouk) Feyenoord-spullen gescoord en bleef angstvallig bij iedereen uit de buurt. Grote favoriet was dit jaar de pannenkoekmix met pot Nutella. Na het tikkerspel leek het klaar maar er stonden nog gekleurde dopjes op het bospad. Er kwam nog een onderlinge sprintstrijd waarbij 2 deelnemers hun cadeautje in het midden moesten leggen. Ieder een kant op sprinten om een gekleurd dopje heen en weer terug. Wie het eerst terug was mocht kiezen. De trainers kozen om welk dopje je moest lopen. Uiteindelijk at Mike pannenkoeken tussen de middag en kon Timo de Feyenoordspullen veilig stellen. Niet voor zichzelf maar om te onderhandelen met Anouk.

Bij het clubhuis waren door een verdwaalde Piet nog wat extra cadeautjes afgegeven waarmee eventueel geruild kon worden. Maar niet door Mike en Timo.

De uitslag en tussenstand vind je hier.