Start AtH cross 8

Start AtH cross 8

Met nog een wedstrijd te gaan nadert de onderlinge crosscompetitie haar einde. Na een paar koude dagen was de temperatuur de deelnemers welgezind. Het was niet koud op het inmiddels bekende crossrondje, Aminata, Mariam en Mohamed maakten vandaag hun debuut.

Het is verrassend dat zelfs in de achtste omloop nog zoveel persoonlijke records aangescherpt worden. Jorg evenaarde zijn PR en was tien seconden sneller dan acht weken geleden. Jade, Guus en Sofie haalden 1 seconde van hun PR, waarbij Jade 10 seconde sneller is dan de eerste wedstrijd, Sofie 9 en Guus maar liefst 17 seconden. Dat zijn grote vooruitgangen op een rondje van 650 meter. Chiara, Roos en Timo verbeterden hun snelste tijd met 2 seconden, maar in totaal resp. 13, 14 en 9 seconden. Sofia en Thomas gingen allebei 5 seconden sneller over het parcours waarbij Sofia 8 seconden sneller is dan in het begin van de competitie en Thomas maar liefst 18 seconden. Anouk had 4 seconden minder nodig maar het verschil met de eerste omloop is 27 seconden. Wel moet aangetekend worden dat Anouk 3 ronden loop. De positieve lijn zit er na een vervelend “blessure/ziek jaar” wel weer in. De dagprijzen waren voor Thomas (3), James (2), Anouk stond bovenaan.

Volgende week is de laatste wedstrijd van deze competitie. De winst van het totaalklassement kan Jamez niet meer ontgaan. De nog jonge minipupil kan volgende week met een gerust hart van start gaan. De tweede plaats lijkt voor Anouk te zijn weggelegd maar zoals zij weet “is het pas over op de streep”. De steeds beter lopende Guus heeft zijn derde plaats in het klassement verstevigd. Sofie is van plaats vijf naar vier geklommen. Een waarschuwing voor Guus: wij weten dat Sofie noooooit opgeeft. Ook Haris, Tim, Adam, Thomas, Chiara en Willem zullen nog alles op alles zetten om het Guus moeilijk te maken. Het gaat er om spannen volgende week.

De tussenstand en uitslag vind je hier.