Start laatste onderlinge cross 2020

Start laatste onderlinge cross 2020

Voordat het laatste startschot in de onderlinge cross-competitie klonk was de winnaar al bekend. De jongste en kleinste van allemaal ging met de grootste beker naar huis. Maar dat weerhield Jamez niet om vandaag weer een snelle tijd neer te zetten. Hij evenaarde zijn persoonlijk beste tijd. Een PR was er ook voor Guus (-1 sec), Jorg en Sofie (-2), Willem (-3), Anouk (-5), Sofia (-7) en Sanne (-15). Nadat Sofia zich vorige week al vijf seconden verbeterde, gingen er vandaag weer zeven af. Dat leverde haar de tweede plaats in het dagklassement op. Anouk lijkt met weer een snellere tijd eindelijk afgerekend te hebben met een vervelend atletiekjaar. Van haar mogen de wedstrijden met de concurrentie weer komen. Vandaag mocht ze op drie plaatsnemen. De dagwinst ging naar Sanne die afrekende met de dip na haar ziekzijn. Net voor de start vroeg Mohamed: “Mogen grote jongens misschien voorop staan?” Toen hij na het antwoord: “Kijk eens achter je” achterom keek moest hij lachen. Er stonden meer dan 20 kleintjes achter hem.

De strijd in het algemeen klassement was alleen spannend wat de derde plaats betreft. De uiteindelijke winnaar Jamez was al voor de start bekend. Ook nummer 2 Anouk stond al bij voorbaat vast. Beiden verbeterden vandaag hun puntentotaal. Sofie was de enige die Guus zijn derde plaats nog enigszins kon bedreigen. En als Sofie een kansje ruikt maakt ze daar gebruik van. Ze verbeterde zich vandaag met 2 seconden maar Guus weerde zich kranig. Ook hij verbeterde zich weer. Waardoor Guus derde werd in het totaalklassement.

Maar de grootste winst in deze onderlinge competitie was de strijd die iedere week weer geleverd werd om de eigen tijd te verbeteren. De beker als eindherinnering is dan ook door iedereen terecht verdiend.

De uitslag en eindstand vind je hier.