De vijfde Limbracross was een echte veldloop die over het voetbalveld van de plaatselijke voetbalclub ging. Aan deze wedstrijd was meteen het Limburgs kampioenschap gehangen waardoor er extra en “andere” deelname en tegenstand was dan bij de reguliere Limbracrossen. Omdat de oudere AtH-ers het vandaag af lieten weten was het Thijs die het spits voor onze club mocht afbijten. De trouwe supportersschare was op tijd om hem flink aan te moedigen. Het tempo werd gelijk hard gemaakt door twee jongens die samen het veld aanvoerden. Op korte afstand gevolgd door Winkelmolen van Swift Roermond met Thijs in zijn kielzog. De koplopers vielen uiteen maar ook Thijs moest Winkelmolen laten gaan. In de laatste kilometer lukte het Thijs soepel lopend weer bij Winkelmolen te komen en hem voorbij te gaan en daardoor met 8 seconden voorsprong de derde plaats te pakken.

Na Thijs stonden Mike en Rion samen aan de start. Achter de uiteindelijke winnaar vormde zich een groepje waarin ook Mike zich bevond. Ook al kreeg hij het tijdens de drie ronden af en toe moeilijk, toch gaf Mike niet op en bleef volgen. Langzamerhand werd het groepje uitgedund waarbij Mike goed in de gaten sprong en ze dichtliep. Op 1200 meter voor de finish, waar een lage heuvel beklommen moest worden, schudde Aarts van Atletiek Maastricht de groep van zich af. Alleen Mike kon nog aanpikken en met nog een ronde te gaan was een podiumplaats binnen. In dezelfde wedstrijd probeerde ook Rion bij groepjes aan te pikken en werd zo meegesleept naar een keurige 25e plaats en bleef hij jongens voor die boven hem staan in het algemeen klassement.

Bij de jongste meisjes junioren werd er hard gestart door Wanten van Swift. Bo liet zich niet gek maken en liet haar gaan. Na 400 meter werd Wanten ingelopen door een zo als altijd soepel lopende Bo. De rest van het veld moest haar laten gaan en zo kon Bo soeverein naar een overwinning lopen. Maakte Laura vorige week haar wedstrijddebuut in de indoorhal in Düsseldorf, nu stond er voor het eerst modder voor haar op het programma. Ook al moest ze in de eindsprint een meisje voor laten gaan, toch wist ze bij haar debuut verschillende meisjes achter zich te houden.

Na de junioren was het de beurt aan de pupillen jongens A. Het drietal Dinand, Jeroen en Timo is iedere wedstrijd voorin te vinden. Dinand en de jarige Timo voerden meteen na de start het veld samen aan. Jeroen bleef bij de start wat achter maar trok in de eerste ronde van 750 meter naar zijn clubgenoten. Bij het ingaan van de laatste ronde kwam Jeroen bij de koploper van Riel van Atletiek Helden. Diverse aanvallen van Jeroen om de koppositie over te nemen werden door van Riel afgeslagen. Ook bij Timo ging met nog 1 ronde te lopen het tempo omhoog en passeerde Dinand, die hem moest laten gaan. Op het laatste rechte stuk naar de finish liep hij met zijn sprintsnelheid nog iemand voorbij met als resultaat een vierde plaats. Dinand liep daarachter onbedreigd naar een prima zesde plaats.

Bij de oudste pupillen meisjes is Claire de laatste wedstrijden voorin te vinden. Vandaag was er een iets mindere start, maar ze wist de schade beperkt te houden. Gaandeweg de wedstrijd schoof Claire van plaats twaalf naar plaats acht. In het laatste stuk richting finish wist ze in de eindsprint nog een plaatsje te winnen, waarbij ze alleen meisjes die lid zijn van Limburgse clubs voor moest laten gaan. Door een botsing tijdens de training van gisteren had Sanne een beetje last van haar knie. Toch ging ze van start en viel de pijn achteraf mee. Zoals altijd liet Sanne een groot doorzettingsvermogen zien wat beloond werd met een plaats voor enkele meisjes die eerder dit seizoen voor haar eindigden.

Voor Abel was het zijn tweede wedstrijd, nog onwennig ging hij rustig van start. Gelukkig kreeg hij vanaf de kant op tijd het advies om aan te zetten. Met een grote tempoversnelling liet hij iedereen achter zich en sloot aan bij de twee koplopers. Hij bleef goed volgen, met nog 400 meter te gaan kwam zijn aanval en kreeg hij maar één volger mee. Even leek het er op dat hij de wedstrijd ging winnen. Op het laatste stuk volgde een eindsprint waarvoor Abel geen energie meer had. Maar tweede worden in je tweede wedstrijd smaakt zeker naar meer.

De jongste categorieën waren samengevoegd. Zoals gewoonlijk was Sofie na de start weer vooraan te vinden. Maar met 42 deelnemers zijn de stickers op de startnummers die de categorie aangeven, niet zo snel te zien en is onduidelijk op welke positie je loopt. Terwijl duidelijk werd dat ze vierde liep, vielen er wat meisjes terug. Sofie kreeg gezelschap van Jorg die heel veel tijd verloor bij de start en vanuit het achterveld veel meters goed moest maken. Sofie moest Jorg laten gaan die het in de einsprint bijzonder spannend maakte. Achter de winnaar stormden drie jongens sprintend op de finish af waarbij Jorg als vierde eindigde. Wel kregen de plaatsen 2, 3 en 4 dezelfde tijd van de jury. Sofie finishte enkele tellen later als 2e. Adam, Pepijn en Tim liepen, bij de allerjongsten, de hele wedstrijd in elkaars buurt waarbij Adam de meeste moeite had met de strobalen. Met nog 500 meter te gaan kreeg Tim het moeilijk en moest hij Adam en Pepijn laten gaan. Pepijn wist Adam net voor te blijven maar ook zij finishten in dezelfde tijd.

Na al het gras van vandaag staat binnenkort het losse zand van Soest op het programma.

Geef een reactie