Mike op weg naar de winst in Gemert

Mike op weg naar de winst in Gemert

Het was goed toeven in de zon op het terrein van Camping de Stippelberg waar GAC Gemert haar Commanderije Bosloop organiseerde. De eerste start was die van de mannen en vrouwen korte (4600m) en lange cross (9200m). Meteen na het startschot nam Niels de leiding maar kreeg Koen van de Mortel van LGD mee die na 1700 meter echt aansloot. Samen gingen ze aan kop de tweede ronde in waarbij van de Mortel Niels na 3000m moest laten gaan waardoor Niels als eerste het lange pad richting finish opdraaide en winnend over de finish kwam. Voor Ruud was deze cross de kroon op zijn cross-seizoen. Na een interview voor de plaatselijke televisie kon hij aan de bak voor zijn twee rondjes, omdat er diverse categorieën samen liepen was het wedstrijdoverzicht weg. Groot was zijn verbazing toen hij als derde opgeroepen werd bij de prijsuitreiking.

Kort na de middag was het de beurt aan de junioren C en D, die tegelijk van start gingen voor rondjes van 500 meter. Aan de startnummers was het aantal te lopen ronden te zien, voor Mike als C-junior 6 en voor de beide D-junioren Cas en Timo 4, op Claire lagen drie rondjes te wachten. Meteen na de start ontstond er een kopgroep van drie waarvan Timo en Mike deel uitmaakten. In het derde rondje, voordat het slingerpad begon, nam Timo de kop over en sloeg een gaatje, ook Mike moest hem laten gaan. Terwijl Timo zijn voorsprong gemakkelijk verder uitbouwde en met een flinke voorsprong winnend de finish passeerde, moest Mike nog twee ronden lopen. Het verschil wat hij in de vier gelopen ronden al had op zijn achtervolgers werd in de twee laatste ronden alleen maar groter. Ook Mike kwam winnend over de finish. Cas ging na de start mee in de slipstream van Claire, die verzuimde om aan te sluiten bij de kopgroep van vier D-meisjes die net voor haar liepen. Ze miste daardoor de aansluiting waardoor het ontstane gat te groot werd om nog mee te strijden voor een podiumplaats. Ze was zelf na afloop niet tevreden met haar behaalde vijfde plaats. Cas had zich vastgebeten in zijn clubgenoot Claire die hij na drie ronden richting finish zag gaan. In zijn laatste rondje ging zijn tempo flink omhoog waardoor hij op het smalle slingerpad nog een plaats winst pakte om als achtste de finishlijn te passeren.

De jongens en meisjes A-pupillen liepen 3 rondjes van 500m. Er werd hard gestart door Myka Kuijpers van LGD waarbij Jorg alle moeite moest doen om aansluiting te krijgen. Bij de 2e doorkomst, voor het publiek, moest Jorg een paar meter prijs geven op de leidende Kuijpers. Na de bocht, richting het slingerpad kwam Jorg weer bij en nam de leiding over. Met een geweldige laatste ronde liep Jorg nog negen seconden weg en zorgde voor de vierde AtH-overwinning van vandaag. Anouk liep haar eigen wedstrijd, liet zich niet gek maken door het hoge aanvangstempo, en sloot aan het eind van het eerste rondje aan bij de aan kop lopende jongens. Toen Jorg in de laatste ronde versnelde nam hij clubgenote Anouk mee die op het slingerpad ook Kuijpers nog passeerde en bij de meisjes voor de overwinning tekende. Vrij kort na de start was al duidelijk dat Sofie als derde zou gaan eindigen. Lopend achter haar beide clubgenoten maar ver voor het haar achtervolgende meisje was er geen bedreiging voor haar derde plaats.

De laatste start was die voor de BC-pupillen voor 2 rondjes, een afstand van 1020 meter. Pepijn was snel weg en voerde het veld aan, bij de doorkomst werd de leiding overgenomen door Slaats van LGD Deurne. Maar Pepijn bleef hem goed volgen, op het laatste slingerpadje leek het een grote sprint te worden en was het stuivertje wisselen. Onder luide aanmoedigingen van zijn meegekomen supporters nam hij uiteindelijk afstand van zijn tegenstander en was Pepijn de snelste van allemaal. In dezelfde wedstrijd had Lieve een aarzelende start waardoor ze als derde aan het slingerpad begon, waar ze orde op zaken stelde en doorschoof naar een tweede plaats. Een rondje later nam ze de leiding op het slingerpad over en wist met een voorsprong van zes seconden de wedstrijd op haar naam te schrijven en de zevende AtH-overwinning van vandaag binnen te halen.

De uitslagen vind je hier.


Eerder op de dag liepen Abel en Adam Kovacs-Borbas in Apeldoorn een 600m tijdens de kidsrun, het bijprogramma van het NK indoor senioren. Adam finishte na 3 rondjes in 2.25.55, Abel noteerde een snelle 1.54.41. In Sint-Oedenrode mochten Sanne en Tim Michiels plaats nemen op het hoogste treetje van het podium in de Rooise crosslopen.