Jorg sprint indoor 9.04 op de 60m

Jorg sprint indoor 9.04 op de 60m

De eerste uit een reeks van drie indoorwedstrijd werd letterlijk en figuurlijk gebruikt als opwarmertje. De warming-up begon bij het uit de auto stappen op de winderige Zuiderlaan in Gent, de ijskoude wind liet iedereen in straf tempo naar de indoorhal lopen. Nadat Aron onze gebruikelijke zitplaats op de tribune had teruggevonden, kon de echte warming-up beginnen.

Op de 60m sprint bij de Junioren C ging Mike een stuk sneller dan zijn twee maanden eerder in Düsseldorf gelopen beste tijd. Met een verbetering van 0.13 liet hij de klok stilstaan op 8.31. Met de wetenschap dat het met zijn snelheid wel goed zit, begon hij aan het verspringen. In zijn eerste poging liet hij 4.64 opmeten, zijn verste sprong ooit. In zijn tweede poging ging hij daar nog 1 centimeter overheen waarmee hij bewees dat zijn 4.65 geen toevalstreffer is.

Voor D-junior Timo stonden vandaag 2 sprintonderdelen op het programma. Voor hem de uitdaging om te laten zien dat hij naast het langere crosswerk ook een goede sprint in de benen heeft. Met een verbetering van zijn beste tijd met maar liefst 0.41 sec dook hij voor het eerst onder de 9 seconden, tijd 8.60. De lange sprint, 150m, had hij indoor nog niet eerder gelopen, maar ook hierop verbeterde hij zijn eigen (outdoor-)tijd naar 21.00 sec.  Beide prestaties betekende ook nieuwe clubrecords.

Bij de jongens pupillen A opende Abel voor AtH de wedstrijd met een nieuw PR bij kogel. Voor het eerst liet hij de kogel verder dan 6 meter neerkomen. Even later liep hij naar een nieuwe beste indoor tijd op de 60m sprint, Abel was precies 0.40 sneller dan vorig indoorseizoen. In de startblokken kreeg hij gezelschap van clubgenoot Jorg. Die in de serie na Abel als een duveltje uit een doosje schoot en zijn serie won in een, zeker voor een eerstejaars A-pupil, mooie tijd van 9.04. Met deze tijd neemt hij het clubrecord van zijn broer Timo over. Daarna liepen zowel Abel als Jorg in de snelste serie van de 1000m. Abel sloot na de start direct aan bij de kopgroep en bleef aan de buitenkant op een controlerende positie lopen. Toen na drie ronden, op 600m het tempo dreigde te zakken nam de Belg Buyck de kop over en versnelde. Abel sloot goed aan en nam 75 meter verder de kop over en trok goed door waarmee hij een klein gaatje kreeg op Buyck. Abel won de wedstrijd in een hele mooie tijd van 3.19.90, maar liefst 24 seconden sneller dan vorig jaar en zijn eigen clubrecord. Daarachter deed ook Jorg goede zaken, hij kwam in het begin alleen te lopen maar bleef proberen aansluiting te krijgen wat hem na 600m lukte. De laatste 100 meter ging Jorg extra hard waardoor hij als eerstejaars een mooie indoordebuuttijd van 3.33.60 neerzette.

Bij de meisjes pupillen A wisten zowel Sofie als Anouk de seriewinst op de 60m binnen te halen. Voor allebei in een nieuw PR, Sofie was bovendien ook sneller dan haar outdoor-PR. Bij ver in België wordt bij de A-pupillen gemeten vanaf de balk waardoor het moeilijk wordt om je PR van het afzetvak te verbeteren. Toch bleef Anouk op slechts 4 cm van haar beste indoorsprong verwijderd. Bij Sofie lukte het verspringen helemaal niet. Op de 1000m kwam Anouk bij de start wat in de verdrukking waardoor ze achterop raakte. Ze moest in baan 3 op jacht naar de koploopsters maar de echte kop van de wedstrijd was te ver weg. Op plaats vier lopend kwam Anouk tot een hele mooie indoortijd; 3.42.16 wat een nieuw clubrecord betekent. Sofie kende een goede start en bleef 600 meter in de voorste gelederen lopen. De volgende 2 ronden moest ze wat terrein prijsgeven maar ze liep wel haar snelste 1000m ooit.

Bij de jongste categorie jongens pupillen B, in België de Benjamins, scherpte Adam zijn beste tijd op de sprint aan. Ondanks een hele slechte start liep hij toch naar zijn allersnelste tijd. Bij het kogelstoten nam hij in zijn eerste poging het clubrecord van zijn broer Abel over. Hij verbeterde zijn eigen beste prestatie met 94 cm en het clubrecord met 27 centimeter. Omdat Adam ook graag een 1000m wilde lopen, maar deze niet op het programma stond bij de B-pupillen, mocht hij met de A-pupillen meedoen. Het kleine manneke gaf zich niet gewonnen en bleef proberen aansluiting te krijgen bij de lopers voor hem. Het niet opgeven werd beloond met 4.10.15.

Op de 17 onderdelen werden 15 persoonlijke records gehaald waarvan er 7 bovendien een clubrecord betekenden. Met nog twee indoorwedstrijden in Dortmund te gaan kijken we reikhalzend uit naar de komende resultaten. De uitslagen vind je hier.

—————————————————————————————————-

Omdat het wachten op de 1000m voor mannen in Gent wel heel lang duurde liet Niels deze wedstrijd schieten en ging daarom op zondag naar Eindhoven voor de Karpencross. Hier was een korte cross over een afstand van 2300m, één ronde door het mooie gebied van de Dommel bij de Karpendonkse Hoeve. Halverwege liep Niels op een zesde plaats waarbij de onderlinge verschillen nog niet groot waren. Langs de Dommel lopend schoof Niels twee plaatsen door en leek nog even kans te hebben op het podium maar zijn aanval werd afgeslagen. Voor Niels betekende dat zijn eerste houten medaille.

 De uitslagen vind je hier.