Groepsfoto Trackmeeting Utrecht

Groepsfoto Trackmeeting Utrecht

Baanseizoen, vrijdagavond, Utrecht: alle Milalopers weten dat deze drie woorden altijd veel deelname en dus volle series betekenen waar de tijden aan elkaar gewaagd zijn. Ook nu was het weer druk bij de eerste Utrechtse Trackmeeting van dit seizoen. Kawtar opende de AtH-deelname van deze avond. In haar nieuwe stoel bracht ze een nieuwe beste tijd op de klokken. Op de 100m was ze 0.52 sneller dan haar oude PR. 19.84 is haar nieuwe PR en tevens clubrecord.

Twee goede Helmondse optredens op de 800 meter. Het eerste kwam van Mike die goed meeging in zijn serie. Toen iedereen collectief parkeerde op het laatste stuk ging Mike voorbij. Hij trok het tempo goed door wat beloond werd met een nieuw PR: 2.06.41. Even daarna was het de beurt aan Jorg die zich ook goed nestelde in het veld. Na 400m werd Jorg door diverse lopers ingehaald en leek hij terug te vallen. Maar Jorg dacht daar anders over. Hij kwam naar buiten en begon aan een inhaalrace. Jorg verbeterde zijn outdoor-PR met bijna acht seconden!

De startblokken kwamen in de baan voor de 400m. Timo ging zoals het moet hard van start, kwam als eerste de laatste bocht uit. Van achteruit kwam nog iemand opzetten die flink tegenstand bood. Timo kon nog versnellen en won gemakkelijk zijn serie. Hij maakte kennis met de impact van een 400m: diepgaan en het “fijne” gevoel na afloop. Maar wel twee volle seconden van zijn PR en een verbetering van het clubrecord van Mike van Wouwe met 0.01 sec.

Anouk en Sofie liepen in dezelfde serie en maakten allebei dezelfde fout. Te langzaam starten is funest op een 400m. Ondanks de langzame start verbeterde Sofie haar PR met een seconde, voor Anouk zat dat er niet in. Ook Kawtar kon bij de wheelers haar PR op de 400m niet verbeteren.

Iets na 22.00 uur klonk het startschot op de 1500m voor Abel. Die had de pech dat hij op papier als snelste van zijn serie stond. Abel vertrok hard na het startschot en lag meteen een aantal meters los. Na 600m kwamen er twee achterop gelopen en passeerden Abel. Abel sloot goed aan en bleef het tempo hoog houden. Een PR-verbetering van twee en een halve seconde en de wetenschap dat het in een goede serie harder kan. 

De uitslag vind je hier.