Timo start zijn 300m (39,92s)

Timo start zijn 300m (39,92s)

Het zonnige Paasweekend werd op zaterdagochtend natuurlijk geopend met paaseitjes zoeken. Helaas werden ze niet allemaal gevonden waarop Jamez besloot om zondagmiddag terug te gaan. Het gevonden eitje smaakte extra lekker. Op Tweede Paasdag was de traditionele Paaswedstrijd in Helmond. Helaas was de deelname niet zo groot, toch werden er enkele goede prestaties neergezet.

Bij de mannen was Jordi de allersnelste op de 150m. Daar was geen PR voor nodig. Op de dubbele afstand verbeterde hij zijn PR en eigen clubrecord met 1.61 naar 37.12. Even leek het fout te gaan toen hij zijn hamstring 30 meter voor het einde begon te voelen. Toch kwam hij redelijk ongehavend over de finish. Bij de oudste junioren kwam Mike op dezelfde onderdelen heel dicht bij zijn onlangs gevestigde PR’s. Bij ver is de 6 metergrens voor Mike geen probleem meer. Ook vandaag ging hij er weer meerdere keren overheen. Timo (U18) was gebrand op het verbeteren van het clubrecord 300m. Twee weken geleden bleef hij daar slechts 0.05 sec. boven. Vandaag dook hij onder de 40 sec. en verbeterde zich 0.29 sec. Zijn 39.92 betekent een verbetering van het clubrecord van Thijs van Lith uit 2017. Nadat Sanne (U18) tijdens het ochtendprogramma de A-pupillen begeleid had tijdens hun Athletics Champs stootte ze de kogel naar een bijna PR-afstand.

Ook Sofie (C) was de hele ochtend al in touw geweest als begeleidster van de jongste pupillen. Haar 150m was twee weken geleden iets sneller. Op de 600m bleef Sofie te lang “hangen”, begon te laat te lopen waardoor haar tijd veel sneller moet kunnen.

Abel en Jorg (C) noteerden beiden een PR op de 150m. Jorg ging van 20.25 naar 19.34. Abel van 20.85 naar 19.75. Meteen door naar de verspringbak waar Abel in de buurt van zijn PR landde. Bij Jorg wilde ver vandaag niet lukken. Op de 600m stuwden ze elkaar naar mooie tijden. Abel opende snel, Jorg ging mee en besloot om op het eerste rechte stuk nog eens te versnellen waardoor Abel weer mee moest. Na 200 meter nam Abel de kop weer over en trok goed door, eindtijd 1.31.21. Hiermee verbeterde hij het clubrecord van Thijs van Lith met 2.14 sec. Na vandaag staat de naam van Thijs dus twee keer minder bovenaan in de ranglijsten. Jorg moest wat terrein prijsgeven maar noteerde (als eerstejaars) ook een keurige 1.37.

Het programma van de D’s begon met een 80m, een nieuw onderdeel voor Kevin maar niet voor Joep, die een PR aan zijn lijstje toevoegde met 0.56 sec. Bij Kevin ging het verspringen niet naar wens. Het derde onderdeel van Kevin was ook nieuw: speer. Hierop bleef Joep wel heel ver van zijn PR, bijna 9 meter! Ook Adam bleef er bijna 6 meter vandaan. Tim kon de schade nog enigszins beperkt houden. Op de 600m sloeg Tim zijn slag. Hij opende hard, kreeg twee anderen mee, die de kop overnamen. Tim gaf niet op en bleef strijden; beloning een PR van bijna 15 seconden! Adam lukte het net niet om zijn tijd te verbeteren.

De uitslagen vind je hier.

Eerder op de dag was het de beurt aan de pupillen met een Athletics Champs. Omdat de prestaties hierbij niet exact gemeten worden, tellen deze niet mee in onze statistieken. Dat neemt niet weg dat de jeugd er veel plezier in had. Bij de A-pupillen vinden we Guus op een derde plaats in de meerkamp. Bij de B-pupillen voert Sophie het lijstje aan met Merel op een derde plaats. Helaas is er bij Merel een fout in het overnemen van haar sprinttijd gemaakt: 7.8 i.p.v. 6.8. Met de gelopen 6.8 krijgt Merel 29 punten meer waardoor ze tweede zou zijn geworden. Ook Lente voert de lijst van haar categorie (C-pup) aan. 

De uitslagen vind je hier.