Tim werpt zijn speer in een hagelbui in Venray.

Tim werpt zijn speer in een hagelbui in Venray.

Zaterdag ging de landelijke competitie van start voor de CD-junioren. In Venray trad AtH aan met een ploeg bij de Jongens Junioren C en een ploeg bij de Meisjes Junioren C. In beide gevallen bestond de ploeg voor meer dan de helft uit D-junioren, die dus tegen oudere tegenstanders op moesten boksen. En dan was er nog het weer; soms een tegenstander maar soms ook een medestander. In Venray hadden we in ieder geval 4 seizoenen op één dag.

De jongens startten met de estafette. Dit was op voorhand niet het sterkste onderdeel, maar Kevin, Joep, Adam en Tim haalden hier de eerste 342 punten binnen. Tim kon meteen door naar het speerwerpen, waar hij een felle hagelbui over zich heen kreeg tijdens zijn worp. Het weerhield hem niet een nieuw pr van 18.49 neer te zetten. Niels stootte voor het eerst de 4 kg kogel weg (6.53) en kon direct door naar de moeilijke 100mH. Hier werden Abel en Niels resp. 8e en 10e. Joep wierp de discus 18 meter 35 het veld in, terwijl Jorg voor bijna 600 punten de verspringbak in sprong en na 4 meter 89 landde. Op de 800m kwam Adam één seconde tekort voor een pr, Abel en Jorg hadden in de serie daarna zo mogelijk nog meer last van de wind. De windstoten brachten hen soms zelfs uit balans, maar het lukte Abel toch om zich naar de winst én een bescheiden pr te beuken. Zijn 2:13,14 kan dus zeker nog een stuk sneller en ook Jorg heeft na zijn 2:21,80 perspectief op mooie tijden deze zomer. De wind hielp Joep ook niet bij het speerwerpen, zijn 24.12m was net onder zijn pr maar wel weer 400 punten voor de ploeg. Tim verbeterde zijn pr stevig bij het kogelstoten. Inmiddels was duidelijk dat de jongens op een 3e plek afstevenden. Kevin liep (na een pr bij het verspringen) zijn eerste 100 meter, met dank aan +4,2 m/s meewind, direct onder de 15 seconden. Jorg en Niels maakten ook dankbaar gebruik van de meewind (+3,9 m/s): 12,86 en 13,26 leverden meer dan 1300 punten voor het team op. Afsluiter van de dag was voor Abel en Adam: terwijl Abel met 1 meter 50 zijn pr hoogspringen met vier centimeter verbeterde, kwam Adam zo’n 30 cm tekort voor een pr discuswerpen. Het eindresultaat voor het team was 6039 punten, de hoogste score die de C-junioren van AtH de afgelopen jaren neerzette. Daarmee werden ze bovendien onbedreigd 3e in de poule en landelijk 35e van de 162 teams. 

Bij de meisjes begon nieuwkomer Elise met het discuswerpen, waar ze net geen 10 meter haalde. Direct daarna werd door Lieve, Sofie, Minke en Elise 320 meter afgelegd in 4 etappes, hun 49,49 was goed voor zo’n 400 punten. Anouk verbeterde haar eigen clubrecord verspringen vervolgens met 1 cm, al had het veel meer kunnen zijn als ons jurylid Cor wat partijdiger was geweest: een geweldige sprong van ruim 4.70m bleek op de balk een krappe cm ongeldig te zijn. Lieve had weinig vertrouwen in haar 80m horden, maar kwam toch dicht bij haar pr. Minke kreeg op de dag zelf te horen dat ze moest invallen voor de geblesseerde Sofie en passeerde de 8 hordes keurig en stelde daarmee de broodnodige punten veilig. Een dik uur later startte Minke op de 800 meter en verraste ze met twee goed ingedeelde rondes: 2:46,48 en een 4e plaats. Anouk liep de serie daarna naar de 3e plaats. Een zwaar slotstuk bracht de eindtijd helaas wat naar beneden, maar 856 punten werden bij het teamtotaal opgeteld. De meisjes stonden inmiddels 5e in de tussenstand met een mogelijke podiumplaats in het verschiet. In een moeizame hoogspring-wedstrijd evenaarde Lieve wel gewoon weer haar pr van 1.40m, waarmee ze als D-junior 2e werd bij de C-junioren. Elise deed vervolgens 13,06s over haar 80m terwijl Sofie het in 12,22s lukte en samen bijna 800 punten bijdroegen aan het team. Hierna stond het meisjesteam 4e op korte afstand van de nummers 2 en 3. Kon Anouk het verschil maken op het laatste onderdeel kogelstoten? Met 7.57 kwam de kogel vlakbij haar pr-afstand neer en werd het gat met de andere teams nóg kleiner, maar helaas haalde ze 65 punten te weinig voor een 3e plaats in de poule. Ook zij scoorden met 3974 punten het hoogste puntentotaal dat de MJC van AtH ooit hebben behaald, landelijk werden ze 66e van de 168 ploegen. 

Gelukkig waren de wind en felle buien dus bepaald geen spelbreker en was het een gezellige dag met goede prestaties van onze CD-junioren. Dat belooft wat voor de 2e competitiewedstrijd halverwege mei. De uitslagen vind je hier.