Guus goed op dreef in Dongen

Guus goed op dreef in Dongen

Aanvankelijk was het koud in Dongen op zondagochtend. De zon bracht daar al snel verandering in. Het werd warmer dan voorspeld was. Voor alle pupillen een meerkamp met vier onderdelen, als extra een 150 meter.

Tweedejaars A-pupillen Guus en Thomas openden hun meerkamp met een PR op kogel: Thomas + 22 cm; Guus haalde flink uit + 3 meter 40! Ook al ging ver wat minder toch haalde Thomas hier een tweede plaats. Guus was daarna de allersnelste op de 60m sprint, noteerde bovendien zijn tweede PR – 0.22 sec. Op de 1000m maakte Guus zijn debuut, voor Thomas gingen er 8 seconden vanaf. Guus haalde de derde plaats op de meerkamp en won daarna de 150 meter. Voor Lise waren alle onderdelen nieuw. Haar sprong bij ver was goed voor een tweede plaats. Ook op de 150m kwam ze als tweede over de finish. Een mooi debuut. Eerstejaars Marcus liet een PR noteren bij kogel + 24 cm. Verbeterde hij vorige week zijn 1000m-tijd al met 13 sec. vandaag gingen er weer 4 af. Nina opende haar meerkamp met een 2e plaats bij ver, verbeterde daarbij ook haar PR met 12 cm. De kogel liet ze 79 cm verder neerkomen en op de 60m sprint was ze 0.83 sneller dan vorig seizoen. Kogel en sprint leverde bovendien een 1e plaats op. Het werd spannend op de 1000m. Hier werd ze 3e maar de winst in de meerkamp was voor Nina. Daarna won ze ook nog de 150m.

Daphne, Emme en Sophie (B-pupillen) begonnen met het moeilijke onderdeel hoog. Emme ging over 0.80, Daphne over 0.85 en Sophie over 1.10m. Daarna volgde een 60m sprint (20 m langer dan normaal). Hier was Sophie de snelste van allemaal. Kogel was voor alle drie een nieuw onderdeel. De afsluitende 1000m was nieuw voor Emme, Daphne verbeterde haar 1 week oude PR met 2 sec. Sophie stelde met een 2e plaats haar 2e plaats in de meerkamp veilig. De winst op de 150m was voor Sophie. De drie B-pupillen haalden samen 14 nieuwe PR’s!

C-pupil Lente kwam dichtbij haar PR’s; de vortex ging 81 cm verder door de lucht. Mini-pupil Kai moest vandaag bij de C-pupillen meedoen. Bij zijn eerste baanwedstrijd heeft hij richtprestaties neergezet. Volgende wedstrijd kunnen we vergelijken.

Een voor een voegden de deelnemende junioren aan het middagprogramma zich bij de groep. Daardoor kregen “onze” pupillen steeds meer supporters toen ze aan de looponderdelen bezig waren. Terwijl de junioren hun opwachting maakten, besloot de zon zich terug te trekken. Bovendien wakkerde de wind weer aan. Het werd (erg) koud. Behalve technische onderdelen stonden voor de ouderen alternatieve looponderdelen op het programma.

Mike (U20) verbeterde zich op de 150m met 0.07 sec. Op de dubbele afstand kwam een verbetering van 1.90 op de klok. Zijn 38.73 betekent een verbetering van het clubrecord van Thijs van Lith uit 2017 met 1.42. De 38.73 is bovendien een evenaring van het clubrecord bij de mannen in het bezit van Jordi van der Kuijlen. Die mag dus ook weer aan de bak. Bij ver zat de zes meter er vandaag niet in. Timo (U18) liep zonder tegenstand naar een nieuw PR op de 300m. Hij was meer dan 3 seconden sneller dan voorheen. Na de finish bleek hij slechts 0.05 boven het clubrecord te zitten. Ook Timo heeft dus zijn uitdaging.

Bij de junioren C sprongen Abel en Jorg precies even ver: 4.79. Abel liep daarna solo nog naar een prima 4.37.71 op de 1500m. Sofie begon haar dag met een PR op de 150m – 0.45. Op de dubbele afstand was ze 0.68 sneller dan vorig seizoen. Na alle knieproblemen kwam er vandaag ook een klein PR op ver + 2cm. Bij Anouk ging het vandaag niet. Ver viel tegen, tijdens de 1500m liep het schema na 600m hard op.

Voor eerstejaars D-junior Kevin twee nieuwe richtprestaties: 150m en de zwaardere 3kg kogel. Bij hoog evenaarde hij zijn PR. Adam en Joep namen beiden de speer en discus ter hand. Met de discus kwamen zowel Adam als Joep in de buurt van hun PR, de speer bleef daar wat verder vanaf.

Voor Elise was de 150m nieuw, niet voor Lieve. Die verbeterde haar eigen clubrecord met 0.59 naar 21.98. Dat lukte haar niet bij hoog maar ze was wel heel blij dat Elise zich met 15 cm verbeterde. Ook bij ver liet Elise het meetlint 31 cm verder uitrollen, Lieve sprong weer over de 4 meter.

De pupillen lieten ’s morgens 41 nieuwe PR’s opmeten. ’s Middags telden de junioren er nog 12 bij op. Van die laatste waren er 2 een clubrecord. De hele dag door leverde dat vele blije gezichten op. De uitslagen vind je hier.