Martin sprint in Alphen aan den Rijn

Martin sprint in Alphen aan den Rijn

Het begon fris bij de openingswedstrijd van het baanseizoen in Alphen aan den Rijn. Al snel werd het zonnig en steeg de temperatuur wat de prestaties ten goede kwam. Tijdens deze eerste baanwedstrijd werden al 35 PR’s verbeterd waarvan 4 een clubrecord betekenen.

Mannen U20 en U18

Bij de mannen keken Jordi, Martin (M40) en Mike (U18) er naar uit om weer in het startblok te zitten. Jordi was enigszins teleurgesteld omdat zijn “concurrent/supporter” Sunnyboy verstek liet gaan. Zonder tegenstand en met een flinke tegenwind bracht Jordi 11.78 op de klokken. Martin kwam tot 13.26 en Mike 12.56. Met ver sloot Mike zijn vorig seizoen af met 5.99. Vandaag opende hij met een ongeldige poging om daarna 5.99 te springen. De volgende poging was raak: 6.16. De 6-metergrens dik voorbij, daarna volgde nog een 6.11. Bij de laatste poging riep de jury 6.16. Zowel Mike als zijn trainer hadden toch iets anders op het meetlint zien staan. De sprong werd desgevraagd nagemeten door de scheidsrechter: 6.20. Vorig jaar tegen de 6 meter aanhikken en vandaag er drie keer ruim overheen. Mike verbetert hiermee zinj eigen clubrecord. Daarna mocht Mike het startblok weer in voor de 200m: 25.15, Jordi noteerde 23.79. Martin kwam goed uit de bocht en bleef ook goed doorgaan: 26.94, een verbetering van zijn eigen clubrecord met maar liefst 0.59! Martin maakte een snoekduik over de finishlijn wat hem niet alleen een PR opleverde maar ook een bezoekje aan het ziekenhuis. Later bleek dat hij zijn sleutelbeen gebroken heeft. Op de 800m (U18) moest Timo het tempo maken. Hij kreeg een loopster mee die hij, toen de versnelling kwam, niet kon volgen. Timo: “Het was helemaal niks”.

Junioren CD

Voor de junioren stonden een meerkamp en een mila-onderdeel op het programma. C-junior Niels opende met een 100m waarop hij zich maar liefst met 1.29 verbeterde. 13.76 is een keurige tijd voor een eerstejaars. Zijn tweede PR noteerde hij met de discus, daarna sprong hij 38 cm verder in de zandbak. Tijdens de 800 leek hij af te stevenen op een grote PR-verbetering. Helaas werden de laatste 200 meters zwaar. Toch nog 1.87 sneller dan voorheen. 4 PR’s uit 4 onderdelen. Sofie had als eerstejaars bij de C-meisjes twee nieuwe onderdelen: 80m en discus. Met haar 80m-tijd komt ze op de derde plaats binnen in de bestenlijst. De afsluitende 800m leverde een zilveren medaille op. Lieve (MD) opende haar meerkamp met een PR (0.01) op de 60m sprint. Daarna liet ze een hoogtesprong van 1.40 opmeten. Een verbetering van haar eigen clubrecord van 5 cm, wat ze deelde met Anouk Langstraat. Haar derde PR kwam bij kogel, die kwam 1.05 verder neer dan vorig seizoen. Net als Sofie leverde het Mila-onderdeel, 600m, Lieve een zilveren medaille op. Een succesvolle seizoensopening voor deze CD-junioren.

Pupillen

Zoals gebruikelijk voor alle pupillen een meerkamp en een looponderdeel. Vandaag voor allemaal een 1000m wat voor de jongsten wel erg lang is. De aller-allerjongsten waren in een aparte categorie ingedeeld en liepen een 400m. A-pupil Aron begon zijn meerkamp met een PR op de 60m sprint (-0.10). De vortex vloog 6 meter 85 verder dan vorig jaar. Zijn 3e PR haalde Aron met hoog. Aron: “Ik vind hoog het minst leuk”, maar hij was superblij met zijn PR van 5 cm. De afsluitende 1000m bracht voor Aron geen PR, wel voor eerstejaars Marcus. Na zijn meerkamp verbeterde hij zijn 1000m-tijd met meer dan 13 seconden. De 60m was voor Marcus een nieuw onderdeel. Zijn debuuttijd van vandaag gaat hij volgende week in Dongen verbeteren.

Op de sprintafstand voor B-pupillen, 40m, was Daphne bijna een volle seconde sneller dan vorig seizoen. Ook Sophie was 0.24 sneller en dook onder de 7 seconden. Haar 6.99 is bovendien een verbetering van het clubrecord (0.02) van Anouk Langstraat en Lieve Derks. Na de winst op de sprint won Sophie ook het verspringen met 3.65, PR met 43 cm. Met Daphne wilde het niet lukken bij ver, ze haalde wel een vierde plaats met medicienbal. Sophie won de meerkamp en mocht op het hoogste treetje van het podium. Op de 1000m maakten beiden hun debuut. Daphne deelde haar race goed in, Sophie ging veel te hard weg waardoor het tempo na 200m heel ver terug viel. Ze herpakte zich en wist ook de 1000m te winnen.

Bij de C-pupillen openden zowel Lente als Noor hun seizoen met een PR op de 40m sprint. Lente -0.22 en Noor -0.21. Van allebei vloog de vortex 1 meter 80 verder door de lucht. In de verspringbak lieten zowel Noor (+ 12cm) als Lente (+ 4cm) hun derde PR opmeten. De 1000m was wel heel ver maar ze deden het prima. Lente won de wedstrijd, Noor kwam net buiten het podium. De allerjongste van vandaag Kenzi kwam uit bij de Ienieminies. Alles nieuw dus op alles een PR. Naast de sprint, ver en vortex ging Kenzi ook van start op de 400m. Hij was de snelste waardoor we een trotse opa met een medaille rond zagen lopen.

Na een succesvolle sportieve dag zijn we volgende week met een grotere groep in Dongen. Helaas heeft Martin af moeten melden vanwege zijn sleutelbeenbreuk. De uitslagen vind je hier.