Ook al was het onderweg naar het Nederlands Estafette Kampioenschap In Amstelveen op sommige plaatsen nog mistig, bij aankomst in Amstelveen scheen de zon en dat bleef de hele dag ook zo.

Nadat alle pupillen die van start gingen op het voor ons eerste onderdeel, de 10x60m, het goede startnummer opgespeld hadden gekregen werden ze door de trainers meegenomen naar de wedstrijdbaan. De 10x60m is een pendelestafette, waarbij het talrijke publiek langs de kant flink aanmoedigde. De drie teams die in de tweede serie liepen, Leiden Atletiek, Ilion Zoetermeer en AtH ontliepen elkaar niet veel. Helaas lieten de AtH-lopers het stokje vallen en kwamen daardoor op een achterstand die niet meer goed te maken was.

Een uur daarna was de 4x100m voor het mannenteam waarbij Dirk het vanuit het startblok op moest nemen tegen de latere nummers 1 t/m 4 van het kampioenschap. Maar Dirk, Jean-Paul en Daan gaven goed partij. Henri zette op het laatste wisselpunt aan om het stokje over te nemen maar moest meteen weer stoppen vanwege een blessure.

Nadat de nagels van de vrouwelijke AtH-deelneemsters door de voorzitter deskundig, vanachter zijn meegebrachte speciale make-up tafel, van blauw-zwarte nagellak waren voorzien, mocht de jongste jeugd het weer proberen. Op de 4x40m voor MPB vertrok Maebh als een speer uit het blok om te wisselen met Sanne. Onder grote publieke belangstelling, de hele bocht stond vol met toeschouwers, wisselde Sanne met Veerle die kort daarna met Sofie kon wisselen. Toen Sofie over de finish kwam was het eerste clubrecord van vandaag een feit.

Meteen daarna gingen de A-pupillen jongens voor hun 4x60m van start. Met een goede start en sprint van Ian, gevolgd door een goede wissel met Merijn was het Merijn die het veld aanvoerde. Merijn liet zien dat ook hij een goede sprint in de benen heeft en kwam als eerste op het tweede wisselpunt aan. Helaas ging de wissel tussen Merijn en Timo niet helemaal goed en werd kostbare tijd verloren. Toch gaf Timo niet op en ging vol gas op Jeroen af, die niet kon wachten tot hij het stokje kreeg. Het lukte de vier jongens om het clubrecord, wat in het begin van het seizoen gelopen, is met meer dan drie seconden te verbeteren.

Bij de meisjes A-pupillen stond een hele jonge groep aan de start van de 4x60m. Gekozen was om nieuwelinge Marta te laten starten wat zij bijzonder goed deed. Ook haar wissel met Bo was zeer netjes te noemen, toch raakte de meisjes iets achterop. Wel lieten ook Bo en Maebh zien dat er op de wissels getraind was en wist Maebh met haar sprintsnelheid iets van de achterstand goed te maken. De wissel tussen Maebh en Claire was er een uit het boekje en zo werden de dames beloond met een clubrecord.

‘s Middags volgde de speciale estafettes: er wordt gestart door een C-pupil voor 40m, daarna loopt een B-pupil 40m en dan nog twee A-pupillen die ieder 60m afleggen. Het snelste Helmondse team was ingedeeld in de derde van de zeven series. Met Jorg die als een duveltje uit een doosje uit zijn startblok schoot en met snelle Maebh wisselde, die op haar beurt een zeer goede 40m liep, was duidelijk dat er vooraan in de serie geëindigd zou worden. Maebh wisselde op Timo die de koppositie overnam en met voorsprong het laatste wisselpunt met Ian bereikte. Ian gaf de voorsprong niet meer uit handen en kwam in deze serie winnend over de streep. Twee series daarna was het Sofie die in het startblok mocht, ook zij liet een mooie reactietijd zien. Claire nam het stokje over en kwam na 40m Thijmen tegen die klaar stond om over te pakken en 60m te lopen. Thijmen knokte om zo snel mogelijk Bo te bereiken die ook een 60m moest lopen om de finish te bereiken. Na haar derde en laatste 60m van vandaag zat het er voor Bo op. Maar we hadden nog een team in de zevende serie, waarin Veerle de start en de eerste 40m voor haar rekening nam. Veerle wisselde op Marta die ook 40 meter af moest leggen om het stokje over te dragen aan Dinand. Dinand perste er een 60 meter lange sprint uit om te wisselen met Mr. Estafette Jeroen, die het verdiende om als laatste loper van AtH het kampioenschap af te sluiten.

Geef een reactie