AtH (Atletiek Helmond) is met Thijs van Lith (JJC), Mike van Wouwe (JJD) en Bo Spoor (MJD) goed vertegenwoordigd in het RTC (Regionaal Talenten Trainings Centrum) dat onlangs van start is gegaan in Eindhoven. De selectie van deze drie atleten van AtH (Atletiek Helmond) past volledig in de doelstelling van AtH (Atletiek Helmond) om de leden optimaal te faciliteren bij het beoefenen van de (wedstrijd) atletiek en het realiseren van hun persoonlijke doelstellingen waarbij plezier en de atletiekbeleving bovenaan staan.

Tonnie Dirks
Tonnie Dirks
Ton van Hoesel
Ton van Hoesel

Het RTC in Eindhoven is een initiatief van Tonnie Dirks en Ton van Hoesel onder auspiciën van de Atletiekunie. Tonnie is als Mila-coach vanuit de Atletiekunie betrokken bij het opzetten van RTC’s in Brabant en Ton is binnen het RTC in Eindhoven verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de trainingen die gericht zijn op het verbeteren van de hardloop techniek en prestaties.

Het aanbod van het RTC bestaat uit gevarieerde oefenstof en periodieke tests om de ontwikkeling van de atleten te kunnen volgen en gericht adviezen te kunnen geven. De trainingen zijn niet alleen op het hardlopen gericht, maar er wordt ook serieus gewerkt aan techniek, kracht en lenigheid. Atleten worden vanaf het niveau junior-D toegelaten tot het RTC.

De trainingen van het RTC zijn aanvullend op de trainingen die verzorgd worden door de clubtrainers van AtH (Atletiek Helmond). Hierbij werken de trainers van het RTC nauw samen met de clubtrainers van AtH (Atletiek Helmond). Naast deelname aan de wekelijkse RTC-trainingen blijven Thijs, Mike en Bo gewoon de groepstrainingen bij AtH (Atletiek Helmond) volgen. Iedere atleet krijgt een persoonlijk trainingsschema dat is afgestemd op het niveau van de atleet en dat wordt opgesteld door de RTC-trainers in nauw overleg met de clubtrainer van AtH (Atletiek Helmond).

Naast de wekelijkse trainingen en periodieke tests zal er een jaarlijks trainingskamp georganiseerd worden en nemen de RTC-atleten regelmatig deel aan gezamenlijke wedstrijden.

De opzet van het RTC Eindhoven is naar voorbeeld van het RTC Brabant Atletiek dat al jaren succesvol draait in samenwerking met de Vughtse Sportclub Prins Hendrik.

Geef een reactie