Op deze grijze zondag maakten een aantal AtH-ers een uitstapje naar Reusel waar de L’Avant Sylvestre Cross werd gehouden. Deze cross is onderdeel van het Kempen Cross Circuit met aanmerkelijk minder deelname dan in het Limbracircuit. De organiserende vereniging AVR’69 had de wedstrijd tot in de puntjes geregeld: een echte korte cross (2000 meter), stickers per categorie op de startnummers, een niet geveegd parcours dus echt crossparcours.

De miezerregen in combinatie met bladeren op de paden zorgde voor enkele glibberige stukken. Omdat de afstand in zijn eigen categorie (mannen U20) langer was dan bij de korte cross koos Mike logischerwijs voor de 2020 meter. Twee rondjes voor Mike die hard van start ging. In de tweede ronde moest hij het iets te hoge tempo bekopen. Toch wist hij op het laatste slingerpad aansluiting bij zijn twee voorgangers te krijgen waardoor hij deze net voor de finish op het brede pad voorbij kon. Mike was 37 seconden sneller dan 3 jaar geleden. Ook Sanne mocht kiezen tussen de korte cross of 4040 meter in haar eigen leeftijdscategorie U18. Sanne ging voor het lange, 4 ronden. Bij de eerste doorkomst liepen nummer 2 en 3 vlak voor Sanne. Ze kon net niet aansluiten, in de tweede ronde werd het verschil groter. Ook in ronde 3 kon Sanne niet dichterbij komen maar in de vierde ronde had ze de derde loopster ingehaald. Ze kwam als derde het finishpad op; waar nummer 4 begon te sprinten. Net op de finish werd Sanne naar de vierde plek verwezen.

Jorg en Abel (JC) stonden samen klaar voor 2 ronden, 2020 meter. Jorg was sneller weg dan Abel en draaide als tweede het startpad af, Abel volgde op een vierde plaats. De koploper had de eerdere wedstrijden in het circuit gewonnen en al een kleine voorsprong. Toch liep Abel na de eerste ronde aan de leiding op de voet gevolgd door zijn concurrent. Daarachter kwam Jorg als vierde door. In de tweede ronde bleef Abel het veld aanvoeren om op het allerlaatste stuk goed door te trekken waardoor hij overtuigend de wedstrijd won. Jorg had een goede tweede ronde waarin hij een plaats opschoof en zelfs finishte met 15 seconden voorsprong op nummer 4. Bij de junioren D, 1540 meter, stond Lieve onbevangen aan de start, ze kende niemand van de deelneemsters. Ze nam meteen na het startschot de leiding en bouwde in de eerste ronde een voorsprong op die uitzicht gaf op de overwinning. Ook in de tweede ronde hield ze stand en won gemakkelijk en onbedreigd deze cross. In dezelfde wedstrijd liepen de jongens Adam, Kevin en Tim. Tim was het beste weg bij de start en probeerde bij de eersten aan te sluiten, dat lukte net niet. De eerste twee Belgische deelnemers hadden te veel voorsprong maar Tim deed goede zaken in de tweede ronde. Hij schoof door naar een derde plaats maar kreeg wel een concurrent met hem mee. Deze greep zijn kans op het laatste slingerpaadje, passeerde Tim die hier geen antwoord op had. Voor Tim een mooie vierde plaats. Halverwege het deelnemersveld liep Kevin met Adam vijf plaatsen achter hem. Kevin moest op het finishstuk flink aan de bak om twee jongens achter zich te houden. Op het laatste smalle slingerpad begon Adam aan een inhaalrace. Hij passeerde daar twee jongens wat hem bovendien dichterbij Kevin bracht.

De pupillen liepen in een andere volgorde dan we gewend zijn. Van jong naar oud. Voor Sophie bij de meisjes Pupillen B een korte afstand van 770 meter. Dat betekent hard weg en dat deed Sophie, ze kreeg wel een concurrente mee. Sophie draaide als eerste het startpad af. In het bosrondje bleef ze aan de leiding lopen waardoor ze als eerste het finishpad opdraaide. Haar concurrente volgde haar nog op de voet en kwam langszij. Een felle sprint volgde, die Sophie duidelijk won. Nina (MPupA) kreeg de dubbele afstand voor haar voeten. Nina liep beide rondjes middenin de groep. Net nadat ze het finishstuk opdraaide werd ze voorbij gelopen door twee meisjes. Toch wist Nina door een felle sprint de schade te beperken door een van de meisjes weer in te halen. De laatste start van de dag was voor Aron bij de Jongens Pupillen A. Er werd hard gestart in deze categorie, Aron moest alle zeilen bijzetten. Hij kwam in het achtervolgende groepje te lopen. In de tweede ronde wist Aron uit het groepje weg te lopen naar een keurige zesde plaats.

Volgende wedstrijd maakt ook deel uit van het Kempencircuit. Deze vindt plaats in Oirschot waar traditioneel iedere deelnemer een oliebol krijgt. De uitslagen vind je hier.