Daphne en Emme op weg naar een chocoladeletter

Daphne en Emme op weg naar een chocoladeletter

Aan de finish van de Zandboscross in Deurne kreeg iedere deelnemer een chocoladeletter. Helaas mochten de Sint en zijn Pieten niet aanwezig zijn vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Dat alles maakte Ruud niet uit tijdens de korte cross. Hij moest in zijn tweede en laatste ronde zien af te rekenen met een opspelende kuit. Ondanks die kuit was Ruud meer dan een minuut sneller dan twee jaar geleden. Na 4 wedstrijden voert Ruud het klassement bij de mannen 45 aan. In dezelfde wedstrijd zagen we ook Mike (U20) 4800m. Bij de doorkomst liep een fris ogende Mike op kleine achterstand achter de leider. In de tweede ronde trok Mike het tempo zo goed door dat hij zijn concurrent kon passeren. Met een voorsprong van bijna een halve minuut won Mike de Zandboscross.

Het leek een makkelijke zondag te worden voor Timo (U18), de concurrentie was immers naar de Warandeloop in Tilburg. Kort na de start bleek het anders te lopen. Timo kreeg gezelschap van de Zuid-Limburger Frijns. Toen die de kop overnam kwam Timo niet meer op kop, bij iedere poging plaatste Frijns een tussensprint. Tot de laatste lus richting finish. Timo nam toch de leiding over en lag een aantal meters los. Twintig meter voor de finish plaatste Frijns nog een allerlaatste sprint en verwees Timo alsnog naar een tweede plaats. In dezelfde wedstrijd liepen de even oude meisjes. Bij Sanne loopt het de laatste tijd niet zoals ze wil. Ook vandaag had ze moeite met het hoge tempo. Wel was de achterstand op de anderen vandaag minder groot dan bij de eerdere crossen. Dezelfde afstand als Timo en Sanne, 3100 meter voor C-junioren, Abel, Jorg en Niels. Alle drie waren ze direct na de start vooraan te vinden. Abel nam de kop en kreeg Trommelen uit Maastricht mee. Jorg probeerde nog even aan te sluiten maar moest de eerste twee laten gaan. Twee plaatsen daarachter liep Niels. Abel raakte zijn volger niet kwijt. Toen deze met nog 500 meter te gaan Abel passeerde boog Abel iets te snel het hoofd. Een tweede plaats voor Abel. Bijna een halve minuut later passeerde Jorg als derde de finish. Jorg liep weer helemaal alleen en vond dit dan ook een “saaie wedstrijd in vergelijking met gisteren”. Niels liet weer een goede wedstrijd zien, kwam helaas ook in een soort niemandsland te lopen. 20 seconden voor en na hem was niemand te zien.

Helaas veranderde het weer en werden we regelmatig getrakteerd op een bui(-tje). Een grote groep van 44 D-jongens begonnen aan 3 ronden, 2100 meter. Tim moest flink aanzetten op het eerste stuk om een goede uitgangspositie te hebben. Door zijn onuitputtelijke doorzettingsvermogen kwam Tim als 12e over de streep. Ook al blijft het voor Kevin nog een lange afstand toch finishte hij bij de eerste helft. Kevin start iedere keer harder dan Adam, maar Adam komt in de tweede helft altijd weer dichterbij. Ook vandaag. 1 rondje minder voor de meisjes D, 1400 meter. Lieve koos vandaag voor een andere tactiek: harder weg dan anders. Ze voerde het veld daardoor aan en trok het ook helemaal uit elkaar. Toen Mennen uit Deurne de kop van Lieve overnam kon ze helaas niet aanpikken. Even leek het erop dat op het laatste slingerpad richting finish een aanval van achter kwam maar Lieve hield haar tweede plaats vast.

Pupillen

Voor alle pupillen 2 rondjes, A-pupillen 1400 meter en de jongeren 1200 meter. Bij de A-pupillen een felle start van Aron die bij de doorkomst op plaats drie liep. Met een kleine voorsprong op de vierde loper begon hij aan de laatste lus. Helaas kon Aron daarin zijn derde plek niet vasthouden. Voor zijn 4e plaats kreeg hij dé houten medaille die hij aan zijn verzameling van eerdere seizoen kan toevoegen. Misschien moet Henkie maar vast gaan sparen om aan zijn afspraak te kunnen voldoen! In tegenstelling tot Aron had Guus een slechte start en moest helemaal van achter komen. Na een geweldige inhaalrace presteerde hij het als 11e te finishen. Misschien genoot Marcus nog het meest van deze wedstrijd. Omdat hij vond dat hij wat terug moest doen voor zijn enthousiaste supporters liet hij de snelste tussensprint van de dag zien. Nina en Isra liepen bij de meisjes het eerste kwart bij elkaar in de buurt. Nina kon het tempo volhouden, voor Isra was het net iets te hoog waardoor ze een aantal plaatsen terugviel. Maar ze finishte ruim voor meisjes waar ze in eerdere crossen achter liep.

Dex liet er bij de B-pupillen geen gras over groeien en kwam als eerste met kleine voorsprong het startpad af. Hij was niet van plan deze positie nog af te staan en bleef aan de leiding lopen. Vallen uit Heythuysen kwam op de laatste 200 meter dichterbij. Op het laatste slingerpad passeerde hij Dex maar die nam meteen de leidende positie weer over. Het werd een kop-over-kop-duel waarbij Dex uiteindelijk over de langste adem beschikte en met een voorsprong van 4 seconden de wedstrijd op zijn naam schreef. Ook Sophie koos voor een hele snelle start maar werd achterhaald door La Grand van Eindhoven Atletiek. Net als gisteren moest Sophie haar meerdere in La Grand erkennen. Een knappe tweede plaats voor Sophie. Sarah liep daarachter in een groep meisjes wat in de tweede rond uit elkaar viel. Sarah finishte knap bij de eerste helft. Daphne en Emme hadden elkaar gevonden en liepen in elkaars buurt. Emme bleef zicht op haar clubgenote houden totdat Daphne iets versnelde en nog erg dicht bij haar voorgangster kwam.

Bij de C-pupillen werd er heel hard gestart maar Lente en Noor lieten zich niet gek maken. Lente liep in haar eigen tempo naar de tweede positie. Ze bleef goed doorlopen waardoor ze in begon te lopen op de leidster in de wedstrijd. De achterstand was net iets te groot maar ze was tevreden met haar vierde 2e plaats. Daarachter had Noor het moeilijker dan in eerdere wedstrijden, ze moest vandaag meisjes voor haar duldden waar ze eerder van won.

Bij de allerjongsten, mini-pupillen, liep Selin weer stralend over het parcours. In het tweede rondje kon ze een meisje inhalen waardoor ze op de 3e plaats kwam te lopen. Helaas werd ze 5 meter! voor de finish ingehaald en moest ze zich tevreden stellen met de houten medaille. Kai voerde bij de jongens het AtH-treintje weer aan. Onder aanvoering van Kai (5e) zagen we Kenzi (6) en Elias (7) de eindstreep passeren.

Ook al kregen Sanne, Sarah, Selin en Sophie hun eigen letter, de andere 25 AtH-ers vonden de S niet minder smaken. Bij deze willen ze de organisatie vragen Sinterklaas te bedanken voor deze leuke attentie. De uitslagen vind je hier.