Jorg strijd in de Tilburgse modder in de Warandeloop

Jorg strijd in de Tilburgse modder in de Warandeloop

Met minder deelnemers dan eerdere jaren waren we aanwezig bij de Warandeloop in Tilburg, dé cross in de Benelux. Dit jaar zonder toeschouwers en Belgische deelnemers. Het jeugdprogramma op zaterdag speelde zich af op het brede startterrein gevolgd door het technische lusje in het bos wat modderiger was dan de laatste jaren. Door de sterke en uitgebreide deelname zagen we vooral bij de junioren mooie wedstrijden.

Het eerste startschot van de jeugdwedstrijden klonk onder andere voor Noor (MPC) die erg laat aan de start stond. Bovendien werd ze verrast door het hele harde tempo op de 560 meter. Op de slingerpaadjes kon ze zich naar voren werken tot een vijfde plaats. Met een betere voorbereiding had er wellicht een podiumplaats ingezeten. Haar jongere broertje Kenzi (JPC) hield zich prima staande tussen de 2 jaar oudere jongens waarvoor hij met de mooie herinneringsmedaille werd beloond. Twee rondjes voor de meisjes Pupillen B waar Sophie meteen duidelijk maakte waar ze voor kwam. Ze wilde winnen. Ze ging hard weg waardoor ze een klein gaatje had wat door enkele achtervolgsters dicht werd gelopen. Bij de grote waterplas aangekomen kwam er een aanval van de latere winnares die Sophie niet kon beantwoorden. In de tweede ronde kwam de derde loopster ook dichterbij en passeerde Sophie op het laatste stuk. Dat liet Sophie niet gebeuren, in een felle eindsprint eiste ze de tweede plaats op.

Bij de junioren had de Atletiekunie beslist dat eerstejaars C- en B-junioren nog bij hun oude leeftijdscategorie van vorig seizoen mee mochten doen. Het aantal ronden en deelnemers ging omhoog. Meer dan 70 D-junioren jongens aan de start voor drie ronden. In de relatief korte afstand, 1680 meter én groot deelnemersveld is het belangrijk om snel te starten en tijdens de wedstrijd attent op situaties te reageren. Dat had Jorg goed in zijn oren geknoopt. Hij kwam in een top tien positie van het startveld en bleef jagen op zijn voorgangers. Door heel attent te lopen en in gaten te duiken, liep hij een fantastische wedstrijd. Zijn inhaalmanoeuvres kwamen telkens op het juiste moment. En op het laatste rechte stuk kwam zijn sprintsnelheid nog van pas, waardoor hij zich naar een mooie vijfde plaats strijdde.

Voor C-junior Abel 2800 meter verdeeld over vijf ronden. Abel liep bij de start onherstelbare schade op door slecht te starten en dit te laat in de wedstrijd te herstellen. Bij het verlaten van het startterrein remde hij zelfs af om anderen voor te laten waardoor hij als 46e aan de rest van de wedstrijd begon. Hij liep dus achter alles en iedereen aan, de kopgroep van zes jongens waar hij bij hoort was al te ver weg. In de inhaalrace die volgde passeerde hij 30 jongens en liet dus wel zien dat hij kan lopen. Helaas zien we dat in de uitslag met een 16e plaats niet terug.

De uitslagen vind je hier.