Aron wint Neelder Veldloop

Aron wint Neelder Veldloop

Het had flink geregend de laatste paar dagen voor de Neelderveldloop in Roermond. Daardoor was het vlakke parcours een stuk uitdagender geworden. Na iedere categorie werden er schoenen uit de modder gevist. Bij de mannen korte cross kon Ruud door zijn goede optreden weer flink wat punten bij zijn totaal optellen. De jarige Attila genoot van de aanmoedigingen en van de gezongen felicitaties onderweg. Mike, JB, liep tegelijk met de mannen, zijn beste cross van dit seizoen. Na het kleine rondje ging zijn tempo omhoog en vond daardoor aansluiting bij enkele lopers. Halverwege de eerste grote ronde liep hij ook bij dit groepje weg en werd gevreesd dat hij zich over de kop zou lopen. Maar Mike hield vol en kon op het laatste rechte stuk nog een flinke sprint laten zien waarmee hij zijn directe tegenstander Smetsers achter zich wist te houden. Maar ook veel B-junioren uit de Limbra-competitie liet hij vandaag zijn hielen zien .

Bij de C-junioren ging Timo van start voor 1 mini en 2 middenronden. Het werd een andere wedstrijd dan anders. De favorieten liepen niet waardoor het tempo laag lag en de groep intact bleef. In de eerste middenronde ging het tempo even omhoog waardoor een klein kopgroepje met Timo ontstond. Er waren veel tempowisselingen waardoor het gat met de achtervolgers iedere keer weer kleiner en groter werd. In de tweede middenronde ging de latere winnaar er vandoor waardoor de kopgroep brak. Timo liep op een tweede plaats en sloeg een gaatje op zijn oude clubgenoot Jeroen van Lith. Zijn tweede plaats kwam niet meer in gevaar.

De D-junioren liepen een lus minder dan de C-junioren, 2250 meter. Net als vorige week liep Abel een hele goede wedstrijd. Vanaf de start meldde hij zich in de kopgroep en sprong goed in op positiewisselingen. In de laatste ronde moest er een jongen lossen en bleven er drie jongens aan de kop over. Ondanks pogingen van de twee anderen om weg te lopen bleef Abel volgen. Pas op de laatste heuvel kreeg Abel het moeilijk en kon hij niet meer meedoen voor de eindoverwinning. Maar als snelste eerstejaars D kwam hij als derde over de finish. De Meisjes D is dit jaar in de Limbra een kleine categorie die vandaag 1800 meter liepen. Er ontstond meteen een klein kopgroepje van vijf meisjes. Claire moest als eerste van het groepje lossen en viel verder terug. Na de eerste doorkomst leek ze zich te herpakken en liep ze het gat met de vierde loopster dicht. Toen ze deze voorbij ging aarzelde ze niet maar ging meteen door. Het gat met de eerste drie was te groot geworden om nog dicht te lopen maar met een vierde plaats én dus houten medaille was Claire terecht tevreden.

Bij de jongens pupillen A stonden er 55 jongens aan de start voor 2 ronden, te lopen afstand 1500m. Jorg mengde zich vooraan in de strijd om de podiumplaatsen. Bij het verlaten van het eerste veld gleed hij weg in de bocht maar aarzelde niet en stond meteen weer op. In de tweede ronde moest Jorg de eerste twee lopers laten gaan maar zijn opgebouwde voorsprong op zijn achtervolgers was zo groot dat zijn podiumplek niet meer in gevaar kwam. Vandaag dus geen houten medaille voor Jorg maar een mooie beker. Adam, Joep, Pepijn en Tim liepen in het begin in elkaars buurt maar halverwege de eerste ronde liep Adam van zijn clubgenoten weg. Pepijn viel terug maar Joep en Tim probeerden te volgen. Tim verloor zijn schoen in de modder waardoor het lopen er niet makkelijker op werd maar hij toonde karakter en liep gewoon door. Op het laatste rechte eind schroefde Pepijn zijn tempo op waardoor hij Joep weer in het vizier kreeg en deze net voor de finish nog wist te passeren. Alle vijf de jongens wisten ruim bij de beste helft te finishen, dit viel ook de omroeper op.

Bij de meisjes nam Anouk meteen na de start de leiding en sleurde aan het veld van 31 meisjes. Ze had meteen een klein gaatje op Kirsten van den Hurk van AV-LGD. Van den Hurk bleef op een aantal meters hangen maar kon geen enkel moment aansluiten bij Anouk die het tempo ontzettend hoog hield. In de tweede ronde bij de achterste heuvel liet Anouk zien dat ze sterker is en werd het gat groter. Met een ruime voorsprong kwam ze als eerste over de finish. Het veld achter de twee koploopsters was door het hoge tempo uit elkaar getrokken waardoor de meisjes op de plaatsen 3, 4 en 5 alleen liepen op flinke afstand van elkaar. Sofie liep onbedreigd op een vijfde plaats maar kon aan de voorkant ook niet meer opschuiven. Kort daarachter liep Lieve in gezelschap van twee  meisjes. Ze bleef goed volgen, totdat ze op het laatste rechte eind kwam. Haar tempo ging omhoog en in een soepele stijl passeerde ze beide meisjes. Lieve kwam na Sofie op een zesde plaats over de finish en was daarmee de beste eerstejaars.

Voor de C-pupillen jongens en meisjes lagen 2 kleine rondjes te wachten, samen 1250 meter. Aron was vandaag sneller gestart dan in eerdere crossen en kwam daardoor op de tweede plaats te lopen. Loopt hij normaal het tweede gedeelte harder dan het eerste, vandaag bleef het tempo hoog en passeerde hij de leider van de jongens. Er liep nog een meisje voor hem die hij ook nog voorbij wilde, maar het meisje gaf geen krimp. De twee joegen elkaar op waardoor de achtervolgers geen kans kregen om dichterbij te komen. Wat niemand verwachtte gebeurde: Na diverse vierde plaatsen in de vorige wedstrijden won Aron vandaag de wedstrijd. Hij verruilde hiermee zijn houten medaille voor een gouden podiumplaats en was maar wat blij met zijn beker. 

De uitslagen vind je hier.