Abel in felle strijd in Turnhout

Abel in felle strijd in Turnhout

Dat was veelvuldig te horen tijdens de veldloop van ATAC in Turnhout. De organisatie had het parcours rond de Lilse Bergen aangepast. Door de regen van de afgelopen tijd vonden ze het bestaande parcours te zwaar geworden. In het nieuwe parcours was het aantal zandstrandpassages minder en daardoor minder aantrekkelijk. Maar volgens de deelnemers was de ronde zwaar genoeg. Daarbij opgeteld de grote deelnemersaantallen per categorie waardoor strijd verzekerd was. Hiervoor ga je in België crossen, komaan hè….

Na zijn succes van gisteren mocht Aron als eerste AtH-er naar de start waar maar liefst 47 jongens pupillen C gereed stonden. De afstand van 860 meter is aanzienlijk korter dan Aron gewend is. Na de snelle start van het deelnemersveld op het zandstrand was Aron bijna achteraan te vinden. Na een aantal slingerlussen kwam het rechte stuk waarop Aron veel jongens kon passeren om als 25e over de finish te komen.

Ook bij de pupillen meisjes werd er hard gestart voor de 1160 meter. Sofie begon als tiende aan de slingerlussen maar kon zich net als Aron op de modderige rechte stukken naar voren werken. Met de finish in zicht werd er door een meisje net achter haar nog flink gesprint maar Sofie gaf zich niet gewonnen en finishte net iets eerder als 7e. Voor Adam stond bij de eerstejaars pupillen jongens hetzelfde rondje op het programma. Ook hier leek het vanaf de start weer alles of niets waarbij Adam als een na laatste het startveld afkwam. Er volgde voor hem een inhaalrace in het bos, om uiteindelijk als 30e over de finish te komen. Jorg liet zich bij de tweedejaars pupillen niet verrassen bij de start. Hij kwam als vijfde het startveld af maar zag in het modderige bosgedeelte zes jongens voorbij komen. Op het lange rechte stuk naar de finish zette hij aan en passeerde weer twee jongens die hem even later samen met een achter opkomer net voor de finish weer passeerden.

Ondertussen was het druilerige weer overgegaan in regen en werden het aantal te lopen meters opgehoogd. Abel, eerstejaars D moest er 1595 afleggen verdeeld over 2 ronden. Abel was slecht weg bij de start waardoor hij in de middenmoot kwam te lopen. Met een geweldige inhaalmanoeuvre kwam hij naar voren om vooraan mee te doen. Helaas miste hij net de kopgroep maar kon wel aansluiten bij een achtervolgend groepje. Hij bleef aanvallend lopen en kon op het laatste stuk het tempo nog verhogen en doorschuiven naar plaats 5 en miste op slechts 4 seconden het podium.

Vanaf de C-junioren waren de leeftijdsjaren niet meer gesplitst en trof Timo zowel de eerste- als tweedejaars C-junioren over 2745 modderige meters. Er vormde zich al snel een kopgroep met daarachter een grote groep waar Timo zich in bevond. Na de eerste doorkomst liep Timo nog in de grote groep. Maar in de grote ronde van 1500 meter werden de verschillen in deze groep gemaakt en kwam Timo op een keurige 15e plaats uit het bos. Door net als de Belgen tot aan de finish te blijven strijden won hij nog een positie, de 14e plek was voor Timo.

Ondanks het slechte weer was het zoals altijd een geweldige cross in Turnhout waarbij vooral de sfeer door de grote aantallen deelnemers en supporters gemaakt wordt. Komaan hè…..

De uitslagen vind je hier.