Thomas kogelstoten onderlinge wedstrijd 2021

Thomas kogelstoten onderlinge wedstrijd 2021

Vrijdag 30 april, speerwerpen/vortexwerpen

Junioren

Onder het toeziend oog van jarige mascotte Ketje (6) zorgde het eerste werponderdeel in de reeks onderlinge wedstrijden bij de junioren voor nieuwe prestaties. De overgang naar een hogere leeftijdsklasse staat bij speerwerpen synoniem aan een zwaardere speer. Voor Abel, Mike en Timo deze keer geen vergelijkingsmateriaal. Bij de C-junioren greep Sanne de kans om haar PR te verbeteren met 2 meter 6, Marta bleef boven haar PR. Ook Jorg (D) kwam niet verder dan zijn PR. Voor Adam, Joep, Tim, Chiara, Christian en Lieve was het hun eerste speerwerpwedstrijd. Zowel Joep als Lieve komen als 3e binnen in de bestenlijst allertijden. Sofie kreeg een kleine verbetering, 49 cm, achter haar naam. Anouk deed er 2 meter 20 bovenop.

Pupillen  

Bij de jongens A-pupillen een bestenlijst-notering voor Kevin (3), Guus (8) en Aron (9). Bij Kevin landde de vortex dan ook 3.86m verder dan vorig jaar. Voor Guus was het de eerste vortexwedstrijd. Aron verbeterde zich met 79 cm en iedereen kon dat horen; nee het was niet het inbraakalarm van Eindhoven Atletiek. De vortex van Thomas kwam 2.43m verder dan vorig jaar. Bij de even oude meisjes veel nieuwe prestaties: Hermela, Isra, Jade en Victoria kunnen volgende keer gaan vergelijken. Ook voor Robynn was het nieuw maar dat weerhield haar er niet van zich meteen bovenaan de bestenlijst te nestelen. Ze verbeterde het clubrecord van Sofie van Wouwe met 4 m 69: 21.09. De grootste verbetering kwam op naam van Sofia maar liefst 6 meter 25 verder dan haar oude PR wat ook haar een plaats in de bestenlijst oplevert.  Mariam bleef iets achter op haar beste worp. Bij de jongste pupillen nieuwe prestaties voor Jimi en Jamez. Bij de meisjes bleven Aminata en Nina wat achter, wel een grote verbetering van Sarah, die de afstand van haar PR verdubbelde.

De uitslagen vind je hier.

Vrijdag 7 mei, mila/balwerpen

Junioren 800 meter

Programma-technisch kwam een mila-onderdeel voor de junioren beter uit. Er moest een keuze uit 800 of 1500 meter gemaakt worden. Ondanks de Ramadan ging Mohamed hard van start voor zijn eerste 800m ooit, Abel en Jorg sloten bij hem aan. Het ging iets te hard voor Mo waardoor Abel hem passeerde. Die leek op een goede tijd uit te komen maar zette de laatste 200 meter niet door. Een PR van 3 seconden maar gezien zijn 1000m-tijd moet Abel veel harder kunnen. Jorg was wat terug gezakt maar kreeg Mo weer in zijn vizier. Puur op karakter bleef Mo Jorg voor die zijn beste tijd verbeterde met 5 seconden. Daarachter liep Sofie in een soort niemandsland, ze had een te groot verval waardoor de tijd wat tegenviel. Voor het eerst een 800 voor Lieve, toen bij de rest het tempo omlaag ging, liep Lieve goed door. Een hele goede indeling bracht een keurige debuuttijd op de klok. Marta en Adam bleven bij elkaar in de buurt maar Marta had een betere tweede ronde en was superblij met de finishlijn! Chiara en Christian liepen deze afstand beiden voor het eerst waarbij Christian na 400m finishte.

1500 meter

De tijden op deze afstand vielen tegen. Ook al liep Mike een acceptabele tijd dan nog was zijn verval in de tweede helft te groot. Bij een betere indeling had er een snellere tijd op de klokken gekomen. Daarachter probeerde Timo aan te sluiten maar moest Mike al te snel laten gaan. Timo eindigde, net als Sanne, te ver boven zijn PR. Sanne liep in een groepje met Joep, Tim en nieuweling Niels. Dat groepje bleef bij elkaar totdat Niels 250 meter voor de finish het tempo omhoog gooide. Dat was ook het sein voor Joep en Tim om te versnellen.

Pupillen balwerpen

Bij de A-pupillen lukte het Kevin niet om het clubrecord te verbeteren. Aron kon de alarmbellen weer laten rinkelen: 4 meter 34 verder dan vorig jaar. Mariam liet de bal 4.59m verder neerkomen. Haris, Hermela, Sofia en Victoria namen voor het eerst aan het balwerpen deel. Dat deed ook Robynn, die in navolging van haar vortexprestatie van vorige week, vandaag ook het clubrecord balwerpen verbeterde. Haar 18.45 was 50 cm verder dan het oude clubrecord van Sofie van Wouwe. Geen PR’s voor de B-pupillen Nina en Marcus. Wel voor de C-pupillen Sarah, bijna 2 meter en Aminata precies 3 meter verder. De 14.43 van Aminata is een nieuw clubrecord; verbetering van 24 cm van het oude record van Anouk Langstraat. Voor de mini-pupillen Jamez en Damin was het de eerste kennismaking met balwerpen.

De uitslagen vind je hier.

Vrijdag 14 mei, kogelstoten

Junioren

Bij de overgang naar een hogere leeftijdscategorie wordt ook de kogel bij het kogelstoten zwaarder. Mike kreeg voor het eerst een 6 kilo in zijn handen. Voor Timo mocht er een kilo af, maar toch een kilo meer dan vorig jaar. Deze 5 kg-kogel liet hij bijna net zo ver neerkomen als vorig jaar de 4 kg. Die was dit jaar voor Abel. Adam, Joep, Niels en Tim mochten met de 3 kg-kogel aan de slag. Joep, die het leuk vindt om de technieken goed aan te leren, komt op plaats 5 in de bestenlijst binnen. Adam en Niels op plaats 9 en 10. Tim kwam daarvoor net 1 cm te kort. Jorg liet zien sterker te zijn geworden, hij pluste 55 cm ten opzichte van vorig jaar. Bij de meisjes bleef Sanne boven haar PR en kreeg Marta een plaatsje onder zich in de bestenlijst. Bij de D-junioren maakte Christian haar debuut bij kogel waarmee ze net als Joep, op plek 5 in de bestenlijst komt. Lieve verbeterde haar PR met 49 cm: goed voor plaats 6 in de lijst. Sofie liet de kogel 2 cm verder neerkomen. De grootste verbetering kwam op naam van Anouk: 90 cm verder dan haar PR; met 8.52 stijgt ze naar plaats 2 in de bestenlijst en aast ze op het clubrecord van Lara Willems.

Pupillen

De A-pupillen Isra, Jade, Victoria en Willem maakten in wedstrijdverband kennis met kogelstoten. Kevin verbeterde zich 37 cm, Thomas 81 cm, Mariam 95 cm en Aron, ja hoor daar was het alarm weer: 1 meter 7. B-pupil Nina had dezelfde afstand als vorig jaar, voor Jimi een debuutafstand en Marcus ging van 2.28 (2020) naar 3.38! C-pupil Dex greep in de kruiwagen naar de zwaardere kogels van de junioren en stootte daarmee in. Toen zijn wedstrijdbeurt kwam met de 2 kg kilo was die wel heel licht voor Dex. Hij verbeterde zich dan ook naar 4.37 (vorig jaar 3.27). De 4.37 is een verbetering met 87 cm van het clubrecord van Kick van de Graaf. Sarah en Aminata gaan gelijk op bij kogel. Vorig jaar 2.54 om 2.52, dit jaar 2.90 om 2.86. Voor mini-pupillen Jamez en Damin was de 2 kg kogel zwaar maar de begintechniek is al aangeleerd.

Tip/geheim van Dex voor de rest: volgende keer instoten met een zwaardere kogel.

De uitslagen vind je hier.