Start onderlinge 600m junioren

Start onderlinge 600m junioren

Vanwege het voorlopig uitblijven van reguliere wedstrijden werd het baanseizoen geopend met de wel toegestane onderlinge wedstrijden. Voorlopig komt iedere vrijdagavond een atletiekonderdeel in wedstrijdvorm voorbij. Jammer dat het onderling is maar het enthousiasme bij de jeugd is er niet minder om. Er wordt flink gestreden om de oude PR’s uit de boeken te krijgen waarbij de nieuwelingen al net zo enthousiast mee doen om hun eerste PR’s neer te zetten.

Vrijdag 9 april sprint

De reeks werd 9 april geopend met de sprintafstanden. De startblokken werden door de jongste pupillen klaar gezet voor hun 40m. Bram, Jamez, Jimi, Noor en Sarah maakten hun debuut op deze afstand en hebben een richttijd voor de volgende keer. Van de “herhalers” Aminata, Dex, Kick en Nina verbeterde alleen Aminata haar oude PR. De blokken gingen naar de 60m voor de oudere pupillen. In deze groep was er weinig vergelijkingsmateriaal. Alleen Kevin liep al eerder een 60m maar was toen net iets sneller. Guus, Thomas, Mariam en Sofia liepen vorig jaar als B-pupil de 40m. Voor Hermela, Jade, Lina, Robynn, Victoria en Willem was dit hun eerste optreden waarbij Robynn en Lina zich wel in de bestenlijst liepen.

Op de 60m bij de meisjes Junioren D kregen Anouk en Chiara een nieuw PR achter hun naam. Lieve lukte dat net niet. Ook hier een richttijd voor debutante Christian. Voor de eerstejaars D-jongens Joep en Tim was de 80m een nieuwe afstand. Volgende keer kunnen zij hun neergezette prestatie gaan vergelijken. Tweedejaars Jorg was vorig jaar al gebrand op het clubrecord van Mike 11.16. Vanavond kwam hij er heel dichtbij: 11.18 moet een mooi vooruitzicht bieden. De verbeteringen van de C-meisjes Marta en Sanne waren gigantisch. De term pupillenverbetering kan hier van stal worden gehaald. Zowel Marta als Sanne waren bijna een volle seconde sneller.

Nog een keer werden de blokken verzet; 100m voor de oudste junioren. Voor Abel een nieuwe afstand waarop hij een keurige 13.82 klokte. Timo was net iets sneller maar hield er geen PR aan over. Mohamed, jeugdspeler bij NEC was 0.18 sec sneller dan vorig jaar, komt daarmee dicht bij de 13 seconden grens. Mike ging daar al eerder onder maar was vandaag weer iets sneller: 12.45.

Vrijdag 16 april verspringen  

Junioren

Voor eerstejaars A-junior Mike viel dat goed uit. Hij sprong naar 5.69; 15 cm verder en een verbetering van zijn eigen clubrecord. Veel bewondering kreeg Mohamed van zijn clubgenoten. Ondanks de Ramadan sprong hij 32 cm verder dan voorheen. Na twee ongeldige pogingen sprong Timo in zijn derde poging wel geldig maar net geen PR. De vierde en laatste poging kwam hij precies op de balk maar er volgde helaas geen sprong. Alle vier de pogingen van Abel gingen verder dan zijn oude PR, 9 cm winst. Twee ongeldige pogingen waren de start voor D-junior Jorg, de derde poging was geldig. Het meetlint werd uitgerold naar 4.92, een PR-verbetering van 17 cm. Ook zijn eigen clubrecord verbeterde hij hiermee. Commentaar van Jorg: “Net niet”, doelend op de 5 metergrens. Dat blijft een mooi doel voor dit seizoen. Voor eerstejaars D-junioren Adam en Joep gold dat er vanaf de balk gemeten wordt en niet meer vanaf een pupillen-afzetvak. Joep was niet tevreden met zijn 3.71, door de trainer werd bevestigd dat Joep veel verder kan springen. Ook voor Chiara werd voor het eerst vanaf de balk gemeten, nieuwelinge Christian had hier moeite mee en had slechts een geldige poging (helaas ver voor de balk). Sofie kwam dichtbij haar PR, Lieve ging er 8 cm overheen. Anouk verbeterde zich flink + 31 cm. Met haar 4.25 klimt ze naar de tweede plaats in de bestenlijst en staat ze voor de uitdaging om het clubrecord van Lara Willems (4.36) te verbeteren.

Pupillen

Van de pupillen die al ooit eerder gesprongen hadden kwam de grootste verbetering op naam van Thomas. Hij landde maar liefst 39 cm verder in de bak. Dex ging 27 cm verder, Nina 21, Aron 14, Guus 13, Sofia 12, Mariam 10 en Aminata 7 cm. Haris, Hermela, Lina, Noor, Victoria en Willem sprongen voor het eerst. Ook voor Robynn was het haar eerste verspringwedstrijd, ze kon op haar verjaardag geen geldige poging laten noteren. Omdat bij pupillen de regel geldt dat die altijd een geldige poging moeten hebben, kreeg ze een extra poging en liet een keurige 3.44 opmeten.

Vrijdag 23 april Mila

Er kon door de junioren en A-pupillen gekozen worden voor een 600 of 1000 meter. BC-pupillen liepen de 600m. Ook al mogen er geen toeschouwers aanwezig zijn bij wedstrijden, toch klonk het alsof er een vol stadion was. Wat een aanmoedigingen van de kinderen die nog niet aan de beurt waren voor hun clubgenootjes.

600m

A-junior Mike was er op gebrand om zijn 3 jaar oude PR uit de boeken te lopen. Solo lopend lukte het hem om 9 seconden sneller te zijn, als bonus verbeterde hij met 1.31.34  het 4 jaar oude clubrecord van Thijs van Lith met 2.31 sec. Achter Mike ging Mohamed te hard weg waardoor Timo een mooi richtpunt voor hem had. Timo verbeterde zich met iets meer dan 2 seconden. Voor Mohamed was het zijn eerste 600m ooit. Dat gold niet voor Jorg die gebrand was op een goede tijd. Net als Mike liep hij zonder anderen om hem heen maar kon hij aan het eind wel profiteren van een terugvallende Mo. Jorg was 8 seconden sneller dan zijn oude PR. Zijn 1.41.00 is bovendien een verbetering van het clubrecord uit 2019 van Abel Kovacs-Borbas met 2.51 sec. Net als Jorg haalde ook Sofie een hele hap van haar oude PR. Ze bracht 1.50.21 op de klokken, een verbetering van meer dan 6 seconden. Sanne deed daar nog een schepje bovenop. Ook al liggen de langere afstanden haar beter toch koos Sanne voor de 600m, haar keuze werd beloond: 10 seconden van haar PR en beneden de 2 minuten. Chiara liep haar eerste 600 meter.

Bij de pupillen wisten niet “alle herhalers” zich te verbeteren. Sarah deed dat wel, ze was 6 seconden sneller dan vorig jaar, Mariam 8, Thomas 15 en Guus 18. Sofia verbaasde zichzelf misschien nog wel het meeste: 33 seconden sneller dan haar oude beste tijd. Guus liep zich met 2.09.47 in de bestenlijst allertijden. Ook de debutanten Robynn en Jade liepen zich bij de meisjes in deze ranglijst, Mariam voegde zich door een verbetering daar ook bij.

1000m

Iets minder aanmeldingen voor de 1000m. Maar de prestaties waren er niet minder om. C-junior Abel had als doel om onder de 3 minuten te lopen en wist dat het een solorace zou worden. Hij slaagde in zijn opzet: 2.58.52 en de wetenschap dat het in een wedstrijd met tegenstand harder kan. De D-junioren lieten zien goed overwinterd te hebben. Tim probeerde bij Joep aan te sluiten waardoor Joep zich opgejaagd voelde en door bleef gaan. Resultaat: Tim 13 seconden sneller dan voorheen en Joep maar liefst 17 seconden. Daarachter dook Adam voor het eerst onder de 4 minuten. Lieve liep een stukje achter Joep en Tim maar had nog een enorme tempoversnelling in de laatste 200 meter. Ze passeerde beide clubgenoten en werd ook beloond met een dik PR – 17 seconden. Daarvoor liep Anouk in een soort niemandsland. Na een ellendig jaar van kwakkelen en ziek zijn, kan Anouk nu weer op volle kracht vooruit. Ze was dan ook blij met haar PR-verbetering van 5 seconden en ziet uit naar de volgende wedstrijden. Daarachter kon Aron aan dit geweld niet meedoen. Hij heeft al eens sneller gelopen dan vandaag. Hermela en Victoria hadden voor de 1000m gekozen maar zich toch wat verkeken op de afstand.

Na een sprint- spring- en Mila-onderdeel kijken we uit naar de prestaties op een werponderdeel. Geruchten gaan dat er dan een VIM komt kijken?