Lieve wisselt met Roos tijdens de 4x80m in Vught.

Lieve wisselt met Roos tijdens de 4x80m in Vught.

Het was warm in Vught waar de derde en laatste competitiewedstrijd U16 plaatsvond. Het bleek prima atletiekweer te zijn, getuige de vele PR’s die weer verbroken werden.

Meisjesteam U16 naar landelijke finale

Het meisjesteam, Anouk, Lieve en Sofie U16 en Elise, Lise en Roos U14 werden vandaag 4e in hun poule, landelijk na 3 wedstrijden 45e. Genoeg punten voor een plaats in de landelijke D-finale (plaats 37 t/m 48) op 16 september.

Looponderdelen

Er sneuvelden heel wat PR’s op de sprint- en rondbaan. Op de 80m was Roos 0.32 sneller en Lise maar liefst 0.86 sec. In de laatste serie liep Sofie voor het eerst onder de 11 seconden: 10.92. Dat is ook een verbetering van het clubrecord van Lara Willems, 11.02 in 2017. Het waren zware meters voor Roos op de 800m. In de serie daarna testte Sofie zich nog een keer voor het aankomende NK. Bij het uitkomen van de eerste bocht was het verschil met de rest al gemaakt. Sofie trok goed door en liep solo naar 2.16.96, dichtbij haar indoor-PR. Bijna 3 seconden sneller dan haar outdoor-PR. Op de 300m horden was het weer raak. Zowel Lieve, 4e als Sofie 3e noteerden hele goede tijden. 49.35 voor Sofie, vijf en een halve seconden sneller dan haar vorig jaar gelopen PR. Lieve stopte na 50.41, een verbetering van meer dan zeven seconden! Het vaste viertal Elise, Lieve, Lise en Roos liepen de 4 x 80m estafette sneller dan in de vorige wedstrijden.

Veldonderdelen

Elise was niet tevreden met haar resultaat bij hoog. Lieve ging gemakkelijk over de 1.40 (evenaring) en wipte de 1.45 er maar net af. Twee PR’s bij verspringen. Lise pluste 1 cm, Anouk sprong er 9 cm bij. De 4.91 is een verbetering van haar eigen clubrecord. Speer blijft een lastig ding voor Anouk, maar iemand moet het doen. Met de kogel was ze wel succesvol. 8.92 stootte ze de kogel weg. Een verbetering van haar eigen clubrecord met 9 cm. Elise, U14 maakte kennis met de zwaardere U16-kogel.

Jongensteam mist finale

Vooraf werd niet aan een finaleplaats gedacht. Tijdens de wedstrijd bestond er nog een kans om bij de beste 48 teams te komen. Uiteindelijk werd het team 52e en kwam 354 punten tekort.

Looponderdelen

Zowel voor Kevin, – 0.14 als Guus – 0.46 een PR op de 100m sprint. Adam en Tim kwamen niet in het goede tempo voor een PR op de 800m. Ondanks dat Jorg zich de week voorafgaand aan de wedstrijd niet helemaal fit voelde, liep hij een prima wedstrijd. Meteen na de start vormde zich een kopgroepje van drie waarin Jorg het op een derde plaats moeilijk leek te hebben. Toen de tweede loper de koppositie overnam, schoof Jorg mee door. Het leek te hard te gaan. Tot de laatste 200m, er kwam een gigantische versnelling van Jorg. Hij kwam nog heel dicht bij de overwinning. Een hele mooie tijd en zelfvertrouwen voor het NK van komend weekend. Zowel Joep als Tim maakten hun debuut op de 300m horden. Voor beiden een keurige tijd. Het team Adam, Guus, Kevin en Tim gingen op de 4 x 100m estafette een stuk sneller dan in de eerste twee wedstrijden.

Veldonderdelen

Jorg wil graag het clubrecord op hoog verbeteren. Vandaag introduceerde hij daarvoor de klapspikes. Weer sprong hij 1.55. Ondanks diezelfde spikes, dus met handicap, sprong hij toch naar 5.41 bij ver. Guus kwam dichtbij zijn PR, maar was iets teveel op de balk gefixeerd. Joep had vandaag startnummer 1 en maakte dat helemaal waar. Gisteravond een nieuw PR met de speer, vandaag een mooie tijd op de 300m horden. Op het middenterrein een nieuw PR op kogel + 51 cm en bijna 3 meter verder met de discus. Met 28.32 verbetert hij het clubrecord van Abel Kovacs-Borbas uit 2021 met 2 meter 98. Kevin U14 haalde net geen PR met de voor hem zwaardere kogel. Dat lukte Adam ook niet met de discus.

Hopelijk neemt Lise haar vrolijke kleurrijke lunchdoos mee naar de finale in september.

De uitslagen vind je hier.