Jorg in Gent

Jorg in Gent

In de mooie indoorhal Blaarmeersen in het Belgische Gent openden Mike en Jorg hun indoorseizoen. Mike liet zien dat hij weer een hele stap gemaakt heeft. Bij zijn eerste onderdeel verspringen liet hij 5.44 opmeten. Dat betekende een verbetering van 55 centimeter van zijn beste indoorprestatie van vorig seizoen. Ook in het afgelopen buitenseizoen sprong hij nog niet zover. Met zijn 5.44 neemt hij het clubrecord bij de B-junioren van Tom Willems over. Ook op de korte sprintafstand, 60m, was hij sneller dan ooit: 8.16; 0.15 sec sneller. Met een tijd van 26.44 op de 200m sloot hij met een derde PR zijn dag in stijl af.

Clubgenoot Jorg scherpte in het “grote deelnemersveld” op de 60m sprint zijn eigen clubrecord aan naar 8.91. Bij het verspringen had Jorg vanaf het afzetvak gemeten indoor al 4.15 gesprongen, vanaf de balk gemeten stond zijn beste sprong op 3.77. Vandaag sprong hij daar met 4.14 een stuk overheen. Een verbetering van 37 cm! Ook voor Jorg op beide onderdelen een PR.

Volgende indoorafspraak is voor beiden over drie weken in de Helmut Körnig Halle in Dortmund waar ze door meer clubgenoten vergezeld zullen worden. De uitslagen vind je hier.