Abel wint het Zuid-Nederlands Kampioenschap op de 800m.

Abel wint het Zuid-Nederlands Kampioenschap op de 800m.

Daarmee bedoelen we niet het aantal deelnemers aan de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen in Sittard. De opkomst was dusdanig laag dat zelfs een aantal onderdelen niet doorging. Wel volle bak voor AtH: 3 deelnemers – 3 medailles.

Abel Zuid-Nederland kampioen 800m

Abel (U18) won met overmacht de 800m. Op de deelnemerslijst stond Abel als tweede geplaatst. Meteen na de start nam Mutsaerts uit Dongen de leiding, op de voet gevolgd door Abel. De andere deelnemers hadden na 200m al een enorme achterstand op het leidende tweetal. Abel bleef goed volgen, doorkomst 400m in 60. Na 500m ging Abel hard over Mutsaerts heen. Mutsaerts moest passen en er ontstond een groot gat, onbedreigd kwam Abel als winnaar over de finish in 2.01.16.

Zilver voor Mike op ver

Mike altijd goed voor een 6 metersprong bij ver, deed dat ook vandaag. In zijn laatste poging sprong hij 6.17 en schoof daarmee van plaats drie naar twee. Eerder op de dag liep Mike 11.91 in de series 100m.

Brons voor Kevin op 1500m

Kevin zorgde met zijn bronzen medaille op de 1500m dat alle kleuren medailles gewonnen werden. In een boemelrace die 2 rondjes duurde, kwam de versnelling na 800m van Aarts uit Maastricht. Kevin sloot daar goed bij aan. In de laatste ronde kwam de derde loper, van Ommeren uit Sittard, terug en ging Kevin voorbij. Het brons kwam niet in gevaar waardoor Kevin het laatste stuk niet meer voluit hoefde te gaan.

Joep nieuw PR speer in Woerden

Bij de Keith Beard Javelin Cup in Woerden wierp Joep (U16) de speer weer verder dan zijn PR en clubrecord. Het meetlint rolde uit naar 43.81 m, weer 56 cm verder.

PR 5km voor Sanne in Tilburg

Omdat er geen deelneemsters waren op het Zuid-Nederlands Kampioenschap op de 1500 en 3000m week Sanne uit naar Tilburg. En niet zonder succes. Bij de Tilburg Ten Miles wilde Sanne graag onder haar PR van 22.00 lopen. Met een eindtijd van 21.07 slaagde ze glansrijk.

De uitslagen vind je hier: Sittard, Woerden en Tilburg.