Merel en Sophie snellen naar de finish op de 60m sprint.

Merel en Sophie snellen naar de finish op de 60m sprint.

Geheel volgens traditie werd het baanseizoen afgesloten door de pupillen in Alphen aan den Rijn. Op de valreep werden ondanks de koude wind nog drie clubrecords verbroken.

Merel en Sophie domineren bij de meisjes U11

Het was een spannende meerkamp bij de meisjes U11. Op de 60m sprint waren Merel en Sophie de snelsten van alle meisjes. Tot de laatste meter bleef het spannend. Merel was iets sneller dan Sophie: 8.97 tegen 9.02. Met die 8.97 is Merel 0.02 sec. sneller dan het clubrecord wat Sophie eerder in het jaar liep. Bij het tweede onderdeel, ver sprong Merel een nieuw PR: 3.90; 32 cm verder dan haar beste sprong tot nu toe. Sophie noteerde twee foutsprongen. In de laatste poging sprong ze weer boven de 4 meter: 4.10. Hiermee ging Sophie aan de leiding in het meerkampklassement, Merel stond derde. Maar de onderlinge verschillen waren erg klein.

Bij kogel stootte Merel een nieuw PR: 6.86 (was 6.47) maar dat deed Sophie ook 6.46 (was 6.27). Hiermee behield Sophie de leiding in de meerkamp. In de laatste poging haalde Merel uit: 7 meter precies. Ook dit is een clubrecord, eerder dit jaar zette Nina dat op 6.56. En in de eindstand ging Merel Sophie voorbij: het verschil bedroeg slechts 1 punt! 1618 en 1617 punten.

Op het looponderdeel 1000m waren de rollen omgedraaid. Achter de koploopster liepen Merel en Sophie de eerste 200 meter. Na 300m waren zowel Sophie als Merel de koploopster voorbij en nam Sophie ook afstand van Merel. Weer samen op het podium, ditmaal Sophie op 1 en Merel op 2.

Raven op podium bij jongens U11

Raven draaide een prima meerkamp. Op alle onderdelen, 60m, ver en kogel kwam hij dicht bij zijn persoonlijke records. In het meerkampklassement eindigde hij als vierde. Ook op de 1000m kwam hij dicht bij zijn beste tijd. Dat werd beloond met een bronzen medaille.

Clubrecord Lente meisjes U10

In de meerkamp liet Lente op de 40m sprint teveel liggen om nog hoog te kunnen eindigen. Bij hoog evenaarde ze haar PR. Met de vortex liet ze een enorme vooruitgang zien. Ze verbeterde zichzelf met 6 meter 10. Haar 15.70 is een verbetering van het clubrecord van Lieve Derks. Zij wierp in dezelfde wedstrijd 5 jaar geleden 15.47. Op de 1000m heeft Lente al eens harder gelopen dan vandaag maar er stond natuurlijk wel een hele harde wind.

Twee prijzen voor Storm jongens U8.

In de jongste leeftijdscategorie geen PR’s voor Storm op zijn onderdelen 40m, ver en vortex. Wel kwam hij daar aardig bij in de buurt. Alle prestatiepunten opgeteld leverde hem dat een mooie derde plaats en beker op. Op de 600m werd door de kinderen hard begonnen, Storm liep zijn eigen race. Na 200m kwam hij naar voren en stoomde door naar een derde plaats. Ook de tweede loper kwam in beeld en werd achterhaald. Met een flinke eindsprint verbeterde hij zijn beste tijd met bijna 9 seconden. Beloning was de zilveren medaille.

Na een succesvol baanseizoen worden de houten medailles klaargelegd voor het komende cross-seizoen. Maar eerst staat er nog een Halloween-avondwandelingetje op het programma.

De uitslagen vind je hier.