Het laatste weekend van oktober duurt gelukkig een uur langer. Dat extra uur konden de AtH-ers goed gebruiken in dit drukke weekend.

Halloweentocht

Op zaterdagavond stond de befaamde AtH-Halloweentocht op het programma. Van een rustig boswandelingetje was ook dit jaar weer geen sprake. Er schoot van alles over de bospaden, scheerde lichamen uit de bomen vergezeld door onheilspellende geluiden én gegil van de deelnemers. Natuurlijk was er niemand bang maar toch durfde niet iedereen door de tunnel. Ook het bordje: “ben even weg maar pak gerust een snoepje” zorgde ervoor dat de trommel vol bleef. “Gelukkig is hier op de zandvlakte niks”. Totdat….. er iemand uit een kuil sprong. Natuurlijk dwaalde er ook een groep (we noemen geen naam van de begeleider) af van de route en kreeg een onverwachte lezing over nachtvlinders door het IVN, die hun “Nacht van de Nacht” organiseerde.

IJzeren Man Cross

Podium voor Abel en Sanne

Op zondag ging het Limbra-circuit weer van start met de eerste wedstrijd in Weert. Temperatuur was aangenaam en daardoor prima loopweer. Voor AtH begon de wedstrijddag met de korte cross (Kevin en Mike) die samen liepen met de Jongens U20 en U18 (Abel en Jorg). 4315m verdeeld over 3 grote ronden. De posities onderling waren al snel verdeeld. Kevin was de eerste AtH-er die doorkwam gevolgd door Abel. Mike liep daar een stuk achter, gevolgd door Jorg. Aanvankelijk liep Abel op een tweede plaats in zijn categorie maar tijdens de tweede en derde ronde werd hij naar een vierde plaats verwezen. Op het laatste stuk kon hij zich terug knokken naar een derde plaats. Kevin kwam als zesde over de finish bij de mannen en was daar tevreden mee. Mike had zijn wedstrijd goed ingedeeld waardoor hij steeds verder naar voren kwam om uiteindelijk als achtste te finishen. Voor Jorg, overgekomen van de U16 begint de langere afstand te tellen. Ondanks dat hij het in de derde ronde zwaarder kreeg een prima zesde plaats voor Jorg. Mike en Jorg kijken al met een schuin oog naar de komende indoorwedstrijden.

De meisjes U20 (Sanne) en U18 (Anouk en Sofie) liepen tegelijk 2900m, 2 grote ronden. Sanne liep een degelijke wedstrijd in de voor haar nieuwe categorie U20. In de tweede ronde kwam ze op een derde plaats te lopen. Ze bleef haar concurrente uiteindelijk zeven seconden voor en was maar liefst anderhalve minuut sneller dan vorig jaar. Sofie en Anouk mengden zich voorin. Sofie ging na vijf trainingsloze weken van start met een opdracht van de sportarts om haar knie flink te belasten. Hopelijk wordt nu gevonden wat er aan haar knie scheelt. Anouk bleef goed in de achtervolging maar komt met twee trainingen in de week nog tekort om met de leiding mee te gaan. Het resultaat met deze trainingsarbeid mocht er zijn: een vierde plaats. De eerste felbegeerde houten medaille van dit seizoen is voor Anouk.

U16 en U14

Bij de jongens U16, 2 grote ronden, sloot Tim aan bij de kopgroep. De eerste ronde bleef dit groepje bij elkaar. Door een versnelling van de latere winnaar viel de groep uiteen. Ook Tim moest passen en kwam op een vierde plaats te lopen. Hij kon niet voorkomen dat er in het laatste gedeelte nog iemand voorbij kwam. Daarachter liepen Adam en Kevin. Eigenlijk wilde Adam niet meedoen maar toch kan hij terugkijken op een goede wedstrijd. Daarachter had Kevin het moeilijker, hij heeft het laatste half jaar weinig gelopen. Bovendien moet hij, als U16, ook verder lopen dan vorig jaar bij de U14. Voor Lieve, U16, een kleine en een grote ronde; 2215m. Niet echt Lieve’s ding. Toch nam ze dapper plaats in de kopgroep maar moest die tijdens de eerste ronde laten gaan. Niet helemaal tevreden kwam ze als zesde over de finish.

Aron was de enige U14 AtH-er. Hij schommelde een beetje rond de 10e plaats. Op het laatst moest hij een paar posities prijsgeven. Bij de meisjes was Imke de enige die een AtH-shirt droeg. Opzet was een aantal meisjes achter haar te laten. Daar is ze ruimschoots in geslaagd, bovendien liep een aantal net voor haar maar een paar seconden sneller. Dat wordt de uitdaging voor de volgende keer.

Pupillen goed op dreef

En toen begon het regenen. Soms een drupje afgewisseld met een kort buitje. Dex trok zich nergens iets van aan. Hij nam meteen na de start de leiding en voerde het veld van 50 jongens U12 aan. Aanvankelijk kreeg hij twee achtervolgers, na een ronde was dat er nog een. Dex bleef sleuren en kwam als winnaar over de finish. Raven bleef bij de start wat achter en moest hard werken om naar voren te komen. Dat lukte gedeeltelijk. Vandaag werd hij 16e maar we verwachten dat hij volgende keer verder naar voren zit. Achter Raven liep Daan voor het eerst bij de U12, hij weerde zich kranig waardoor ook hij nog diverse jongens achter zich liet.

Bij de meisjes kwam Sophie als mede-aanvoerster van het deelneemstersveld (38) het startveld af. Sarah pikte aan bij het kopgroepje. Sophie kwam op kop te lopen en stond die richting finish niet meer af. Haar eerste crosswinst van dit seizoen. Sarah hield goed stand, liep op plaats vier. Onder luide aanmoedigingen schoof Sarah door naar de derde plaats en mocht Sophie vergezellen op het podium. Merel was bij de start iets achterop geraakt en moest in de achtervolging. Knap dat ze in de twee ronden zo dicht bij het podium kwam. Als vierde kwam ze over de finish. Ook goede zaken deed haar zus Lente, overgekomen van de U10. Dapper liep ze haar rondjes en sleepte een keurige 12e plaats binnen. Nog een verrassing was Daphne, die niet zo van crossen houdt. Volhardend lopend streed ze naar de 20e plaats.

Bij de U10 was Rick aardig op dreef. Van de 26 deelnemers kwam hij als 8e over de finish. Rick wil dit seizoen nog voor een verrassing gaan zorgen. Voor een verrassing zorgde Elias vandaag al. Voor de jongste twee categorieën stond een rondje van 800 meter op het programma. Bij het verlaten van het startterrein en het ingaan van het bosstuk liep Elias er vooraan bij. Kort daarachter zagen we ook Storm vrij vooraan opduiken. Beiden jongens hielden goed vol. Op het laatste stuk moest er nog flink gesprint worden tussen Elias en Mostard uit Gemert voor de tweede en derde plek. Elias won die sprint. Storm liet zien dat hij ten opzichte van vorig jaar veel vooruit is gegaan. Een keurige vierde plaats was voor hem vandaag. Bij de jongste meisjes maakte Noël haar wedstrijddebuut. Ook zij liep naar een vierde plek en naar de enige echte houten medaille.

En toen…… moesten we de traditie van een groepsfoto doorbreken. Het begon keihard te regenen waardoor het klimrek leeg bleef. De uitslagen vind je hier.