Henkie maakt na 21 jaar zijn rentree tijdens de Molenvencross.

De tweede wedstrijd in de Limbracompetitie, de Molenvencross in Helmond, was een natte editie. Desondanks werden elf ereplaatsen behaald.

Drie medailles bij U20 en U18

Net voor de start van de mannen korte cross en mannen U18, tegelijk startend voor 4740 meter, begon het te regenen. Mike kreeg gezelschap van Henkie die zijn laatste cross 21 jaar geleden liep. Mike liep weer een prima wedstrijd. Ondanks de lange afstand liet hij ook vandaag weer diverse lopers achter zich die vorig jaar voor hem eindigden. Henkie had het zwaar in de heuvels maar liep dapper door want Henkie geeft niet op. Abel en Jorg, beiden U18 en beiden last van hun buik, liepen in dezelfde wedstrijd. Abel moest de koplopers al vroeg in de wedstrijd laten gaan. Lopend op een derde positie kon hij die plek tot op de finish vasthouden. Daarachter liep Jorg, net als vorig week naar een zesde plaats. Abel haalde de eerste medaille van vandaag binnen. De meisjes U20 Sanne en U18 Anouk liepen ook in dezelfde wedstrijd: 3520 meter verdeeld over 2 ronden. Sanne was een heel stuk sneller dan vorig jaar: maar liefst anderhalve minuut had ze dit jaar minder nodig. Anouk liep een betere wedstrijd dan vorige week. In de tweede ronde wisselde ze van plaats vier naar drie en liep weg bij haar concurrente. Sanne en Anouk zorgden voor medaille 2 en 3.

Medaille 4 en 5 vallen bij jongste junioren

Zowel de jongens als meisjes U16 moesten een grote ronde. Het was voor het publiek en deelnemers fijner geweest als er twee kleinere ronden waren uitgezet. Achterin de grote ronde was slechts 1 toeschouwer, verder was het langs het parcours helemaal uitgestorven. Bij de jongens U16 zorgde Tim voor een verrassing. Hij nam plaats in de kopgroep. Toen die uit elkaar viel kwam Tim op een tweede positie te lopen. Onbedreigd liep hij als tweede naar de finish. Kevin liet een betere wedstrijd zien dan vorige week. Hij finishte voor jongens waar hij vorige week nog achter liep en korter op de jongens voor hem. Lieve moest bij de meisjes dezelfde afstand en ronde lopen. Ze nestelde zich meteen in het kopgroepje. Op 300 meter voor de finish liep Lieve op een vierde plaats, maar de focus was er. Net voor de laatste bocht in het bos passeerde ze de tweede en derde loopster. Vlak voordat ze de baan op ging om te finishen achterhaalde ze ook de koploopster en liep daar ook nog bij weg. Medaille 4 en 5 voor Tim en Lieve.

Bij de jongens U14 liep Yori zijn eerste cross van dit jaar, hij liep in de grote groep mee. Volgende keer zien we Yori verder van voren finishen. Bij de meisjes was Imke vorige week de enige deelneemster, vandaag kreeg ze gezelschap van Annabella, Lotte en Nina. Nina en Annabella hadden elkaar gevonden tijdens de wedstrijd en bleven bij elkaar lopen. Ze finishten in dezelfde tijd waarbij Nina net iets eerder over de finish kwam dan Annabella. Drie plaatsen daarachter kwam Imke over de streep die twee meisjes net voor haar had lopen, waarop ze vorige week verder achter lag. Lotte maakte haar debuut in de cross, finishte zes seconde na Imke, in een groepje van vier.

Pupillen halen 6 medailles binnen

Medaille 6, 7 en 8 voor Dex, Sophie en Sarah.

Bij de jongens U12, A-pupillen leek Dex in het begin achter de feiten aan te lopen. Maar niet voor lang. Hij kwam op een derde plaats te lopen. Met nog 300 meter te gaan sloot hij aan bij de tweede loper die hem meenam richting de koploper. Dex ging voorbij toen het gat met de eerste loper niet meer zo heel groot was. Het werd een spannend laatste stuk op de baan richting finish. Net als vorige week in Weert was Dex vandaag de allerbeste. Julius liep voor de fun een keertje mee en deed het “best aardig”. Hij sleepte een 19e plaats binnen en liet maar liefst 31 jongens achter zich. Daan liet in zijn tweede cross jongens achter zich die vorige week voor hem liepen.

Bij de oudste meisjes pupillen was er veel blauw voorin te vinden: Merel, Sarah en Sophie mengden zich aan de kop van het veld. Uiteraard werd de kopgroep uit elkaar getrokken. Met nog een bospad te gaan lag Sophie een paar meter los, gevolgd door Sarah en van de Ven uit Weert. Een klein stukje daarachter liep Merel. Sophie kreeg het zwaar waardoor Sarah en van de Ven aan konden sluiten. Sarah leek de beste papieren te hebben. Op het finishstuk kon Sophie er nog een laatste sprint uitpersen en won daarmee ook haar tweede cross. Sarah was van de Ven kwijt geraakt en werd op zeer kleine afstand keurig tweede. De vierde plaats van Merel kwam geen moment in gevaar. Jongere zus Lente zette ook vandaag weer een prima prestatie neer. Net buiten de top tien kwam ze als elfde over de finish. Daphne wist van geen ophouden tijdens de wedstrijd. Met een strakke blik bleef ze tot aan het einde doorgaan om nog maar een plaats te winnen. Emme liep haar eerste cross van dit seizoen waarbij ze het niet gemakkelijk had.

Mick scoort houten medaille

Bij de jongens U10 was Mick van tevoren op het hart gedrukt niet te hard te beginnen. Dat had hij iets te letterlijk opgepakt, bijna achteraan kwam hij van het startveld af. Maar toen werd het lekker lopen voor Mick. Een fijne inhaalrace die hem nog bijna een podiumplaats opleverde. Slechts 2 seconden was hij daarvan verwijderd. Rick had het zwaarder dan vorige week. Hij moest vandaag jongens voor zich dulden waar hij vorige week van won. Kai was in gevecht met twee andere jongens, het lukte vandaag niet ze in te halen, dat wordt Kai zijn uitdaging voor de volgende keer. In dezelfde tijd als Kai kwam Selin over de finish die bij de meisjes een top tien klassering binnen haalde.

Medaille 9, 10 en 11 voor Elias, Charlotte en Noël.

Bij de jongens en meisjes U9 (C-pupillen) waren Elias en Charlotte al direct na de start vooraan te vinden. Elias bleef goed doorgaan en liep onbedreigd naar een tweede plaats. Medaille 9 was binnen. Storm had het vandaag zwaarder dan vorige week maar er komen nog meer wedstrijden. Charlotte moest clubgenoot Elias laten gaan maar wist tien meisjes achter zich te houden. Ze kwam onbedreigd als tweede over de finish, medaille 10 was binnen. Bij de allerjongsten was Bobby de jongste van allemaal. Hij weerde zich kranig, werd zevende bij de jongens. Noël deed goede zaken in haar tweede cross bij de meisjes. Ze mocht, samen met Ketje, het podium op voor haar tweede plaats. Noël zorgde voor de 11e medaille.

Ketje had, na 11 keer op het podium, uitgerekend dat de AtH-jeugd bijna een kwart van de medailles had binnen gehaald. 11 van de 48, een prima score! De uitslagen vind je hier.