Lente op weg naar de finish van de Klein Zwitserland Cross.

Het was mooi herfstweer tijdens de derde Limbracross in de speeltuin van Klein Zwitserland in Tegelen. De jeugd vermaakte zich prima in de speeltuin én nam bovendien ook nog 4 eerste en 3 tweede prijzen mee naar Helmond.

Alle deelnemers oudste jeugd voorin te vinden.

De organisatie vond het typerende bruggetje in de grote ronde te glad waardoor de ronde aangepast was. Hierdoor werd de ronde een stuk korter en kloppen ook de afstanden in de uitslag niet. Mike kreeg 1 grote ronde van 4200 meter voorgeschoteld. Jammer dat de organisatie niet kiest voor 2 of meer kleinere ronden. Dan krijgt het publiek ook nog iets van de wedstrijd mee. Na een week hoesten en rochelen had Mike in de eerste helft een beetje last van zijn longen. De tweede helft werd het wat beter. Desondanks een mooie zevende plaats.

Bij de VU20/U18 stonden slechts acht deelneemsters aan de start. Ondanks dat Sanne de afgelopen week ziek was geweest, liep ze in de tweede ronde van plaats 3 naar 2. Dat betekende het podium! Bij de jongens U18 zagen we een kopgroep van vijf jongens waarvan de leider al na de helft in de eerste ronde terug viel. Vanaf toen voerde Abel de kopgroep aan waarin ook Jorg (ook net hersteld van ziek zijn) zich bevond. Jorg hield lang stand maar moest in de tweede ronde de andere drie laten gaan. Voor Jorg een keurige vierde plek. Abel bleef de koppositie houden en nam genoeg afstand op zijn achtervolgers om als winnaar over de finish te komen.

Lieve en Tim winnen bij de U16.

Tim, U16, startte tegelijk met Abel en Jorg. Al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Tim op een eerste positie liep in zijn leeftijdscategorie. Tijdens de twee ronden bouwde Tim een grote voorsprong op, meer dan 20 seconden lag hij voor op nummer twee. Bij de meisjes sloot Lieve meteen aan bij de koploopsters. Met drieën leken ze naar de finish te lopen. Totdat Lieve op het laatste slingerpad versnelde. De andere twee konden die versnelling niet beantwoorden. Lieve was de overtuigende winnares. Bij de U14 was Nina dit keer de enige AtH-deelneemster. Ze vond het een zware cross, liep in de buurt van andere meisjes maar kon op het eind geen verandering meer in haar 29e plaats brengen.

Ook pupillen nemen weer prijzen mee

Bij de U12 (A-pupillen) jongens werd hard gestart door Leenders uit Gemert. Hij kwam ver voor te liggen. Dex ging samen met anderen in de achtervolging. De koploper werd achterhaald. Dex leek derde te gaan worden maar met een heel goed laatste stuk passeerde hij ook de tweede loper nog. Een mooie tweede plaats voor Dex. Raven was iets verder achterop geraakt bij de start. Hij begon aan  een inhaalrace in de eerste ronde. Hij stoomde door naar plaats vijf. Helaas moest hij in de tweede ronde een paar plaatsen prijsgeven. Raven werd achtste. Daan liep op het laatst in de buurt van vijf jongens waarvan hij er nog een in kon halen op het laatste stuk. In dezelfde tijd als de nummer drie uit dat groepje kwam hij over de finish. Daan werd 40e.

Bij de meisjes U12 vormde zich meteen na de start een kopgroepje van vier, met Merel en Sophie. Sophie bepaalde het tempo, Merel dreigde af en toe te moeten lossen toch sloot ze iedere keer weer aan. Met nog 200m te gaan moest Merel de drie anderen laten gaan: een vierde plaats voor haar. Sophie kon nog aanzetten en schudde daarmee haar twee concurrentes af. De eerste plaats was voor Sophie. Eerstejaars Lente liep weer een prima wedstrijd, finishte net buiten de top tien. Daphne bleef tot het einde in fel gevecht met haar concurrente, ze gaf zich niet zo maar gewonnen. Voor Emme waren het twee zware ronden maar ze genoot van de aanmoedigingen en de herinneringsmedaille.

Een langere afstand dan vorig jaar voor Kai bij de U10. Jammer dat hij in een soort niemandsland kwam te lopen waardoor hij geen strijd meer had om een plaats te winnen.

Charlotte loopt weer naar een tweede plaats

De linten werden verhangen voor de allerjongsten, U9 en U8. De afstand ging van 1350 naar 900m. Vier categorieën gingen tegelijk van start. Zonder startnummermarkering niet te volgen voor het publiek. Ook Storm liep op een plaats zonder nog een kans om een plek te winnen of te verliezen. De verschillen rondom hem waren te groot. Daarvoor liep Charlotte onbedreigd, al vanaf de start, op een tweede plaats. Het verschil met haar achtervolgster was te groot om nog bedreigd te worden. Ook zij mocht het podium weer op. Noël liep bij de allerjongste meisjes. Vorig jaar liep zijn hier ook mee, nu was ze maar liefst 1 minuut en 46 seconden sneller. Noël werd vijfde.

Buiten de wedstrijd heeft de jeugd ook genoten van het speelpark, waarbij de glijbaan voor Abel, Jorg en Mike wel een verrassing in petto had. De uitslagen vind je hier.