Mike finisht in de spotlights op de Groesbeekseweg.

Mike finisht in de spotlights op de Groesbeekseweg.

Dat waren de woorden van oud-atleet Michel Butter toen hem gevraagd werd naar de weersomstandigheden. Deze vraag werd zondag aan hem gesteld voor de start van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Het zonnetje scheen toen…

Zaterdag: Zevenheuvelennacht en Mini-Zevenheuvelenloop

Hoe anders was het zaterdagavond tijdens de Zevenheuvelennacht. Rond het middaguur begon het te motregenen en dat hield niet meer op. Maar ook toen gold: “geen excuses”. Sophie ging als eerste van start in de mini-Zevenheuvelenloop. 800 meter voor de jongens en meisjes van groep 7. Sophie was meteen voorin te vinden. Even dreigde ze te worden ingehaald door een jongen. Maar de opmerking: “Je gaat toch niet verliezen van een jongen” zorgde ervoor dat ze als eerste over de finish kwam.

Zevenheuvelennacht

Even daarna klonk het startschot van de Zevenheuvelennacht voor Abel, Jorg, Lieve, Mike, Sanne en Tim. 7 km over een sfeervol parcours met muziek en lichteffecten. Onder de 8000 deelnemers liepen ook Amelia, Linda en Twan (ouders van) mee. Abel zagen we tijdens zijn debuut het eerste terug op de Groesbeekseweg, richting finish. Kort daarachter liep Jorg, die anderhalve minuut harder liep dan vorig jaar. Mike was de derde AtH-er die over de finish kwam. Ook Tim was sneller terug dan vorig jaar: 1 minuut haalde hij van zijn tijd. Sanne en Lieve liepen in het begin samen; Lieve was iets eerder terug. Ondanks dat ze allebei niet helemaal lekker liepen waren ze allebei sneller dan vorig jaar. Allebei precies 1 minuut 40. Nadat iedereen droge kleding aan had, werd er aangeschoven voor het traditionele Zevenheuvelen-etentje.

Zondag, Zevenheuvelenloop, 15 km

Wat een ander weer was het op zondag. Droog, in het begin zon, wel wat wind. Dus geen excuses zoals Michel Butter zei. Ondanks dat het met Kevin niet ging zoals hij van tevoren verwacht had, gebruikte hij ook geen excuses. Na zijn kennismaking met een 15 km wegwedstrijd, kreeg Kevin nog een onverwachte aangename verrassing van de organisatie.

De uitslagen vind je hier.

Martin indoor-PR 60 meter

Martin (M40) zocht de droge warme indoorhal van Assendelft op. Dat bleek een goede keuze te zijn. Tijdens de series én finale op de 60m dook hij onder zijn (outdoor-)PR van 7.71. Beide keren liep hij 7.62 (in januari liep hij indoor nog 7.91).

De uitslagen vind je hier.