Aron opent het baanseizoen 2018

Aron opent het baanseizoen 2018

Het was zo koud bij de Openingswedstrijd in Alphen aan den Rijn dat de handschoenen voor de dag kwamen. Terwijl de jeugd aan de warming-up bezig was, genoot boven iedereen uit, Adriënne hoog zwaaiend aan de ringen. De rest genoot vooral van de hulp die ze kreeg om aan de hoog opgehangen ringen te komen.

Alle jeugd t/m C-junioren draaiden vandaag een meerkamp en begonnen allemaal met de sprint. Totdat er bij de eerste sprintserie een storing was bij de Elektronische Tijdwaarneming. Toen begon het wachten in de kou, nog langer wachten, wachten….. Er werd uiteindelijk besloten het hele programma om te gooien en voor de pupillen met de technische onderdelen te beginnen. Probleem was wel dat alles door elkaar begon te lopen en je pas net van te voren te horen kreeg naar welk onderdeel je moest.

Niels zag zijn 800m steeds verder naar achter schuiven en ging na een vertraging van 75 minuten eindelijk van start. Meteen na de start kon hij bij een groepje aanhaken, toen het tempo van “zijn haas” na 600m zakte, ging hij voorbij en was voor nu tevreden met zijn gelopen tijd. C-junior Mike begon zijn meerkamp met wachten op zijn start van de 100m. Omdat het totale programma omgegooid was, was ook aan de volgorde van looponderdelen geen touw meer vast te knopen. Net toen Mike dacht dat hij naar discus moest, kwam het sein dat hij toch eerst de 100m moest lopen. Waarbij hij een hele goede start had, goed doortrok en de klok stil zag staan op 13.10, een PR-verbetering van 0.36. Snel door naar discus die ruim anderhalve meter verder door de lucht ging. Na zijn indoorsprong bij ver vorig week, 4.89, liet hij weer een prima sprong opmeten: 4.73. Op de 800m opende hij in 70 seconden maar kon dat tempo nog niet volhouden.

Net als Mike moest Timo bij de D-junioren lang wachten op zijn startschot. En toen hij eindelijk voor zijn 80m in de blokken zat, wachtte de starter ontzettend lang. Timo had hierdoor een hele slechte start maar liep desondanks toch nog 11.81, goed voor een vierde plaats. Grote teleurstelling bij Timo die verder moest in zijn meerkamp met kogel en hoog, allebei niet zijn favoriete onderdelen. Maar naast de evenaring van zijn PR op hoog was er een verbetering bij kogel van 31 cm. Toen eindelijk de D-junioren aan de start klaar stonden om weggeschoten te worden voor hun 1000m ontstond er onenigheid tussen een ouder en de jury waardoor de start werd stilgelegd en er weer gewacht moest worden. Uiteindelijk kwam het startschot en lag het aanvangstempo iets te laag, toen het tempo omhoog ging kon Timo niet mee waardoor hij als tweede alleen kwam te lopen. In een nieuw PR kwam hij als tweede over de finish met de wetenschap dat het in een normale wedstrijd harder kan.

Bij de pupillen A tweedejaars had Abel een goede opener in zijn meerkamp. Hij wierp de vortex bijna 21 meter verder dan voorheen, wat ook 14.50 meter verder is dan het clubrecord van Dinand Weerts. Bij hoog ging hij tot en met 1.15 zeer ruim en in de eerste poging over alle hoogtes, weer een PR-verbetering van 3 cm. Na zijn 4e plaats op vortex, 3e bij hoog was zijn 2e plaats op de 60m samen goed voor een bronzen medaille op de meerkamp. Op de 1000m was er weinig tegenstand voor Abel. Meteen na de start liep hij voorop en werd zijn voorsprong alleen maar groter, meer dan 14 seconden op nummer 2. Helemaal solo liep hij naar een zeer keurige 3.18.10. Deze overwinning was bovendien de 800e podiumplek in het bijna driejarig bestaan van AtH.

Bij de eerstejaars A-pupillen is het voor Jorg zaak om in een meerkamp niet teveel punten te laten liggen op de werponderdelen. Zijn vortex ging ruim 2,5 meter verder. Ook al is hij indoor al sneller geweest op de 60m toch betekende zijn 9.28 een kleine verbetering van zijn outdoor-PR en vandaag de snelste sprinttijd van allemaal. Nadat de jury bij ver door de opgetrommelde scheidsrechter toch vanaf een vak en niet vanaf de balk ging meten kon het verspringen beginnen. Jorg miste de “hoogte” in zijn sprongen om weer over de vier meter te springen. Met zijn 3.79 haalde hij een 2e plek (winnaar 3.80) en de nodige punten voor zijn meerkamp. Net als Abel kreeg hij de bronzen medaille omgehangen. Op de 1000m liep Jorg onbedreigd in tweede positie totdat op de laatste 150 meter de nummer drie nog flink kwam opzetten. Hij kwam heel erg dichtbij maar Jorg bleef hem onder luide aanmoedigingen voor en kreeg naast het brons voor zijn meerkamp nog een zilveren medaille.

Bij de even oude meisjes haalde Sofie met haar sprinttijd de meeste punten voor haar meerkamp. Het ver ging vandaag wat minder maar de vortex wierp ze bijna drie meter verder dan ooit. Sofie kwam in haar 1000 meter al vroeg in de wedstrijd alleen te lopen, door het grote gat kon ze voor geen plaats meer doorschuiven maar ook niet ingehaald worden. De bronzen medaille was haar beloning.

B-pupil Adam begon aan zijn meerkamp met een kleine PR-verbetering bij het verspringen, daarna volgde M-bal waarbij zijn prestatie een clubrecord betekent. Op de 40m kwam hij dichtbij zijn snelste tijd. De B-pupillen jongens en meisjes werden over twee series verdeeld op de 1000m. Adam startte net als Lieve in de tweede serie, waar een meisje de kop nam en Adam op geringe afstand volgde. Hij bleef goed doorlopen en hoorde kort na de finish dat zijn tijd net iets sneller was dan die van de winnende jongen in de eerste serie, dus stond Adam op het hoogste treetje van het erepodium. Lieve liep in dezelfde serie, ondanks haar flinke eindsprint kwam ze voor het podium net iets te kort op het derde meisje wat in de eerste serie liep. Op de meerkamp, waar ze als vijfde eindigde, waren de onderlinge verschillen erg klein. Als bijv. haar M-bal 20cm verder was geland had ze een tweede plaats in de meerkamp gehaald, op de 40m sprint benaderde ze haar beste tijd en was ze de derde beste. Haar 3.18 bij ver was weer verder dan de vorige keer en ook hierbij haalde ze de 3e plaats.

Aron kwam in de meerkamp slechts 4 punten tekort voor een podiumplaats, dat is 0.01 op de sprint of 2 cm bij ver. Omdat wachten vandaag de boventoon voerde en de starter bij iedere start erg lang wachtte na het commando klaar, deed Aron daar een schepje bovenop. Door zijn valse start liet hij  iedereen nog langer wachten. Na zijn derde plaats op de 40m, vierde bij ver werd hij ook vierde bij vortex maar wel met een nieuw PR. Maar de grootste klapper maakte hij op de 600m waar hij maar liefst bijna 14 seconden sneller liep dan voorheen.

Ondanks de kou en rommelige organisatie werden er toch enkele mooie prestaties neergezet bij deze vroege seizoens-openingswedstrijd. De uitslagen vind je hier.