Lara springt 4.55 meter ver

Lara springt 4.55 meter ver

Een koepeltent, diverse paraplu’s bij de onderdelen, zonnebrandcreme, koelboxen, watermeloen en een bijna jarige Rick die op ijs trakteerde zorgden er voor dat de AtH-ers de warmte enigszins de baas konden blijven bij de tweede competitiewedstrijd voor CD-junioren. Met voornamelijk D-junioren in het C-team werd de strijd aangegaan met de tegenstanders en de omstandigheden.

Het was jammer dat de wedstrijdleiding geen rekening hield met de windrichting bij discus en speer. Bij discus, waar tegenwind beter is, was er meewind en bij speer net omgekeerd. De tegenwind bij speer zorgde bij de jongens voor veel ongeldige pogingen. Voor Rion betekende dat vandaag dat hij geen enkele geldige poging liet noteren. Dinand wierp in zijn derde poging op safe waardoor hij in ieder geval een geldige poging had en de eerste punten van vandaag konden worden ingevuld. Op de 4x100m estafette zagen we weer een furieuze Mike van start gaan die uitstekend wisselde op Ian. De wissel van Ian op Timo was iets minder maar Timo zijn sprint maakte veel goed. Ook de wissel op de veel grotere Thijs was goed die ook nog een plaats kon winnen. Het hoogspringen wilde bij Thijmen niet helemaal lukken. Mike had de aanwijzingen van de dag eerder van Niek de Groot in zijn oren geknoopt en sprong heel gemakkelijk over 1.40. In de eerste serie van de 100mh liet de nog erg jonge Merijn (1 e jaars D-junior) zien dat hij een hele mooie hordentechniek heeft, hij was bijna drie seconden sneller dan in de 1e wedstrijd. Mike en Thijs liepen in de serie daarna. Terwijl het voor Thijs niet goed voelde, liet Mike een betere techniek zien en verbeterde daardoor ook zijn tijd met een halve seconde. Merijn kon Ian op gaan halen bij de tent om samen met een grote paraplu naar de verspringbak te gaan. Over de eerste poging waren beiden niet tevreden. In de tweede en derde poging werd verder gesprongen waarbij Ian vlakbij de 4 meter kwam, Merijn kwam weer iets dichterbij zijn PR van vorig jaar. Jeroen leek op de 800m geen last van de warmte te hebben en zette zijn goede vorm van Vught vandaag voort in Weert, er gingen vier seconden van zijn beste tijd af. In de serie daarna kwam Timo niet goed in zijn tempo en koos Thijs voor een ander wedstrijdverloop. Omdat het vandaag de wedstrijd niet was om een PR te lopen was het plan om vandaag met een negatieve split te lopen. Een rustigere opening dan normaal en dan een snellere tweede ronde er achteraan plakken. Thijs voerde dit goed uit waarbij zijn eindtijd niet belangrijk was, maar Thijs zijn winnaarsmentaliteit kwam toch boven drijven en met grote voorsprong kwam hij over de finish. Nadat Dinand en Rion uit de “jeugdtent” waren gehaald konden ze aan een onderlinge kogelstootstrijd beginnen. Allebei nog D-junior kregen ze de zwaardere C-kogel in handen. Maar ze lieten zich niet kisten, allebei de PR’s gingen eraan. Met 6.48 voor Rion en 6.38 voor Dinand hadden ze een spannende strijd binnen de wedstrijd. Bij het allerlaatste onderdeel, de 150m troffen Ian, Jeroen en Thijmen elkaar in dezelfde serie. Ian kwam dichtbij zijn PR, voor Jeroen en Thijmen was het een nieuwe afstand waarbij Thijmen 0.02 sec eerder bij de finishlijn was dan Jeroen.

Ook bij de meisjes stond er een jong team, alleen Lara is C-junior. Met weinig atletiektraining maar wel turntrainig op zak mocht Grietje het spits afbijten in de verspringbak waarbij ze bijna over haar PR van vorig jaar sprong. Meteen daarna was ze de startloopster van de 4x80m, de wissel met Bo was goed die op haar beurt wisselde met Lara waarbij er even wat twijfel was of die wissel niet voor het wisselvak was. Lara liep een hele goede bocht om aan het eind te wisselen met Laura die het stokje in een nieuw clubrecord over de finish bracht. Lara kon gelijk door naar ver waar ze een hele goede serie sprongen liet zien en afrekende met de laatste verspringwedstrijden waarbij het maar niet wilde lukken om een goede sprong neer te zetten. Vandaag was haar verste 4.55 een verbetering van haar clubrecord. Omdat Grietje nog een afspraak had was gekozen voor drie ochtendonderdelen en lag de zware C-kogel op haar te wachten. Het lukte niet om die vandaag goed te raken. Laura nam het technisch moeilijke onderdeel discus voor haar rekening, waarbij ze in het C-meidenveld een keurige 6 e positie bezette, een zesde plaats was er ook voor Lara op de 80m horden. Na haar snelle 1000m afgelopen donderdag bij de Schulting Games was het voor Bo vandaag alleen belangrijk om een fijne 800m te lopen. Ze nam meteen na het startschot de kop en kreeg twee achtervolgsters mee, die ze na 700 meter met een flinke versnelling het nakijken gaf. Op het middenterrein was Laura niet helemaal tevreden met haar speerprestatie. Toch gaat zij hiermee de boeken in als eerste clubrecordhoudster op dit onderdeel. Op het allerlaatste onderdeel liet Bo zien dat zij aan snelheid gewonnen heeft. Ze verbeterde haar 150m-tijd met een halve seconde.

Vandaag hebben we een nieuwe afspraak in Uden met het senioren mannenteam, supporters krijgen een “warm” welkom. De uitslagen van onze junioren vind je hier.

Geef een reactie