Jeroen tijdens de Harry Schulting Games 2017

Jeroen tijdens de Harry Schulting Games 2017

Het was schitterend atletiekweer bij de Harry Schulting Games in Vught. Tel daar de entourage en de tegenstand bij op, dan is de uitkomst dat je grote kans hebt op goede tijden op de looponderdelen. De eerste start van de dag was die van de D-junioren jongens en meisjes die gezamenlijk van start gingen voor de 1000m.

Bo werd de binnenbaan toegewezen wat betekent dat je, om niet ingesloten te raken in een veld van 18 deelnemers, hard weg moet. Haar start was goed, de wedstrijd werd meteen hard gemaakt door Timo Hoogendoorn die ver voor iedereen uitliep. Daarachter waren het de meisjes, waaronder Bo die een hoog tempo draaiden. Ondanks dat Bo een klein gaatje liet vallen op het leidende meisje Bridget Konings, bleef ze haar tempo goed hoog houden en kwam op de laatste 100 meter nog verrassend dichtbij de winnende Konings. Het verschil bedroeg slechts 0.32 sec. maar de schitterende tijd was belangrijker: 3.06.60 een PR-verbetering van maar liefst 10 seconden. In dezelfde serie liepen ook haar clubgenoten Jeroen en Timo. Voor Timo was er een rommelige start, hij werd helemaal ingesloten en moest zich naar de staart van het veld laten zakken om buitenom de aansluiting weer te zoeken. Dat lukte met een flinke inspanning na de eerste 150m, daar passeerde hij Jeroen die zicht kon blijven houden op Timo. Terwijl het leek dat Jeroen dichterbij kwam, zette Timo de laatste 200 meter nog flink aan en liep voor het eerst onder de 3.20. Gezien de rommelige start moet dit nog harder kunnen. Jeroen bleef fanatiek doorlopen en dook ook 6,5 seconden onder zijn PR. Hoe goed de omstandigheden waren bleek later, alle 18 deelnemers hadden een PR gelopen.

C-junior Thijs mocht bij de mannen aantreden voor zijn 800m. Na een snelle opening van 30 sec. op de eerste 200m viel zijn tempo iets terug en zagen we dat Thijs het moeilijker kreeg tussen de 400 en 500m. Hij werd door diverse lopers gepasseerd, maar gaf niet op. Zichzelf herpakkend kwam hij in de laatste 150m weer terug waardoor hij als tweede in zijn serie de finishlijn passeerde en de klok liet stilstaan op een nieuw PR: 2.08.03. Dat de omstandigheden voor de mila-lopers ideaal waren bleek ook hier: van de 66 deelnemende mannen aan de 800m haalden 49 een nieuw PR.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie