Kevin en Nina sprinten in Barendrecht

Kevin en Nina sprinten in Barendrecht

Complimenten aan de organisatie van de flexwedstrijd in Barendrecht. Zij kregen het voor elkaar om alle categorieën op heel veel onderdelen in een goed opgesteld chronoloog een fijne atletiekdag te bezorgen. Het weer deed daar vrolijk aan mee, het leek wel zomer. Helaas hadden de sprinters af en toe flink wind tegen.

Bij de mannen wilde Jordi zijn 14 dagen oude tijd op de 60m scherper stellen. Hij bleef er met 1.5 tegenwind slechts 0.01 boven. Een prima resultaat. Op de 100m stopte de klok net boven de 12 seconden, hier bedroeg de tegenwind 3.4 m/s.! Op de dubbele afstand ontbrak het aan tegenstand die nodig was om een PR te lopen, maar ook hier gaf de wind partij. Slechts 0.10 sec. boven zijn PR, drie prima prestaties voor Jordi. B-junior Mike (8.16 indoor) had zijn zinnen gezet op een tijd onder de 8 sec op de 60m. Ondanks de harde tegenwind klokte Mike 8.02, dus moet het over een paar maanden indoor maar gebeuren. Bij ver verbeterde Mike zich met 4 cm en daarmee automatisch ook zijn eigen clubrecord. Samen met Dirk Aarts voert hij nu ook de ranglijst bij de A-junioren aan. De 100m horden had Mike al een keer gelopen maar dan wel op mannenhoogte (1.07). Vandaag mocht hij in zijn eigen categorie over 91cm, dat gebeurde in 18.86, een verbetering van het clubrecord van Tom Willems met 0.45 sec. Voor Mike was de dag meer dan geslaagd. Timo koos bij de C-junioren voor het lange looponderdeel: 3000m. De doorkomsttijden wezen op een PR, totdat er verval begon te komen. Timo kwam niet meer uit het tempo waardoor het schema te snel op liep. D-juniore Sanne wilde graag kogelstoten. Dat stond niet op het programma bij de D-junioren, dus week ze uit naar de C-junioren. Dat betekende wel een zwaardere kogel: 3 kg. Ze had dat al eens eerder gedaan, maar vandaag liet ze de kogel maar liefst anderhalve meter verder neerkomen. Lang tijd om hier van te genieten had ze niet. Snel schoenen verwisselen voor spikes, ander startnummer op en naar de start van de 800m. Meteen na de start kon ze aansluiten bij een groepje dat ze na 200m voorbij ging. Op jacht naar de volgende, Sanne hield vol en kreeg loon naar werken: 2.41.07, meer dan 11 seconden van haar paar maanden oude PR!

Voor de pupillen stond er een meerkamp van sprint, ver en kogel en nog een losse 600m op het programma. Bij de jongens A-pupillen was Jorg op de 60m in fel gevecht om de winst. Het verschil was klein maar Jorg moest genoegen nemen met een 2e plaats. Tim wist ondanks de tegenwind een nieuw PR te lopen (-0.19). Bij ver lukte dat Tim net niet. Ook Jorg was hier niet op zijn best. Maar hij weet zelf wat hij kan verbeteren, dus dat komt wel goed. Met de 2 kg kogel kwam Jorg in de buurt van zijn beste prestatie. Tim liet de kogel verder neerkomen dan zijn beste ooit (+ 35cm), zijn volgende doel is 6 meter. Ook de A-pupillen meisjes Anouk, Lieve en Sofie haalden geen PR op de 60m sprint, maar finishten wel alle drie binnen de 10 seconden. Ook hier bleven bij ver de prestaties achter. Bij kogel deden de meisjes er een schep bovenop. Lieve verbeterde zich met 1 meter 24 tot 5.80. Dat was 1 cm verder dan het clubrecord van Marta Sampers. Even daarna hoorden we Anouk juichen: “Boven de 6, boven de 6”. 6.17 was er gemeten, waarmee Anouk het clubrecord overneemt. De vreugde was compleet toen ook Sofie zich in haar laatste poging verbeterde tot 5.50.

Voor B-pupil Kevin was dit zijn laatste baanwedstrijd in deze categorie. Hij greep deze wedstrijd met beide handen aan om zijn PR’s aan te scherpen. Hij liep de 40m sprint sneller dan ooit 7.08 (-0.05) en sprong 4 cm verder in de zandbak. Met de kogel verbeterde hij zijn  eigen clubrecord met 17 cm naar 5 meter 55. Ook voor Nina was het de laatste wedstrijd bij de mini-pupillen. Ook zij was, ondanks de tegenwind, sneller op de sprint. Van 7.95 naar 7.69 ging haar eigen clubrecord. Bij ver bleef ze slechts 3 cm verwijderd van haar beste sprong, de kogel kwam ook iets minder ver.

Na de meerkampen deden de AtH-pupillen mee aan de 600m. Bij de A-pupillen raakte Jorg een beetje ingesloten bij de start maar loste dat heel goed op en liep het gaatje met de koplopers dicht. Na 350 meter ging Jorg deze twee voorbij maar kreeg er eentje mee. Onder luide aanmoedigingen stond Jorg zijn leidende positie niet meer af. Kort achter Jorg liepen Anouk, Sofie en Lieve. Na 200m trok Anouk hard door waardoor ze los kwam van Sofie en Lieve. Anouk hield het tempo hoog en kwam kort na de eerste twee jongens als eerste meisje over de finish, maar net boven haar PR. Sofie finishte nog net onder de twee minuten, maar heeft al sneller gelopen. Daarachter liep Lieve, als derde meisje, bijna 7 seconden sneller dan haar beste tijd en stond er een blauw podium op dit onderdeel. Achter zijn clubgenoten was Tim onderweg naar een mooi nieuw PR, meer dan vier en een halve seconden was hij sneller. Als beloning zocht Tim zijn Donald Duckboekjes weer op en ging verder met lezen. De BC- en mini-pupillen gingen tegelijk van start waarbij Nina de kans aangreep om voor haar broer Kevin te gaan lopen. Kevin liet zich niet gek maken en passeerde haar na 250 meter en trok Nina mee naar een mooie tijd. Iets na Kevin finishte ze in een nieuw PR (-1.66).

Voor de junioren en senioren staat er dit baanseizoen nog een wedstrijd op het programma. De pupillen sluiten in oktober volgens traditie het seizoen af in Alphen aan den Rijn. De uitslagen vind je hier.