Sanne verbetert haar pr met 1,5 minuut

Sanne verbetert haar pr met 1,5 minuut

Er stond een sterke wind op de vernieuwde baan in Valkenswaard waar vooral de sprinters hinder van ondervonden. Deze harde tegenwind, op de 200m zelfs –3.8, zorgde er voor dat Jordi tevreden was met zijn tijden op de 100 en 200m. Anders was het met zijn verspringprestatie. In de verspringbak kwam hij bij zijn verspringdebuut tot 5.54. Maar het feit dat dit met zijn verkeerde afzetbeen gebeurde, moet Jordi tot meer in staat zijn. Vandaag was als laatste baanwedstrijd gepland maar dit gegeven verandert het schema. Er werd naarstig gezocht naar nog een verspringwedstrijd en die is gevonden………

B-junior Mike kwam zowel op de 100 als 200m dicht bij zijn beste tijden. Maar had als enige wind mee op de 200m, al stond de windmeter wel een beetje schuin. Na het verspringen wilde Mike het over zijn afstand “niet hebben”. Misschien kan Mike volgende week met Jordi mee. Ondanks dat Timo (JC) flink afremde voor de balk bij ver sprong hij toch over de 4 meter, ook dat kan verder. Ook maar met Jordi mee. Op de 200m moest Timo tegen een wind van 3.3 m/s opboksen, toch verbeterde hij zijn beste tijd. Bij de D-junioren begon Sanne haar wedstrijd met discus waar ze haar tweede beste prestatie liet opmeten. Het allerlaatste startschot van de dag was voor de 3000m waarop Sanne liet zien dat ze een hele grote stap gezet heeft. Ronde na ronde lieten haar tussentijden zien dat ze ver onder haar oude tijd ging finishen. Na zeven en halve ronden had ze haar oude tijd aan flarden gelopen. Maar liefst 1 minuut en 28 seconden was ze sneller, nieuwe tijd: 12.40.31!

Het weer in Valkenswaard deed enkelen al aan het cross-seizoen denken maar het baanseizoen is nog zeker niet door iedereen afgesloten. De uitslagen vind je hier.