Alphen aan den Rijn 2019

Alphen aan den Rijn 2019

Bij de pupillenwedstrijd in Alphen aan den Rijn namen Anouk, Jorg en Sofie afscheid van hun pupillentijd. Vooraf was hen duidelijk gemaakt dat het niet vanzelfsprekend was dat er PR’s zouden sneuvelen. Het drietal heeft immers een mooi rijtje PR’s achter hun naam die niet zo maar verbeterd kunnen worden. Bovendien motregende het de hele wedstrijd.

Mede door een omleiding kwam Jorg maar net op tijd voor het eerste onderdeel van zijn meerkamp. Met een sprintje naar de kogelstootring aan de overkant als warming-up stootte hij de kogel naar een nieuw PR 5.67: 18 cm verder. Omdat zijn ouders dit ook met de 60m sprint wilde proberen, stuurden ze Jorg met tape naar hoog. Met de tape in de hand werd hij snel naar het startblok gedirigeerd. Nog net op tijd voor zijn serie, de 8.90 was geen PR maar wel de snelste van de 23 deelnemers. Omdat de aanloop bij hoog nat en glad was, durfde Jorg niet voluit aan te lopen en te springen waardoor hij op 1.15 bleef steken.

Anouk en Sofie haalden meteen een nat shirt op de hoogspringmat waar Sofie over 1.10 sprong. Anouk verbaasde ons en zichzelf door over 1.20 te springen, een verbetering van haar PR met 10 cm. Geen PR’s op de 60m sprint maar wel een tweede plaats voor Sofie.  Bij kogelstoten kwam de kogel van Anouk weer over de 6 meter neer, Sofie bleef hier een beetje achter. Omdat Anouk tweede was geworden op de meerkamp mocht ze naar het podium, Sofie kwam hiervoor slechts 20 punten tekort.

Het allerlaatste onderdeel was de 1000m die bij de meisjes door twee loopsters wel heel hard geopend werd. Anouk leek een beetje verrast en keek al snel tegen een grote achterstand aan. Na een volle ronde was duidelijk dat de tweede loopster zich al over de kop gelopen had waardoor ze flink terugzakte en in beeld van Anouk kwam. Anouk ging goed door en liep haar tweede beste tijd, als beloning mocht ze voor haar tweede plaats nog een keer het podium op. Daar werd ze dit keer vergezeld door Sofie die de derde plaats opeiste. Sofie kwam in de beginfase vlak achter Anouk te lopen en kon haar achterstand beperkt houden. Toen Anouk doorschoof naar de tweede plaats werd de onderlinge afstand iets groter. Maar door de terugval van het te hard gestarte meisje kreeg Sofie zicht op de derde plaats. Met een voorsprong van 2,5 sec. kon ze die gemakkelijk veilig stellen, met als extra bonus een nieuw PR: 3.32.53. Na even gewacht te hebben, werd ook Jorg weggeschoten. Ook Jorg miste de boot bij de start. Vooraan werd flink doorgelopen waardoor hij ook niet meer dichterbij kon komen. In een soort niemandsland kwam Jorg over de finish.

Met toch nog voor ieder een PR werd de pupillentijd uitgezwaaid en kwam door het weer in Alphen aan den Rijn het verlangen naar het cross-seizoen boven. De uitslagen vind je hier.