Merijn 80m horden

Merijn 80m horden

Er stond een koude wind tijdens de avondwedstrijd in Someren die niet alleen de gevoelstemperatuur beïnvloedde maar ook invloed had op de prestaties. Na een gezamenlijke warming-up, waarbij Paul nog net het hek rechtop kon houden, kwam Dirk na een aarzelende start op de 100m heel dicht bij zijn beste tijd. Later op de avond nam hij op de dubbele sprintafstand revanche op zichzelf en komt de 24 secondengrens in zicht. Zijn 24.12 betekende een verbetering van 0.35 sec.

Voor B-junior Tom was er een flinke verbetering op de 100m, zijn nieuwe PR 12.60 is 0.29 sec sneller dan zijn oude PR. Later op de avond vloog zijn speer nog naar 34.50m. De beide C-junioren Thijs en Mike hadden hetzelfde programma: eerst ver, waarbij Thijs (4.93) tien centimeter verwijderd bleef van zijn beste sprong en Mike met 4.36 zijn PR benaderde. Een net ongeldige poging werd door de jury op verzoek toch opgemeten, maar uiteraard niet genoteerd. Deze bleek 4.60m te zijn. Daarna liepen beiden de 150m waarbij Thijs de klok op 19.03 liet stoppen, verbetering van 0.40 en Mike een “pupillenverbetering” liet zien. Hij ging van 21.84 naar 20.40. Bij de meisjes was Lara vanavond bijzonder succesvol. Op de 80m sprint scherpte ze haar PR aan naar 11.22, al was de meewind iets hoger dan officieel is toegestaan (+2.7). Nieuwe onderdelen voor Lara waren de 80m horden en de 150m, die laatste afstand heeft ze indoor al wel gelopen; waarbij ze nu buiten iets sneller was.

Voor Jeroen en Merijn was de 80m sprint na de overgang van de pupillen naar junioren een nieuwe afstand. Ze hebben nu hun eerste tijd gezet en kunnen zich daarin gaan vastbijten. Timo bleef ondanks de meewind (+2.7) iets boven zijn beste tijd. Dezelfde afstand met horden was nog een nieuw onderdeel voor Dinand en Merijn waarbij de richttijden nu door beiden zijn gezet. Op het lange looponderdeel, 1000m wilde Niels proberen om Timo onder de 3.20 te laten lopen. Helaas kon Timo niet profiteren van zijn haas en bleef boven zijn PR. Jeroen had in de serie daarna geen tegenstand en moest op het lange rechte stuk twee keer tegen de wind opboksen. In de laatste serie had Rion wel aansluiting bij anderen, als er een gaatje dreigde te vallen liep hij het iedere keer goed dicht. Zijn beloning was aan de finish een nieuw PR. Dat lukte hem niet bij kogel waar hij zijn zinnen had gezet om het clubrecord alleen in handen te krijgen, nu deelt hij het met Mike. Maar vanavond bleef hij hier te ver van verwijderd. Dinand ging wel over zijn vorige week gestootte afstand, 15 cm erbij. Zijn speer ging 1.60 meter verder dan in Neerpelt vorige week. Na zijn haaswerk besloot Niels ook nog deel te nemen aan speer en deed dat met het mooiste startnummer van de dag.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie