Pepijn (3e), Tim (4e) en Adam (6e)

Het parcours van de derde cross van de Limbracompetitie kende weinig geheimen voor de deelnemende AtH-ers. Voor de Molenvencross waren drie verschillende ronden uitgezet in de eigen trainingsbossen. De mannen van de korte cross liepen een afstand van 4740 meter verdeeld over twee ronden. Net voor de start begon het zachtjes te regenen wat overging in een flinke regenbui. Toch draaide Niels vandaag beter dan in de eerdere crossen. Op het laatste rechte eind op de atletiekbaan liep hij naar een zesde plaats maar net voor de finish werd hij weer naar de zevende plaats terug gewezen. Ook Ruud laat een stijgende lijn zien en wordt beloond voor zijn harde werken. Dat goed voorbeeld goed doet volgen, liet Mike vandaag zien. In navolging van zijn clubgenoten zette ook hij een beter resultaat neer. Hij gaf zich niet zo snel gewonnen als in de vorige crossen waardoor hij langer bij kon blijven en op een fraaie zesde plaats over de eindstreep kwam. Daarbij liet hij jongens achter zich die de vorige crossen voor hem finishten, een flinke opsteker vandaag voor Mike.

De D-junioren Eljah, Thijmen en Timo liepen 1 ronde van 1890 meter. Ondanks dat hij zich niet helemaal super voelde ging Timo brutaal met de kopgroep mee en nam halverwege de leiding. Op 400m voor de finish had hij een kleine achterstand op de leider van de wedstrijd maar liep hij het gaatje snel dicht. Net voor de laatste bocht in het bos nam hij de leiding over maar kon niet ver weg komen. Op de finish bedroeg zijn voorsprong drie seconden en schreef hij, na Belfeld ook de Molenvencross op zijn naam. Achter Timo kwam Thijmen eerder het bos in dan Eljah, die van de week ziek is geweest. Omdat Eljah bijna als laatste het bos inging, moest hij aan een inhaalrace beginnen waar hij veel energie in moest steken. Thijmen kon aanhaken bij een groepje, door een goede laatste 200 meter kon hij een paar plaatsen opschuiven. Claire en Sanne hadden bij de D-meisjes bijna alle meisjes voorgelaten toen ze het bos in kwamen. Dus moesten ze allebei het tempo omhoog gooien en gaan passeren. In het bos was Claire naar plaats 15 gelopen en wist ze op het laatste stuk nog een positie te winnen. Daarachter zorgde Sanne voor een mooie verrassing, ze liep aan de staart van een groep met nog 350 meter te gaan. Toen ze even aanzette passeerde ze in korte tijd zes meisjes en kwam nog heel dicht bij een aantal concurrentes die in eerdere wedstrijden onbereikbaar leken.

Bij de jongens pupillen nam Abel net als in de vorige twee crossen gedecideerd de leiding, even leek hij nog tegenstand te krijgen van een jongen uit Maastricht. Maar in het bos bouwde Abel zijn voorsprong langzaam verder uit, en hoefde ook vandaag niet diep te gaan om met een ruime voorsprong (elf seconden) gemakkelijk te winnen. Daarachter had ook Jorg een goede start en was in een strijd om de derde en vierde plaats gewikkeld. In het bos was het stuivertje wisselen, met nog 300 meter te gaan kreeg Jorg het even moeilijk en leek hij af te haken. Maar met de finish in zicht kwam Jorg op het rechte finishstuk op de baan weer terug en miste hij op slechts een seconde de derde plaats. Zijn vierde plaats was goed voor een houten medaille. Bij de meisjes pupillen A lieten de eerdere wedstrijden veel strijd zien. Vandaag was dat niet anders. Aan het begin van de bosronde liep er al een kopgroepje van drie meisjes met een gaatje op Anouk, die nog op tijd aan kon pikken en zich in de strijd kon gaan mengen. Tijdens de bosronde was de situatie veranderd. Een meisje aan de leiding op afstand gevolgd door een clubgenote met daarachter op een meter of vijf Anouk. Anouk kon voor de laatste bocht in het bos bijtrekken en passeerde meteen na de bocht haar concurrente. Ze kwam als tweede de atletiekbaan en finishstuk op maar werd net voor de finish nog gepasseerd. Maar als eerstejaars mengde ze zich weer goed in de strijd met de oudere meisjes. Sofie moest vandaag op gang komen, in het bos liep een achtervolgende groep maar daar kon ze niet bij aanpikken. Halverwege de wedstrijd kwam ze op dreef en kon ze aan een inhaalrace beginnen. Op het laatste stuk kwamen er nog meisjes van achter opzetten maar die kon ze achter zich houden.

Bij de jongens pupillen B was het net als in de vorige crossen weer Pepijn die brutaal van start ging en zich vooraan mengde in de strijd. Adam en Tim kwamen iets later van het startveld af. In het bos hadden Adam maar vooral Tim zich flink naar voren gewerkt. Met nog 300 meter te gaan kwam Pepijn als vierde voorbij en wilde doorschuiven naar een derde plaats maar werd daarbij flink gehinderd maar hij liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Een stukje verder ging hij hard over zijn concurrent en liep daardoor op de derde plaats. Tim kwam van achter opzetten en naderde Pepijn en twee andere jongens. Kort daarna kwam Adam als zevende opzetten maar kon zich net niet mengen in de strijd om plaats 3 t/m 6. Voor de jongens de baan opdraaiden werd Pepijn flink afgesneden door de jongen die hem eerder al hinderde, die werd hierbij aangetikt en kwam ten val. Pepijn kon de aanval van Tim net afslaan en werd 3e , Tim 4 e en Adam was doorgeschoven naar de 6e plaats. Tim kreeg, net als Jorg, voor zijn vierde plaats ook een houten medaille. De meisjes pupillen B liepen vandaag apart van de jongens waardoor de wedstrijd voor de meisjes overzichtelijker was. Lieve was al meteen na de start vooraan te vinden maar Jaydee Leenders van ATV Venray kwam met voorsprong door op weg naar het finishstuk. Toch gaf Lieve zich niet gewonnen en liep het gaatje dicht en nam heel even de koppositie over. Maar Leenders was vandaag sterker en trok de zege naar zich toe met Lieve daar kort achter op een hele mooie tweede plaats. Daarachter liep Madelief met een verbeten gezicht. Ondanks dat ze in het bos lopen minder leuk vindt dan op de baan, wist ze vandaag een betere klassering te halen dan in haar eerste cross. In het laatste gedeelte wist ze nog
een positie te winnen.

Bij de jongens C pupillen kwam Storm halverwege de groep het bos in, daar kon hij in de bosronde geen verandering meer in brengen maar liep wel een constante wedstrijd. Mini-pupillen Aron en Jari liepen tegelijk met Storm. Zonder stickers op de startnummers was de wedstrijd van deze categorie moeilijk te volgen. Tussen de grotere jongens gaf Aron goed partij en was de verrassing groot toen hij bij de prijsuitreiking als derde naar het podium werd geroepen. Jari was tijdens de wedstrijd gevallen en had het daardoor zwaar. Annabel, in 2013 geboren, is de allerjongste die aan de competitie meedoet. Net zoals in de eerdere crossen liep ze stralend haar crossrondje. Voor de Limbra-competitie volgt even een aantal weken rust maar de grootste cross van de Benelux staat over twee weken op het programma in Tilburg.

De uitslagen vind je hier.