Claire Hel van Bakel

Claire Hel van Bakel

Voor een aantal atleten stond vandaag de Hel van Bakel als afsluiting van het winterseizoen op het programma. Al jaar en dag zijn de bossen van Bakel het strijdtoneel van deze laatste cross. Hoewel het hier een kleine wedstrijd betreft komen er toch elk jaar veel deelnemers, zo ook dit jaar. De stralende lentezon kriebelde heerlijk in het gezicht en voor de atleten was dat het signaal om voor de laatste keer dit seizoen te knallen.

Nadat de startnummers waren opgespeld was de eerste start voor Tim en Pepijn in de categorie Jongens 6-7 jaar. Beide waren gebrand  om de voorgeschotelde afstand van 500 meter in een record tempo af te leggen. Bij de start was al snel duidelijk dat er sterke tegenstand was en Tim en Pepijn draaiden als 9e en 10e het bos in. Pepijn sloot aan bij Tim en samen liepen ze naar voren. Tim wist een gaatje te slaan en ging als 5e de afdaling in. Pepijn volgde en wist in de afdeling naar voren te lopen en zo op een 3e plaats te eindigen net voor Tim die 5e werd.

De volgende start was voor Veerle bij de Meisjes 8-9 jaar. Na een periode van veel blessureleed en pech was Veerle heel blij weer aan de start te staan. In de mooiste outfit van de dag knalde ze weg bij de start. Veerle ging op plek 7 het bos en was op het smalle bospad in een stevige strijd verwikkeld met drie andere meisjes. Het tempo ging omhoog, een meisje kon niet meer volgen en Veerle schoof op naar plaats 6. In de afdaling naar de finish moest ze alle zeilen bij zetten om haar plaats te verdedigen. Veerle hield haar plek vast en finishte op een mooie 6e plek.

Vervolgens ging Collin van start. Door slim te starten bleef Collin uit de drukte van de andere deelnemers. Hij kon zo zijn eigen wedstrijd lopen. Met z’n bekende lach ging Collin het bos in en wist zijn tempo in de bossen vast te houden waardoor hij naar een eerste plaats liep.

Als laatste gingen Thijmen, Rion, Claire en Sanne van start. De categorieën Jongens en Meisjes 10-12 jaar startten samen. Thijmen liet bij de start meteen zien wat zijn bedoeling was vandaag: winnen! Hij ging furieus van start en liep met voorsprong het bos in. Deze voorsprong wist hij na de eerste ronde vast te houden en bij het ingaan van de tweede ronde had Thijmen nog maar een achtervolger. Verwoede pogingen om Thijmen in te halen strandden allemaal en de laatste versnelling van Thijmen was zijn achtervolger te machtig waardoor Thijmen naar een mooie overwinning liep. In het kielzog van Thijmen liep ook Rion een goede wedstrijd. Wist hij in de eerste ronde aan te haken bij een achtervolgend groepje, in de tweede ronde versnelde Rion en konden zijn achtervolgers het niet meer bijbenen. Rion kreeg het podium in zicht maar net toen hij aansluiting vond versnelde dit groepje en kon Rion niet volgen waardoor hij alleen kwam te zitten en naar een zeer verdienstelijke 5e plek liep. Claire liep in het kielzog van Thijmen en Rion haar eigen wedstrijd. Na een snelle start ging ze als eerste meisje het bos in. Halverwege de eerste ronde zag Claire dat ze zich vandaag niet bovenmatig in hoefde te spannen om haar voorsprong vast te houden. Na de eerste ronde voerde ze het tempo op en bouwde ze haar voorsprong verder uit. Ze liep onbedreigd met ruime voorsprong naar de overwinning.

Sanne had een moeilijke start en was als een van de laatsten weg. Op de smalle bospaden lukte het Sanne niet om in te halen en ging ze in het achterveld de tweede ronde in. Op het bredere stuk wist ze zich naar voren te knokken en zoals we Sanne kennen kwam ze in de tweede ronde opzetten en kreeg ze het podium in het vizier. Met een felle eindsprint probeerde ze op het podium te komen maar ze kwam helaas net te kort en werd ze vierde waarmee ze wel beslag wist te leggen op een houten medaille.

Geef een reactie