Dirk 200m Dortmund

Dirk 200m Dortmund

Als afsluiting van het winterseizoen was een wedstrijd in de indoorhal van Dortmund gekozen. De keuze bleek een goede: “je moet tegenstand opzoeken om beter te worden”. Tegenstand was er vanuit Hongarije, Servië, Zweden, Polen en natuurlijk uit Duitsland. Ook diverse Nederlanders wilden zich nog testen voor het komende baanseizoen.

A-junior Dirk slaagde dik voor de test, zowel op de 60m (7.48) als 200m (24.78) liep hij naar persoonlijke beste tijden. Zijn “kleine” vriend Adam was maar wat blij dat hij daar getuige van kon zijn: “Ik heb Dirk nog nooit bij een wedstrijd gezien”. Vol trots liep hij daarna hand-in-hand met zijn idool door de hal. Jeffrey ging voor de wat langere afstanden. Op de 800m liet hij zich in het begin door het te hoge aanvangstempo niet gek maken en liep zijn eigen race. Terwijl het tempo zoals verwacht vooraan helemaal inzakte kon Jeffrey op zijn 800-debuut goed doortrekken en zijn eerste 800m-tijd neerzetten. Uren daarna stond hij weer op de rondbaan voor een verzurende 400m. Goed doorknokkend liet hij hier de klokken stilstaan op 58.50 waarna hij zijn clubgenoot Tom (JB) aan kon moedigen voor zijn eerste indoor-400m. Tom benaderde zijn outdoortijd en bleef 0.01 sec. achter Jeffrey. Daarvoor had Tom ook zijn outdoor-PR op de 200m al heel dicht benaderd, bij ver wilde het vandaag niet helemaal lukken. In tegenstelling tot Tom en Jeffrey koos Gies voor de korte sprintafstand. Als je dan 0.73 sec op de 60m van je PR afhaalt, laat je zien dat je de winter goed bent doorgekomen.

Na zijn sterke 800m-tijd eerder dit jaar in Dortmund had Thijs (JC) bewust gekozen voor andere onderdelen. Dat het met de snelheid wel goed zit, laten zijn tijden op de 60m (8.08) en 300m zien. Ook al wilden zijn benen op het laatste stuk niet meer, de klok liet een knappe 40.85 zien. Omdat hij wat last van zijn rug kreeg, liet hij verstandig de derde poging bij ver lopen. Eerstejaars C-junior Mike liep ook zijn snelste 60m ooit en stuurde bij ver de jury verder de bak in om zijn beste sprong ooit te meten. Omdat het energiepotje bij Mike wat leeg begon te raken, viel de 300 meter hem zwaar, maar ook Mike nam twee PR’s mee naar huis. D-junior Ian dook vandaag voor het eerst onder de negen seconden op de 60 meter. Zijn hoog ging niet zoals hij had gewild maar z’n PR-verbetering van 19 cm in de verspringbak maakte alles weer goed. Bij de jongste junioren (eerstejaars D) vielen de sprinttijden van Timo, Merijn en Jeroen wat tegen. Op de rondbaan liep Timo voor het eerst een 800m. De twee koplopers waren te sterk voor de rest van het veld. Daarachter voerde Timo een groepje aan, toen er na 650m van achteruit een versnelling kwam kon hij niet aanpikken voor een tijd onder de 2.40. Jeroen liep in dezelfde serie achteraan het groepje wat Timo aanvoerde. In de tweede ronde verloor Jeroen wat terrein, het gat wat ontstond werd in de derde ronde niet groter. In de laatste 200 meter maakte hij weer wat terrein goed wat beloond werd met een nieuw PR. Dat verbeterde hij ook bij ver, er kwamen weer 19 cm bij zijn recent verbeterde beste sprong. Timo gebruikte zijn sprintsnelheid om ver in de bak te landen, dit betekende 3.79, een halve meter verder dan ooit. Waarbij hij nu vanaf de balk moet springen (junioren) terwijl zijn oude PR vanuit het afzetvak (pupillen) werd gemeten. Bij Merijn klopte het vandaag niet in en om de verspringbak. Op het voor eerstejaars D-junioren nieuwe onderdeel 60m horden (12.63) liet hij zien dat dit onderdeel hem ligt.

Bij de A-pupillen eerstejaars jongens draaiden Abel en Jorg hetzelfde programma: 50m, 800m en ver, waarbij Jorg als B-pupil een van de jongsten was. Op de 50m sprint wonnen zowel Abel als Jorg hun serie, later bleek dat Abel ook de snelste was van alle deelnemers. Maar ook de naam van Jorg staat hoog in de uitslagenlijst. Abel ging te hard van start voor zijn 4 rondjes (800m), na 120m trok hij aan de rem en werd de kop overgenomen. Toen het tempo zakte en van achteruit de kop overgenomen werd sloot hij weer gemakkelijk aan. Met nog 150m te gaan zagen we een ontketende Abel en won hij ook dit onderdeel met een voorsprong van meer dan 13 seconden! Hij won niet alleen in zijn eigen categorie maar was ook sneller dan twee oudere categorieën. In de serie na Abel was het de beurt aan Jorg die in de achtervolging moest maar zich goed weerde. Zijn eindtijd, 2.51.28, mag zeker gezien worden.

Ook bij ver deden de twee vrienden goede zaken. Abel was in de winning mood en liet het meetlint in alle drie de pogingen verder uitrollen dan zijn oude PR. De verste poging was maar liefst 90 centimeter verder: in de atletiek bekend als een pupillenverbetering. Ook Jorg hield zijn verspringreputatie hoog en sprong een goede serie, ook boven zijn oude, al sterke, beste prestatie: 21 cm verder. Bij de meisjes A-pupillen tweedejaars haalden Maebh en Marta vandaag geen verbetering op de korte sprintafstand. Op het langere looponderdeel, de 800m, raakte Marta, na een bijna struikelpartij, wel uit balans maar niet van de wijs. Wel had ze op het einde teveel over waardoor ze net niet onder haar PR liep. In de verspringbak presteerden beiden ver beneden hun kunnen. Dat werd goed gemaakt bij het verticale springonderdeel. Voor allebei een PR. Bij de allerjongste meisjes, eerstejaars A-pupillen, liet Carla een PR opmeten bij ver, 11 cm verder dan de beste poging tot nu toe. Op de 50m sprint haperde ze even kort na de start, zodat die tijd volgende keer sneller kan. Omdat ze niet alleen mee wilden om aan te moedigen, hadden de B-pupillen Anouk en Sofie zich ingeschreven bij de oudere A-pupillen. Vanuit het startblok (50m) was Anouk 0.09 sec sneller dan vorige keer en Sofie slechts 0.01 langzamer. Maar vier rondjes op de rondbaan is wat beiden het liefst doen. Anouk mocht in de snelste serie starten waardoor ze in de achtervolging moest. Het resulteerde in een tweede plaats en weer een mooie tijd, vlak boven haar beste tijd. Sofie stond aan de start ingesloten tussen twee grote A-pupillen en keek eerst links en daarna rechts omhoog. Ze was blijkbaar niet echt onder de indruk. Want ze ging hard, maar niet overdreven hard, weg en kon het tempo van de oudere meisjes goed volgen. Toen het tempo zakte, nam ze brutaal de kop over en liep ver voor de anderen uit naar een nieuw PR en naar de derde podiumplaats in deze categorie. Het verspringen leverde vandaag geen nieuwe beste prestaties op, maar Anouk zorgde wel met haar 1.05 voor een prima debuut op hoog.

Nadat we onze skybox opgeruimd hadden, Corine en Lieke hun tas en zakken leeg hadden, Bo’s witte sokken toch zwart bleken, Adam zijn plaatsje aan de eettafel al uitgezocht had, gaven we de Dortmundse horeca een economisch steuntje in de rug. Met 32 persoonlijke records, waarvan 19 clubrecords, 9 podiumplaatsen (waarvan Sofie voor AtH op de 800m de 500e binnenhaalde) en 17 Urkunden mag het baanseizoen beginnen.

De uitslagen vind je hier.

 

Geef een reactie